Siirry sisältöön
Viktigt att tänka på när man väljer espressobönor! - Barista och Espresso

Tärkeitä asioita, jotka on otettava huomioon espressopapuja valittaessa!

Olet nyt ostanut uuden pussin kokonaisia espressopapuja ja mietit miltä se maistuu tai ehkä etsit uusia espressopapuja espressokeittimeesi? Kerromme tässä muutamia tärkeitä kohtia, jotka on otettava huomioon espressopapuja valittaessa.

Rust date

Tärkein tieto kahvipussista on paahtopäivämäärä. Paahtimosta riippuen paistopäivä näkyy yleensä hieman eri paikoissa pussissa, mutta varmista, että paistopäivämäärä on olemassa. ÄLÄ todellakaan osta kahvia, jolla ei ole paahtopäivää. Vanhan kahvin kanssa on erittäin vaikea työskennellä, ja sillä on lähes mahdotonta saada hyviä tuloksia. Siksi suosittelemme kahden viikon sisällä paahdettua kahvia.

Paahdettuaan pavut alkavat vapauttaa paahtoprosessin aikana muodostunutta hiilidioksidia, joka sisältyy pavun solurakenteeseen. Hiilidioksidikaasua vapautuu hitaasti ajan myötä ja prosessi lisääntyy joutuessaan kosketuksiin veden tai hapen kanssa. Paksu vaahto sinun päälläsi espresso kutsutaan myös "Crema" ja tämä on seurausta hiilidioksidista, joka oli espressopavuissa, joka antaa hyvän aromin ja koostumuksen. Mitä vanhempi kahvi, sitä vähemmän cremaa ja siten kahvi on vetisempää ja maistuu huonommalta. Siksi on tärkeää ostaa papuja, jotka ovat mahdollisimman vastapaahdettuja.

Kahvin käyttöiän pidentämiseksi suosittelemme kahvin säilyttämistä viileässä ja kuivassa tilassa kahvipussissa tai happitiiviissä astiassa.

Se, että kahvi vanhenee, ei tarkoita, että kahvi pitäisi heittää pois. Ennen kuin päätät heittää pois arvokkaan kahvin, voit kokeilla hienompaa jauhatusta saadaksesi enemmän irti kahvista. Jos tämä ei auta, voit kokeilla toista valmistusmenetelmää, johon kahvin tuoreus ei vaikuta yhtä paljon.

Ruosteprofiili

Ei ole asetettu standardia sille, kuinka tumma tai vaalea kahvi on paahdettu. Paahtoaste voi kuitenkin muuttaa voimakkaasti kahvipapujen tiheyttä, sitä, kuinka helposti kahvi voidaan uuttaa ja kuinka keitto on mukautettava papujen ominaisuuksiin. Mitä pidempään papua paahdetaan, sitä enemmän papu menettää rakenteensa ja kuivuu ja on siten tummempi paahtoprofiili. Sinulle, joka haudut espresso, on keskityttävä seuraaviin näkökohtiin; haudutuslämpötila, jauhatusaste eli kuinka hienoksi tai karkeaksi jauhat pavut ja viimeisenä mutta ei vähäisimpänä veden ja kahvin suhde.

Panimoresepti

Siitä asti kun vaaleaksi paahdettua kahvilla on lyhyempi paahtoaika, niiden tiheys on suurempi ja siten kahvista on vaikeampi saada kaikki aromit, maut ja rakenne. Näiden vaikeuksien torjumiseksi sinun on valmistettava korkeampia valmistuslämpötiloja, hienompaa jauhatusta ja pidempiä haudutusaikoja. Suosittelemme aloittamaan kahvin ja veden suhteella 1:2–1:3, haudutuslämpötila on 93–96 astetta ja jauhatus, jonka avulla voit saavuttaa 28–34 sekunnin haudutusajan.

Keskipaistille voimmeko suositella suhdetta 1:1,5 - 1:2,5, haudutuslämpötilaa noin 93 astetta ja jauhatusta, jonka avulla voit valmistaa 25 - 30 sekunnissa.

Liian tummaksi paahdettua Suosittelemme aloittamaan 1:1-1:2-suhteella, hieman alemmalla haudutuslämpötilalla 90,5-93 astetta jauhamalla, jonka avulla saat 25-30 sekunnin haudutusajan. Se, että pussin päällä lukee tummaa ruostetta, ei tarkoita, että saat parhaan tuloksen noudattamalla suosituksiamme, vaan se on hyvä alku kokeilla, kunnes saat parhaan tuloksen juuri sinun papullesi.

