Siirry sisältöön
V60 Dripper

Pour over

Pour-over-haudutus on manuaalinen menetelmä, joka antaa kahvin ystäville täyden hallinnan haudutusprosessista ja tuloksena on puhdas, raikas ja maukas kuppi. Hitaasti kaatamalla kuumaa vettä juuri jauhettujen papujen päälle mahdollistaa pour-over- menetelmä tarkkaan uuttoon, joka korostaa kahvin ainutlaatuisia makuja ja aromeja. Tämä panimotekniikka on suosittu harrastajien keskuudessa yksinkertaisuutensa vuoksi barista- laadukas kotikokemus. Täydellinen niille, jotka arvostavat kahvin hienompia vivahteita, on pour-over keittomenetelmä, joka tuottaa täydellisen tasapainoisen kupin joka kerta.

}

Hoop Coffee Brewer Musta - Ceado

Hoop Coffee Brewer Musta - Ceado


} }
  • loppuunmyyty

V60 Keraaminen Väri 02 Dripper

  • loppuunmyyty

V60 Keraaminen Väri 02 Dripper


} }
  • loppuunmyyty

[Simply HARIO Sarja] V60 Lasi Dripper & Tarjoilusetti

  • loppuunmyyty

[Simply HARIO Sarja] V60 Lasi Dripper & Tarjoilusetti


} }
  • loppuunmyyty

V60 Muovi Dripper, Läpinäkyvä

  • loppuunmyyty

V60 Muovi Dripper, Läpinäkyvä


} }
  • loppuunmyyty

Suodatin V01 Lasi - Kristallisilmä - Valkoinen pidike - Timemore

  • loppuunmyyty

Suodatin V01 Lasi - Kristallisilmä - Valkoinen pidike - Timemore


} }
  • loppuunmyyty

Suodatin V60 Keraaminen - sininen - Tiamo

  • loppuunmyyty

Suodatin V60 Keraaminen - sininen - Tiamo


} }
  • loppuunmyyty

Muse Pour Over Stand Brass - Timemore

  • loppuunmyyty

Muse Pour Over Stand Brass - Timemore


} }

Pour Over Dripper V01 Muovi - Crystal Eye

Pour Over Dripper V01 Muovi - Crystal Eye


} }

Tarkkuus Pour Over Sarja

Tarkkuus Pour Over Sarja


} }

Kahvia Dripper

Kahvia Dripper


} }

Flo Suodatin Teräs

Flo Suodatin Teräs


} }

Filters Gourmet 500kpl

Filters Gourmet 500kpl


} }

Karaffi Pourover LAB SS-suodattimella 600 ml

Karaffi Pourover LAB SS-suodattimella 600 ml


} }

6-kupin lasi Classic – Chemex

6-kupin lasi Classic – Chemex


} }

3-kuppinen lasi Classic

3-kuppinen lasi Classic


} }

Karahvi Pourover LAB SS-suodattimella 300ml

Karahvi Pourover LAB SS-suodattimella 300ml


} }

Suodatinpaperi - Grindripper

Suodatinpaperi - Grindripper


} }

Suodatin Kulta Melitta-tyyli – Espresso Gear

Suodatin Kulta Melitta-tyyli – Espresso Gear


} }

Tiamo V02 dripper muovi

Tiamo V02 dripper muovi


} }

Tiamo K02 kemiallinen pour-over

Tiamo K02 kemiallinen pour-over


} }

Tiamo Keraaminen Dripper V02

Tiamo Keraaminen Dripper V02


} }

Tiamo K02 dripper - Ruostumaton teräs

Tiamo K02 dripper - Ruostumaton teräs


} }

Origami Dripper pitäjä puussa

Origami Dripper pitäjä puussa


} }

Origami Dripper M

Origami Dripper M


} }

Kinto Hidas kahvi tyyli Pour-Over-Setti 2 kuppia

Kinto Hidas kahvi tyyli Pour-Over-Setti 2 kuppia


} }

Kinto Hidas kahvi tyyli Pour over - 4 kuppia

Kinto Hidas kahvi tyyli Pour over - 4 kuppia


} }

Kinto Hidas tyyli SCS-S01 pour over - 4 kuppia

Kinto Hidas tyyli SCS-S01 pour over - 4 kuppia


} }

Kinto OCT Pour over - 4 kuppia

Kinto OCT Pour over - 4 kuppia


} }

Kinto SCS Pour over Posliini - 4 kuppia

Kinto SCS Pour over Posliini - 4 kuppia


} }

Fellow Stagg Pour-over Dripper - Kahvinkeitin

Fellow Stagg Pour-over Dripper - Kahvinkeitin


} }

Chemex Classic Kahvinkeitin

Chemex Classic Kahvinkeitin


} }

Timemore V60 Dripper Crystal Eye - Savuinen muovi

Timemore V60 Dripper Crystal Eye - Savuinen muovi


