Siirry sisältöön
Espresso 101: Lär dig grunderna i espresso - Barista och Espresso

espresso 101: Opi perusasiat espresso

Mikä on espresso?

espresso on eräänlainen kahvin valmistusmenetelmä. espresso eivät ole tiettyjä kahvipapuja tai paahtotyyppiä. Mikä tekee eron espresso muita panimomenetelmiä vastaan on paine. keittämään espresso, kuuma vesi työnnetään kompaktin hienoksi jauhetun kahvin läpi korkealla paineella. Normaalisti 6-9 baaria. Koska kahvi valmistetaan niin korkeassa lämpötilassa, kaikki luonnolliset aromit ja kaasut poistetaan kahvista nopeasti ja tehokkaasti. Tuloksena on tiivistetty pieni kahvijuoma, jolla on erittäin monimutkainen maku ja aromaattinen pintatila, jota kutsutaan myös cremaksi.
espresso on suurempi annos kofeiinia per ml verrattuna keitettyyn kahviin. 15 cl kuppi tavallista keitettyä kahvia sisältää n. 70mg kofeiinia kun kaksinkertainen espresso 36mg sisältää noin 150mg kofeiinia.

Joten mikä on crema?

Crema on ylempi vaahtokerros espresso ja se on olennainen ja ainutlaatuinen ominaisuus espresson valmistuksessa. Crema muodostuu, koska kahvissa on hiilidioksidia, joka vapautuu korkean haudutuspaineen vaikutuksesta. Itse hiilidioksidikaasu muodostuu paahtoprosessin aikana. Siitä huolimatta espresso oikein haudutettuna creman määrä voi vaihdella useiden tekijöiden, kuten paahtoprofiilin ja paputyypin, vuoksi. Yleisesti ottaen Arabica-pavuissa on vähemmän cremaa kuin Robusta-kahvipavuissa. Jopa vaaleat paahdetut pavut antavat vähemmän cremaa kuin keski- ja tummapaahdetut pavut. Kerman väri kertoo myös, kuinka vahvaa kofeiinisi on espresso On. Joten mitä tummempi väri, sitä korkeampi kofeiinipitoisuus saat espresso omistaa.

Miten juon? espresso?

espresso yleensä katkera tai hapan jälkimaku. Mutta riippuen papujen valinnasta voit tuottaa upeita papuja espresso jolla ei ole kitkerää eikä hapan jälkimakua monimutkaisilla makuilla, kuten hedelmällä, makeudella, suklaalla ja pähkinöillä. Verrattuna tavalliseen keitettyyn kahviin on kokenut espresso joka on paljon vahvempi juuri siksi, että kahvijuoma on paljon pienempi, mutta väkevämpi. Sitten espresso on pähkinänkuoressa puristettu versio keitetystä kahvista. Henkilölle, joka ei ole tottunut juomaan suoraan espresso makukokemus on ylivoimainen. Mahdollisuus nauttia monimutkaisista makuista espresso Tarjousten tekeminen vie aikaa, mutta on erittäin palkitsevaa, kun olet kehittänyt ja hionut makuhermojasi.
espresso voidaan yhdistää kuumaan veteen, jota kutsutaan americanoksi ja joka muistuttaa eniten keitettyä kahvia. Lisäämällä rasvatonta maitoa espresso saat useita erilaisia muunnelmia kahvijuomista, kuten latte, cappuccino, macchiato ja niin edelleen. Tarjolla on paljon erilaisia reseptejä kylmistä ja makeista kahvijuomista pieniin juomiin, kuten Cortado.

Kuinka keitän? espresso?

espresso yhden panimona espressokeitin joka voi työntää kompaktin hienoksi jauhetun kahvin läpi 9 baarin paineella. Saadaksesi tasapainoisen espresso siinä on tärkeitä osia. Yleensä sanotaan, että jauhetun kahvin ja tilavuuden välillä tulisi olla suhde 1:2 espresso. Joten jos jauhat 18 g kahvia, sinun tulisi pyrkiä noin 36 g:aan espresso ja aika tuottaa tuo määrä espresso sen pitäisi kestää 25-30 sekuntia. Sitten voit aina tarkentaa reseptiä lisäämällä tai vähentämällä tiettyjä parametreja. Ei ole olemassa kiinteää reseptiä tai sääntöä, mutta tämä on alku päästä alkuun ja saada hyvä tulos.
vanhempi postaus
Uudemmat viestit

Ostoskärry

Ostoskorisi on tällä hetkellä tyhjä

Osta nyt