Alue ja korkeus

Useimmiten kahvi on nimetty sen alueen mukaan, josta se tulee. Kahvin maut heijastavat myös aluetta, josta se tulee. Yleensä kahvi tulee näiltä kolmelta alueelta, Etelä- ja Keski-Amerikasta, Afrikasta ja Kaakkois-Aasiasta, jotka ovat lähellä päiväntasaajaa. Kahviviljelmät tarvitsevat kasvaakseen runsaan ja hedelmällisen maaperän, leudon lämpötilan, toistuvan sateen ja suojan auringolta ja korkealta.

Parhaat kahvipavut kasvavat 600-1850 metriä merenpinnan yläpuolella. Syynä on se, että mitä korkeampi on, sitä vähemmän happea on, mikä puolestaan voi hidastaa viljelyprosessia. Mitä pidempi viljelyprosessi on, sitä enemmän kahvilla on aikaa kypsyä ja muodostaa monimutkaisia makuja. Kun paahtajat kirjoittavat pussiin kahvin kasvupaikan korkeuden, se kertoo kuinka voimakkaita kahvin maut voivat olla.

Jos näet paahtimoiden kirjoittavan, että papuissa on shokkia, karamellia ja mustikkaa, se tarkoittaa, että oikein keitettynä saat noita makuja lisäämättä mitään. keittämään espresso ja näiden erityisten nuottien tunteminen voi olla vaikeaa ja viedä sinut oppimaan. Työskentelet aina kahvin mukana tulevaa luonnollista katkeruutta ja happamuutta vastaan. Temppu on löytää tasapaino katkeruuden ja happamuuden välillä saadakseen kahvista hyviä vivahteita esiin noudattamalla yllä olevia suosituksia ja kokeilemalla.

Espressosekoitus vai yksittäinen alkuperä?

Kun valitset kahvia, tarkista, onko pussi espressosekoitus vai yksiperäinen. Single Origin tarkoittaa, että kahvi tulee vain yhdeltä tilalta. Espressosekoitus voi tarkoittaa, että se on sekoitus eri tiloilta ja alueilta. Paahtimot valmistavat yleensä sekoituksia hyvien ja tasapainoisten espressopapujen saamiseksi ja ovat hyvä alku niille, jotka ovat uusia espressopanimon parissa! Espressosekoituksia on yleensä helpompi valmistaa kuin Single Origin -sekoituksia, ja ne sopivat hyvin maidon, kuten latten ja cappuccinon, kanssa. Single Origin luokiteltaisiin nörttikahviksi, jossa haluat todella nauttia ainutlaatuisista ja erityisistä nuoteista ja makuista, joita tämä maatila voi tarjota, ja siksi sitä suositellaan juotavaksi puhtaassa espressomuodossa tai americanona.

Kahvin käsittelyprosessi

Kun kahvipavut on korjattu, ne on käsiteltävä ennen kuin ne lähetetään paahtimolle. Kahvipapujen käsittelytapa voi määrittää kahvin maut. Yleisin käsittelyprosessi on marjakuivattu kahvi, jota kutsutaan myös luonnolliseksi menetelmäksi, ja pesty kahvi. Kahvi on alunperin hedelmä. Kun marjat ovat muuttuneet punaisiksi, joskus keltaisiksi tai kelta-punaisiksi, ne poimitaan ja marjojen sisällä on itse kahvipapu. Luonnollisessa prosessissa kahvimarjoja kuivataan auringossa muutaman viikon ajan, kunnes marjat ovat täysin kuivia. Kahvi, joka saa tämän tyyppisen jalostusprosessin, saa yleensä hedelmäisimmän maun, ja sitä viljellään yleensä Afrikan alueilla. Pesty kahvi on yleisin menetelmä, koska se vaatii vähiten työvoimaa ja on tehokas ja nopea menetelmä. Pesemällä marjat voit erottaa pavun marjoista. Pesty kahvi saa yleensä pyöreämmän ja tasapainoisemman maun.

Summaus

Kun seuraavan kerran harkitset uuden kahvipussin ostamista. Voit vapaasti katsoa, mitä paahtijat ovat kirjoittaneet, siellä on paljon hyödyllistä tietoa makuista, paahtopäivämäärästä, paahtoprosessista, paahtoprofiilista ja paljon muuta. Ymmärtämällä, mitä eri tiedot tarkoittavat ja miten ne voidaan ottaa käyttöön panimossasi, voit saada palkitsevia tuloksia. Toivottavasti tämä artikkeli on tarjonnut jotain, joka voi auttaa sinua valmistamaan entistä parempaa kahvia tulevaisuudessa.

Jos etsit jotain uutta, voimme suositella espressopapujamme verkkosivuillamme. Myymme aina vastapaahdettuja papuja Ruotsin hienoimmista paahtimoista.

vanhempi postaus
Uudemmat viestit

Ostoskärry

Ostoskorisi on tällä hetkellä tyhjä

Osta nyt