} }

Timemore Crystal Eye Bryggset

Timemore Crystal Eye Bryggset


} }

Timemore Crystal Eye Lasi Dripper

Timemore Crystal Eye Lasi Dripper


} }

Timemore Crystal Eye Dripper V02

Timemore Crystal Eye Dripper V02


} }

Timemore NANO - Kannettava käsikäyttöinen keittosetti

Timemore NANO - Kannettava käsikäyttöinen keittosetti


} }
  • loppuunmyyty

V60 Käsintehty kahvinkeitinsetti

  • loppuunmyyty

V60 Käsintehty kahvinkeitinsetti


}

Mikä on Pour Over-kahvia?

Pour over-kahvi on manuaalinen haudutusmenetelmä, jossa kuumaa vettä kaadetaan hitaasti ja tasaisesti jauhetun kahvin päälle dripper, joka asetetaan kupin tai karahvin päälle. Vesi suodatetaan kahvin läpi, erottaen aromit ja öljyt, ja tippuu alla olevaan astiaan. Toisin kuin automaattiset panimomenetelmät tarjoavat pour over keitin hallitsee täysin kaikkia muuttujia, mukaan lukien veden lämpötila, kaatonopeus ja haudutusaika, joten se on erittäin muokattavissa oleva menetelmä.

Pour over-tekniikka vaatii harjoittelua ja kärsivällisyyttä, mutta palkintona on kuppi kahvia, joka on puhdas, tasapainoinen ja täynnä monimutkaisia makuja, jotka muuten häviäisivät nopeammissa keittomenetelmissä.

Miksi V60?

Hario V60, jonka on kehittänyt japanilainen yritys Hario, on yksi suosituimmista työkaluista pour over-panimo ainutlaatuisen suunnittelunsa ja tarjoaman tarkkuuden ansiosta. V60 on nimetty V-muotoisesta, 60 asteen kartiosta, jonka sisäpuolella on kierreharjanteita ja alareunassa suuri reikä. Tämä yksinkertainen mutta nerokas muotoilu mahdollistaa veden virtaamisen tasaisesti kahvin läpi, mikä edistää optimaalista uuttoa ja parantaa makujen selkeyttä ja monimutkaisuutta.

Tärkeimmät ominaisuudet V60:

Yhteensopiva: 60 asteen kartiomainen muoto antaa veden virrata kohti kahvipatjan keskustaa, mikä auttaa erottamaan täyteläiset maut ja aromit.

Spiraaliharjanteet: Tipattimen sisäpuolella olevat harjanteet luovat raon suodattimen ja kartioseinämän väliin, mikä varmistaa tasaisen ilmavirran ja estää liiallisen poistumisen.

Iso reikä: Toisin kuin jotkin tiputusmenetelmät, V60:n suuret reiät antavat keittimelle hallinnan veden virtausnopeudesta, mikä mahdollistaa tarkan säädön jauhatustason ja kaatotekniikan perusteella.

Kuinka keittää kanssa V60: Vaiheittainen opas

Panimo kanssa V60 on yhtä paljon taidetta kuin tiedettä. Tässä on vaiheittainen opas tekniikan hallitsemiseen:

1. Kerää varusteesi

Hauduttaa kanssa V60 tarvitsetko seuraavat:

Hario V60-dripper

V60 paperisuodatin

Vastajauhetut kahvipavut

Hiomakone, jossa jauhatusasetukset (tasaiseen jauhamiseen)

Hanhenkaula-keitin (hallittua kaatamista varten)

Digitaalinen vaaka (tarkkuuden vuoksi)

Ajastin

Kuppi tai kannu kahvin keräämiseen

2. Mittaa ja jauha kahvisi

Tavallinen kahvin ja veden välinen suhde pour over on yleensä n 1:15 tai 1:16. Tämä tarkoittaa, että jokaista kahvigrammaa kohden tarvitset 15-16 grammaa vettä. Yhdelle kupille voit aloittaa 18-20 grammalla kahvia ja 300-320 grammalla vettä.

Jauha kahvi keskihienoksi, pöytäsuolan kaltaiseksi. Liian hienoksi jauhettu kahvi voi johtaa yliuuttoon, kun taas liian karkeaksi jauhettu kahvi voi johtaa aliuuttumiseen.

3. Huuhtele suodatin

Aseta paperisuodatin sisään V60-tippuria ja kaada kuumaa vettä sen läpi huuhtelemaan suodatin ja lämmittämään tippaa. Tämä poistaa paperimaun suodattimesta ja esilämmittää kupin tai karahvin. Hävitä huuhteluvesi.

