Espresso 101: Opiskele espresso perusteet
Jan 07, 2022
Mitä on Espresso?<\/h3>\nEspresso on eräänlainen kahvinkeittomenetelmä. Espresso ei ole erityisiä kahvipapuja tai paahtotyyppejä. Se, mikä erottaa espresso muista keittomenetelmistä, on paine. Jotta voit keittää espresso, kuumaa vettä puristetaan tiiviisti jauhetun kahvin läpi korkeassa paineessa. Yleensä 6-9 barin välillä. Koska kahvi keitetään niin korkeassa lämpötilassa, kaikki kahvin luonnolliset aromit ja kaasut vapautuvat nopeasti ja tehokkaasti. Tulos on tiivistetty pieni kahvijuoma, jossa on erittäin monimutkainen maku ja aromikas pinta, jota kutsutaan myös cremaksi.\u00a0<\/div>\nEspresso sisältää korkeamman kofeiinimäärän per ml verrattuna suodatinkahviin. Yksi 15cl:n kuppi tavallista suodatinkahvia sisältää noin 70mg kofeiinia, kun taas tupla espresso 36mg:ssa sisältää noin 150mg kofeiinia.\u00a0<\/div>\nMitä on crema?<\/h3>\n
<\/p>\n
Crema on espresso pinnalla oleva vaahtokerros ja se on olennainen ja ainutlaatuinen ominaisuus espressokeittimen valmistuksessa. Crema syntyy, koska kahvissa on hiilidioksidia, joka vapautuu korkeasta keittopaineesta. Itse hiilidioksidikaasu muodostuu paahtoprosessin aikana. Myös Tietoja espresso keitettäessä oikein, creman määrä voi vaihdella eri tekijöiden, kuten paahtoprofiilin ja paputyypin, mukaan. Yleisesti ottaen Arabica-pavut tuottavat vähemmän cremaa verrattuna Robusta-kahvipapuihin. Myös vaaleapaahtoiset pavut tuottavat vähemmän cremaa kuin keskipaahdetut ja tummapaahtoiset pavut. Crema väri myös osoittaa, kuinka vahva kofeiinipitoisuus kahvissasi on. Eli mitä tummempi väri, sitä korkeampi kofeiinipitoisuus kahvissasi on.\u00a0<\/div>\nKuinka juon espresso?<\/h3>\nEspresso tunnistetaan useimmiten katkeran tai happaman jälkimaun perusteella. Mutta pavun valinnasta riippuen voit saada upeita espresso -kahveja, joilla ei ole katkeruutta tai happamuutta, vaan monimutkaisia makuja, kuten hedelmiä, makeutta, suklaata ja pähkinöitä. Verrattuna tavalliseen suodatinkahviin, espresso tuntuu paljon vahvemmalta, koska kahvijuoma on paljon pienempi mutta tiiviimpi. espresso on kuin pähkinänkuoressa tiivistetty versio suodatinkahvista. Jollekin, joka ei ole tottunut juomaan puhdasta espresso, makuelämys voi olla ylivoimainen. Nauttiminen espresso:n tarjoamista monimutkaisista mauista vie aikaa, mutta on erittäin palkitsevaa, kun olet kehittänyt ja hiottu makuaistiasi.\u00a0<\/div>\nEspresso voidaan yhdistää kuumaan veteen, jota kutsutaan americanoiksi, ja se on juoma, joka muistuttaa eniten suodatinkahvia. Lisäämällä vaahdotettua maitoa espresso:n kanssa saat aikaan monia erilaisia kahvijuomien variaatioita, kuten latte, cappuccino, macchiato ja niin edelleen. On olemassa lukemattomia erilaisia reseptejä kylmistä ja makeista kahvijuomista pieniin juomiin, kuten Cortado.\u00a0<\/div>\nKuinka teen espresso?<\/h3>\n
<\/p>\n
Espresso valmistettu espressokoneella joka voi puristaa tiiviisti jauhettua kahvia 9 baarin paineella. Jotta saadaan hyvin tasapainoinen espresso, on olemassa joitakin tärkeitä osia. Yleisesti sanotaan, että kahvin ja espresso tilavuuden välillä tulisi olla suhde 1:2. Eli jos jauhat 18g kahvia, sinun tulisi pyrkiä noin 36g espresso ja aika, joka tarvitaan tuon määrän espresso saamiseen, pitäisi olla 25-30 sekuntia. Voit aina hienosäätää reseptiä lisäämällä tai vähentämällä joitakin parametreja. Ei ole olemassa vain yhtä reseptiä tai sääntöä, mutta tämä on alku päästä liikkeelle ja saada hyviä tuloksia.
