Siirry sisältöön
Snabb Start Guide - Barista och Espresso

Pikaopas

Tuomaan esiin hyvän espresso sitten seuraavat asetukset on määritettävä; jauhatusaste, kahvin määrä, espresson määrä ja aika. Kaikki tämä saattaa kuulostaa ylivoimaiselta ja vaikealta ymmärtää, mutta käymme kaiken läpi askel askeleelta!

Ennen kuin aloitat espressokeittimen asentamisen, tarvitset seuraavat asiat:

  • Digitaalinen vaaka, joka voidaan sijoittaa espressokeittimen alle. Suosittelemme, että ostat digitaalisen kahvivaa'an, koska se on pieni ja kompakti ja siinä on sisäänrakennettu ajastin. Selitämme miksi hieman myöhemmin.
  • Kokonaiset espressopavut. Tiedät suosikkimme Klikkaa tästä!
  • Porter-suodatin, peukalointi ja kaksinkertainen dekantterilasi.

 

Ennen kuin alamme käydä läpi käytännön asioita, sinun on ymmärrettävä, miten kahvin määrä, jauhatusaste ja aika liittyvät toisiinsa.

Tuomaan esiin hyvän espresso joten he yleensä sanovat, että jokaista jauhettua kahvia kohden pitäisi saada 2 grammaa espresso. Mitä tämä tarkoittaa käytännössä? Suosittelemme jauhamaan noin 18 g papuja kaksinkertaiseen dekantterilasiin. Sitten tavoitteena on saada noin 36g espresso alkaen 18g jauhettua kahvia.

 

Miksi aika on niin tärkeä!

Haudutusaika 36g espresso sen pitäisi kestää noin 20-30 sekuntia. Sitten tulee kysymys, miksi tämä pitäisi tietää? Syynä on se, että jos kesti alle 20 sekuntia ennen kuin kone keitti 36g espresso silloin kone ei ehtisi erottaa kaikkia aromeja kahvista ja näin saat hyvin vetisen ja hapan. espresso. Pitäisikö koneen keittää yli 30 sekuntia 36g:lle espresso niin tekisi sinunkin espresso maistuu erittäin poltetulta ja vahvalla katkeralla jälkimaulla. Siksi espresson kultainen sääntö on, että 36 g:lle kuluu 20-30 sekuntia espresso.

 

 

Nyt voimme aloittaa hauskanpidon ja laittaa koneen kuntoon!

Luotettavilla arvoilla aluksi punnitsemme 18 g papuja jokaista yksittäistä testiä kohden, kunnes saamme etsimämme: 36 g espresso 20-30 sekunnin aikana. Tässä asennusoppaassa käytämme espressokeittimesi mukana tulevaa yksiseinäistä kaksinkertaista kuppia.

#1 Aloita!

Hiomakoneessa on 16 hiontatasoa. Aloita asettamalla se jauhatusasteelle 8 käyttämällä koneen oikealla puolella olevaa nuppia. Punnitse 18 g kokonaisia espressopapuja ja kaada ne myllyyn. Jauha kaikki, jotta tiedät, että portefilterissäsi on täsmälleen 18 g jauhettua kahvia.

#2 Paina kiekkoa

Paina kiekkoa "Tamper"-nimisellä työkalulla. Aseta sitten portefilter ja puristettu kahvi koneeseen.

# 3 Valmistaudu testaukseen

Aseta valitsemasi kahvikuppi digitaaliselle vaa'alle, nollaa se ja aseta se sitten espressokeittimen alle.

#4 Aloita panimo!

Nyt päästään mielenkiintoiseen osaan! Tuo puhelimesi ajastin esiin. Aloita painamalla koneen "Ohjelma"-painiketta. Kun painat, se vilkkuu. Seuraava vaihe on painaa kaksoislaukauspainiketta. Kun olet valmis, paina painiketta käynnistäessäsi ajastimen. Kun näet, että vaaka näyttää 36g espresso sitten sinun on lopetettava suodatus painamalla painiketta uudelleen.

#5 Analysoi ja testaa uudelleen!

Kuten aiemmin sanoimme, tavoitteena on tuottaa 36 g 20-30 sekunnissa. Jos ajastin näyttää aikaa alle 20 sekuntia, jauha pavut hienommaksi alentamalla jauhatusastetta myllyssä. 1 hiomakoneen asteikolla tarkoittaa hienoksi jauhettua ja 16 karkeaksi jauhettua. Joten mitä pienempi numero, sitä hienompaa jauhat. Jos aikasi on yli 30 sekuntia, sinun tulee jauhaa karkeammin.

#6 Toista, kunnes olet onnellinen!

Toista vaiheen 4 prosessia, kunnes saavutat 20–30 sekuntia muuttamalla jauhatusastetta. Kun olet tyytyväinen asetukseen, kone tallentaa automaattisesti viimeisen juoman. Joten seuraavan kerran, kun haudut omasi espresso sitten sinun tarvitsee painaa kaksinkertaista laukauspainiketta vain kerran.

Johtopäätös

Tämä opas on tarkoitettu sinulle, jotta pääset nopeasti alkuun kohtuullisen hyvän hankkimisessa espresso. Kaikki pavut ovat erilaisia ja kaikilla on eri makuisia, joten on hyvä muistaa, että kun sinulla on aikaa 20-30 sekuntia, mutta se ei ole tarpeeksi hyvä, kannattaa kokeilla lisää! Varma espresso on hyvä 20 sekunnin haudutusajalla, kun taas toiset voivat olla hyviä 28 sekunnin haudutusajalla. Maku voi myös vaihdella haudutuslämpötilaa muuttamalla. Kuten sanoin, kokeiltavaa on paljon.

vanhempi postaus
Uudemmat viestit

Ostoskärry

Ostoskorisi on tällä hetkellä tyhjä

Osta nyt