4. Lisää jauhettu kahvi

Aseta vastajauhettu kahvi suodattimeen ja ravista varovasti tiputinta tasoittaaksesi kahvipatjan. Tämä varmistaa tasaisen kahvipatjan, mikä on ratkaisevan tärkeää tasaisen poiston kannalta.

5. Anna kahvin kukoistaa

Aloita kaatamalla pieni määrä vettä (noin kaksi kertaa kahvin painoa) kahvin päälle, juuri sen verran, että se kastuu kokonaan. Tätä ensimmäistä kaatoa kutsutaan "bloomiksi" ja se antaa kahvin vapauttaa loukkuun jääneet kaasut, mikä parantaa aromin uuttamista. Anna kahvin kukoistaa n 30-45 sekuntia.

6. Aloita kaataminen

Kukinnan jälkeen aloita pääkaato. Kaada vettä hanhenkaulisella vedenkeittimellä hitain, pyörivin liikkein kahvipatjan keskeltä ulospäin osumatta suodattimeen. Kaada tasaisesti ja tasaisesti nopeudensäädöllä.

Jatka veden lisäämistä erissä kaatamalla 20-30 sekunnin välein, kunnes olet saavuttanut halutun vesimäärän (yleensä noin 300 grammaa yhtä kuppia kohden). Tavoitteena on pitää veden taso tasaisena ja varmistaa, että kahvi on tasaisesti kyllästynyt.

7. Anna valua ja nauti

Kun olet lopettanut kaatamisen, anna kahvin valua kokonaan suodattimen läpi. Tämän pitäisi kestää noin 2,5–3,5 minuuttia koko haudutuksesta riippuen jauhatusasteesta ja veden lämpötilasta. Lopputuloksena on puhdas, tasapainoinen kuppi kahvia, joka korostaa papujen monimutkaisia makuja.

Vinkkejä omasi parantamiseen V60- panimo

Käytä tuoretta kahvia: Käytä aina vastajauhettuja, korkealaatuisia kahvipapuja saadaksesi parhaat tulokset. Kahvin tuoreudella voi olla suuri vaikutus makuun.

Tarkista veden lämpötila: Ihanteellinen veden lämpötila pour over on välissä 92 - 96 °C. Liian kuuma vesi voi aiheuttaa yliuuttoa, kun taas liian kylmä vesi voi johtaa aliuuttoon.

Kokeile jauhatusastetta: Jauhatusaste on ratkaiseva tekijä uutossa. Tietoja kahvisi maistuu kitkerältä tai liian vahvalta, kokeile karkeampaa jauhatusta. Tietoja se on heikko tai alikehittynyt, hienompi jauhatus voi olla tarpeen.

Jopa kaatamalla: Hanhenkaulainen vedenkeitin on välttämätön kaatamisen hallitsemiseksi. Tasainen, tasainen kaato auttaa varmistamaan, että kahvipatja on tasaisesti kyllästetty ja uutto on tasapainossa.

Tallenna tulokset: Kuten kaikilla manuaalisilla keittomenetelmillä, pienillä muutoksilla voi olla suuri vaikutus lopputulokseen. Tallenna jauhatus, veden lämpötila, kahvin ja veden suhde ja kaatotekniikka, jotta voit säätää ja parantaa oluesi.

Miksi valita V60?

V60 on ihanteellinen niille, jotka arvostavat sekä tarkkuutta että luovuutta panimossaan. Sen muotoilu ja joustavuus tekevät siitä täydellisen kokeilemaan erilaisia papuja ja panimoparametreja, tarjoten loputtomasti mahdollisuuksia makujen tutkimiseen. V60-menetelmä tunnetaan erityisesti puhtaan, kirkkaan kahvin tuottamisesta selkeästi määritellyillä mauilla, mikä tekee siitä suosikin niin baristojen kuin kotipanimoidenkin keskuudessa.

Johtopäätös

V60 pour over-tekniikka on manuaalisen kahvinvalmistuksen mestarikurssi, jossa tarkkuus, kärsivällisyys ja harjoittelu palkitaan kauniisti tasapainoisella kahvikupillisella. Riippumatta Tietoja haluat tutkia yksialkuperäisten papujen hienovaraisia vivahteita tai haluat vain nauttia konkreettisemmasta panimoprosessista, tarjouksista V60 vertaansa vailla oleva kokemus. Täydentämällä tekniikkaasi, kokeilemalla muuttujia ja nauttimalla prosessista, avaat kahvipapujen täyden potentiaalin ja nostat kahvimatkasi uusiin korkeuksiin.

Ostoskärry

Ostoskorisi on tällä hetkellä tyhjä

Osta nyt