Pikaopas
Sep 04, 2021
Hyvän saavuttamiseksi espresso Sitten sinun on asetettava seuraavat asetukset: jauhatusaste, kahvin määrä, espresson määrä ja aika. Kaikki tämä saattaa kuulostaa ylivoimaiselta ja vaikeasti ymmärrettävältä, mutta käymme kaiken läpi askel askeleelta!
Ennen kuin aloitat espressokoneesi asennuksen, tarvitset seuraavat:
- Digitaalinen vaaka, joka voidaan asettaa espressokoneen alle. Suosittelemme digitaalisen kahvivaa'an ostamista, koska se on pieni ja kompakti ja siinä on sisäänrakennettu ajastin. Selitämme miksi hieman myöhemmin.
- Kokonaiset espressopavut. Me tunnemme suosikkimme. klikkaa tästä!
- Porter-suodatin, Tamper ja tuplashottikupit.
Ennen kuin alamme käydä läpi käytännön asioita, sinun on ymmärrettävä, miten kahvin määrä, jauhatusaste ja aika liittyvät toisiinsa.
Hyvän saavuttamiseksi espresso Yleensä sanotaan, että jokaista grammaa jauhettua kahvia kohden pitäisi saada kaksi grammaa. espresso. Mitä tämä tarkoittaa käytännössä? Suosittelemme jauhamaan noin 18 g papuja tupla-shottia varten. Tavoitteenasi on siis saada noin 36 g papuja. espresso 18 grammasta jauhettua kahvia.

Miksi aika on niin tärkeää!
Haudutusaika 36 g espresso pitäisi kestää noin 20–30 sekuntia. Sitten herää kysymys, miksi sinun pitäisi tietää tämä? Syynä on se, että Tietoja koneella kestäisi alle 20 sekuntia 36 gramman keittäminen espresso silloin koneella ei olisi aikaa erottaa kaikkia aromeja kahvista ja näin ollen saisit hyvin vetistä ja hapanta kahvia. espresso. Keitätkö koneen 30 sekunnin aikana 36 g:n kahvia? espresso niin tekisi sinunkin espresso maku on erittäin palanut ja siinä on voimakas kitkerä jälkimaku. Siksi espresson kultainen sääntö on, että 36 gramman kahvin valmistukseen tulisi kulua 20–30 sekuntia. espresso.
Nyt voimme aloittaa hauskanpidon ja asentaa koneen!
Luotettavien arvojen saamiseksi punnitsemme 18 g papuja jokaista testiä varten, kunnes saamme etsimämme tulokset: 36 g espresso 20–30 sekunnin välisenä aikana. Tässä asennusoppaassa käytämme espressokoneesi mukana tulevaa yksiseinäistä tuplaespressokuppia.
#1 Aloita!
Jauhatuksessa on 16 jauhatusastetta. Aloita asettamalla jauhatusaste 8 koneen oikealla puolella olevalla nupilla. Punnitse 18 g kokonaisia espressopapuja ja kaada ne jauhimeen. Jauha kaikki pavut niin, että tiedät portafilterissäsi olevan tasan 18 g jauhettua kahvia.
#2 Paina kiekkoa
Purista kiekkoa työkalulla nimeltä "Tamper". Aseta sitten portafilter puristettujen kahvien kanssa koneeseen. 
#3 Valmistaudu testaukseen
Aseta haluamasi kahvikuppi digitaaliselle vaa'alle, nollaa se ja aseta se sitten espressokoneen alle.

#4 Aloita oluen valmistus!
Nyt pääsemme mielenkiintoiseen osioon! Ota puhelimesi ajastin esiin. Aloita painamalla laitteen "Ohjelma"-painiketta. Painikkeen painamisen jälkeen se vilkkuu. Seuraava vaihe on painaa kaksoisannospainiketta. Kun olet valmis, paina painiketta samalla, kun käynnistät ajastimen. Kun näet vaa'an lukeman 36 g espresso sitten sinun tulee lopettaa keittäminen painamalla painiketta uudelleen.
#5 Analysoi ja testaa uudelleen!
Kuten aiemmin totesimme, tavoitteena on saada 36 g 20–30 sekunnissa. Tietoja Jos sekuntikello näyttää alle 20 sekuntia, jauhat pavut hienommaksi laskemalla jauhatusastetta. Jauhatusasteikon numero 1 tarkoittaa hienoa jauhatusta ja 16 karkeaa jauhatusta. Mitä pienempi numero, sitä hienommaksi jauhat. Tietoja Jos jauhatusaikasi on yli 30 sekuntia, jauha karkeammaksi.
#6 Tee Tietoja kunnes olet tyytyväinen!
Tehdä Tietoja toista vaiheessa 4 kuvattua prosessia, kunnes saavutat 20–30 sekunnin ajan muuttamalla jauhatusastetta. Kun olet tyytyväinen asetukseen, laite tallentaa automaattisesti viimeisimmän valmistuksen. Joten kun valmistat kahviasi seuraavan kerran, espresso sitten sinun tarvitsee painaa kaksoislaukauspainiketta vain kerran.
Johtopäätös
Tämän oppaan avulla pääset nopeasti alkuun kohtuullisen hyvän espresso. Kaikki pavut ovat erilaisia ja kaikilla on erilainen maku, joten on hyvä pitää mielessä, että kun sinulla on aikaa 20–30 sekuntia, mutta et usko sen olevan tarpeeksi hyvä, sinun kannattaa kokeilla lisää! Jotkut espresso on hyvä 20 sekunnin haudutusajalla, kun taas toiset voivat olla hyviä 28 sekunnin haudutusajalla. Maku voi myös vaihdella muuttamalla haudutuslämpötilaa. Kuten sanoin, kokeilemisen arvoisia vaihtoehtoja on paljon.