Siirry sisältöön
Espresso 101: Lär dig grunderna i espresso - Barista och Espresso Espresso 101: Lär dig grunderna i espresso - Barista och Espresso

Espresso 101: Opi perusteet espresso

Mikä on Espresso?

Espresso on eräänlainen kahvinkeittomenetelmä. Espresso eivät ole tiettyjä kahvipapuja tai paahtotyyppiä. Mikä erottaa espresso Verrattuna muihin panimomenetelmiin on paine. Kahvin paneminen espresso, Kuuma vesi puristetaan tiiviin, hienoksi jauhetun kahvin läpi korkeassa paineessa. Yleensä paine on 6–9 baaria. Koska kahvi valmistetaan niin korkeassa lämpötilassa, kaikki luonnolliset aromit ja kaasut poistuvat kahvista nopeasti ja tehokkaasti. Tuloksena on tiivistetty pieni kahvijuoma, jolla on erittäin monimutkainen maku ja aromaattinen pintakerros, joka tunnetaan myös nimellä crema. 
Espresso sisältää enemmän kofeiinia millilitraa kohden kuin haudutetussa kahvissa. Kupillinen tavallista haudutettua kahvia (15 cl) sisältää noin 70 mg kofeiinia, kun taas kaksinkertaisessa espresso 36 mg:ssa on noin 150 mg kofeiinia. 

Mitä crema sitten on?

Crema on päällimmäinen vaahtokerros espresso ja se on espresson valmistuksen olennainen ja ainutlaatuinen ominaisuus. Crema muodostuu kahvin sisältämän hiilidioksidin ansiosta, jota vapautuu korkean valmistuspaineen vaikutuksesta. Hiilidioksidikaasua itseään muodostuu paahtamisen aikana. Myös Tietoja espresso Oikein valmistettuna creman määrä voi vaihdella esimerkiksi paahtoprofiilin ja paputyypin kaltaisten tekijöiden mukaan. Yleisesti ottaen Arabica-pavuissa on yleensä vähemmän cremaa kuin Robusta-kahvipavuissa. Jopa vaaleapaahtoiset pavut tuottavat vähemmän cremaa kuin keskipaahtoiset ja tummapaahtoiset pavut. Creman väri kertoo myös kahvin kofeiinipitoisuuden. espresso on. Joten mitä tummempi väri, sitä korkeampi kofeiinipitoisuus espresso olla. 

Miten juon? espresso?

Espresso on yleensä kitkerä tai hapan jälkimaku. Mutta papuvalinnoista riippuen voit tuottaa fantastista espresso jolla ei ole kitkerää eikä hapanta jälkimakua, ja siinä on monimutkaisia aromeja, kuten hedelmää, makeutta, suklaata ja pähkinöitä. Verrattuna tavalliseen kahviin, se on koettu espresso joka on paljon vahvempaa juuri siksi, että kahvijuoma on paljon pienempi, mutta väkevämpi. Sitten espresso on pähkinänkuoressa puristettu versio haudutetusta kahvista. Jollekulle, joka ei ole tottunut juomaan puhdasta espresso makuelämys voi olla hämmentävä. Mahdollisuus nauttia monimutkaisista mauista, jotka espresso tarjousten läpikäyminen vie aikaa, mutta on erittäin palkitsevaa, kun olet kehittänyt ja hionut makunystyröjäsi. 
Espresso voidaan yhdistää kuumaan veteen, jota kutsutaan americanoksi ja joka muistuttaa eniten haudutettua kahvia. Lisäämällä vaahdotettua maitoa espresso Voit valmistaa erilaisia kahvijuomia, kuten lattea, cappuccinoa, macchiatoa jne. Tarjolla on monia erilaisia reseptejä kylmistä ja makeista kahvijuomista pieniin juomiin, kuten Cortadoon. 

Miten olutta valmistetaan? espresso?

Espresso jonka on pannut espressokone joka voi puristaa läpi tiiviin hienoksi jauhetun kahvin 9 baarin paineella. Saadaksesi tasapainoisen espresso Muutamia tärkeitä osia on. Yleisesti ottaen jauhetun kahvin ja tilavuuden suhteen tulisi olla 1:2. espresso. Siten Tietoja Jos jauhat 18 g kahvia, tavoitteena tulisi olla noin 36 g. espresso ja aika kyseisen määrän tuottamiseen espresso pitäisi kestää 25–30 sekuntia. Voit sitten aina tarkentaa reseptiä lisäämällä tai vähentämällä tiettyjä parametreja. Ei ole olemassa kiinteää reseptiä tai sääntöä, mutta tämä on alku hyvän tuloksen saavuttamiseksi. 
Back to top