Espresso sisältää korkeamman kofeiinimäärän per ml verrattuna suodatinkahviin. Yksi 15cl:n kuppi tavallista suodatinkahvia sisältää noin 70mg kofeiinia, kun taas tupla espresso 36mg:ssa sisältää noin 150mg kofeiinia.\u00a0<\/div>\n
Mitä on crema?<\/h3>\n
<\/p>\n
Crema on espresso pinnalla oleva vaahtokerros ja se on olennainen ja ainutlaatuinen ominaisuus espressokeittimen valmistuksessa. Crema syntyy, koska kahvissa on hiilidioksidia, joka vapautuu korkeasta keittopaineesta. Itse hiilidioksidikaasu muodostuu paahtoprosessin aikana. Myös Tietoja espresso keitettäessä oikein, creman määrä voi vaihdella eri tekijöiden, kuten paahtoprofiilin ja paputyypin, mukaan. Yleisesti ottaen Arabica-pavut tuottavat vähemmän cremaa verrattuna Robusta-kahvipapuihin. Myös vaaleapaahtoiset pavut tuottavat vähemmän cremaa kuin keskipaahdetut ja tummapaahtoiset pavut. Crema väri myös osoittaa, kuinka vahva kofeiinipitoisuus kahvissasi on. Eli mitä tummempi väri, sitä korkeampi kofeiinipitoisuus kahvissasi on.\u00a0<\/div>\nKuinka juon espresso?<\/h3>\n
Kuinka juon espresso?<\/h3>\nEspresso tunnistetaan useimmiten katkeran tai happaman jälkimaun perusteella. Mutta pavun valinnasta riippuen voit saada upeita espresso -kahveja, joilla ei ole katkeruutta tai happamuutta, vaan monimutkaisia makuja, kuten hedelmiä, makeutta, suklaata ja pähkinöitä. Verrattuna tavalliseen suodatinkahviin, espresso tuntuu paljon vahvemmalta, koska kahvijuoma on paljon pienempi mutta tiiviimpi. espresso on kuin pähkinänkuoressa tiivistetty versio suodatinkahvista. Jollekin, joka ei ole tottunut juomaan puhdasta espresso, makuelämys voi olla ylivoimainen. Nauttiminen espresso:n tarjoamista monimutkaisista mauista vie aikaa, mutta on erittäin palkitsevaa, kun olet kehittänyt ja hiottu makuaistiasi.\u00a0<\/div>\nEspresso voidaan yhdistää kuumaan veteen, jota kutsutaan americanoiksi, ja se on juoma, joka muistuttaa eniten suodatinkahvia. Lisäämällä vaahdotettua maitoa espresso:n kanssa saat aikaan monia erilaisia kahvijuomien variaatioita, kuten latte, cappuccino, macchiato ja niin edelleen. On olemassa lukemattomia erilaisia reseptejä kylmistä ja makeista kahvijuomista pieniin juomiin, kuten Cortado.\u00a0<\/div>\nKuinka teen espresso?<\/h3>\n
<\/p>\n
Espresso valmistettu espressokoneella joka voi puristaa tiiviisti jauhettua kahvia 9 baarin paineella. Jotta saadaan hyvin tasapainoinen espresso, on olemassa joitakin tärkeitä osia. Yleisesti sanotaan, että kahvin ja espresso tilavuuden välillä tulisi olla suhde 1:2. Eli jos jauhat 18g kahvia, sinun tulisi pyrkiä noin 36g espresso ja aika, joka tarvitaan tuon määrän espresso saamiseen, pitäisi olla 25-30 sekuntia. Voit aina hienosäätää reseptiä lisäämällä tai vähentämällä joitakin parametreja. Ei ole olemassa vain yhtä reseptiä tai sääntöä, mutta tämä on alku päästä liikkeelle ja saada hyviä tuloksia.
Espresso voidaan yhdistää kuumaan veteen, jota kutsutaan americanoiksi, ja se on juoma, joka muistuttaa eniten suodatinkahvia. Lisäämällä vaahdotettua maitoa espresso:n kanssa saat aikaan monia erilaisia kahvijuomien variaatioita, kuten latte, cappuccino, macchiato ja niin edelleen. On olemassa lukemattomia erilaisia reseptejä kylmistä ja makeista kahvijuomista pieniin juomiin, kuten Cortado.\u00a0<\/div>\n
Kuinka teen espresso?<\/h3>\n
<\/p>\n
Espresso valmistettu espressokoneella joka voi puristaa tiiviisti jauhettua kahvia 9 baarin paineella. Jotta saadaan hyvin tasapainoinen espresso, on olemassa joitakin tärkeitä osia. Yleisesti sanotaan, että kahvin ja espresso tilavuuden välillä tulisi olla suhde 1:2. Eli jos jauhat 18g kahvia, sinun tulisi pyrkiä noin 36g espresso ja aika, joka tarvitaan tuon määrän espresso saamiseen, pitäisi olla 25-30 sekuntia. Voit aina hienosäätää reseptiä lisäämällä tai vähentämällä joitakin parametreja. Ei ole olemassa vain yhtä reseptiä tai sääntöä, mutta tämä on alku päästä liikkeelle ja saada hyviä tuloksia.
Ostoskärry
Ostoskorisi on tällä hetkellä tyhjä
Osta nyt