Siirry sisältöön
Underhåll och rengöring av din espressomaskin - Barista och Espresso

Käyttö ja puhdistus espressokoneellesi

Kahvinkeittimesi puhdistus ja huolto

Kahvinkeittimet voivat vaikuttaa monimutkaisilta ja huipputeknologisilta laitteilta, ja niitä ne myös ovat. Onneksi niiden pitäminen puhtaina on suhteellisen helppoa. Kun olet valmistanut espresso tai vaahdotettua maitoa, jää jäljelle kahvijauhetta ja maitotahroja. Ajan myötä nämä jäämät voivat vaikuttaa kahvisi laatuun ja vahingoittaa laitetta. Olemme nähneet lukemattomia koneita tulla huoltoon, täynnä likaa ja jäämiä. Tämä voi vahingoittaa konetta ja heikentää juomiesi laatua. Haluamme, että voit nauttia puhtaasta ja maukkaasta kahvista joka aamu ja että koneesi kestää pitkään. Tässä on muutama yksinkertainen vaihe pitääksesi koneesi huippukunnossa.

Vesi ja kahvinkeitin

Suurin ongelma, jonka näemme teknisessä osastossamme, on kalkkikertymä huonon vedenlaadun vuoksi. Tämä voi lyhentää koneen käyttöikää merkittävästi ja johtaa kalliisiin korjauksiin. Ratkaise tämä ongelma käyttämällä aina suodatettua ja pehmeää vettä. Ensinnäkin, testaa vettäsi. Tietoja vaikka sinulla olisi koko talon vesikäsittelyjärjestelmä, se ei välttämättä riitä. Kokonaiskovuus veden tulisi olla 35-85 ppm välillä. Sekä suoraan liitettyjä että säiliökoneita varten suosittelemme vedenpehmennys- ja suodatusjärjestelmää. Investoiminen tällaisiin vedenpuhdistusjärjestelmiin tai veden suodatusjärjestelmiin vesitankille on elinikäinen vakuutus suurinta koneen vikaantumisen syytä vastaan. Oletko varma Tietoja että vesi on tärkeä komponentti? Lue lisää artikkelista Tietoja veden merkityksestä koneellesi.

Päivittäinen huolto

Ryhmänpään puhdistus Kun olet jauhanut, tampannut ja uuttanut espresso on tärkeää huuhdella ryhmänpää heti. Poista portafiltteri heti uuttamisen jälkeen ja pyyhi se puhtaaksi. Huuhtele sitten ryhmänpää 1-3 sekuntia varmistaaksesi, että kaikki kahvijäämät ja öljyt huuhtoutuvat pois. Tietoja jos jätät kahvijauheen ryhmänpäähän, se voi johtaa kertymiin, jotka ovat myöhemmin vaikeita poistaa.

Vaahdotustangon puhdistus Vaahdotustangon puhdistus on myös erittäin tärkeää, koska maitotahnat voivat vahingoittaa tankoa ja vaikuttaa makuun. Huuhtele vaahdotustanko ennen ja jälkeen maidon vaahdottamisen. Aseta liina vaahdotustangon päälle ja huuhtele sitä 1-2 sekuntia ennen maidon vaahdotusta. Tämä varmistaa, ettei vaahdotustangosta jää vettä maitoosi. Maidontäytön jälkeen pyyhi vaahdotustanko heti puhtaaksi ja huuhtele se uudelleen 1-2 sekuntia. Tämä tehdään parhaiten kostealla liinalla.

Vesihuuhtelu Toinen rutiini, jonka voit lisätä, on nopea vesihuuhtelu. Toimistossamme pidämme aina yksinkertaista tai kaksoissuuttimella varustettua portafilter varustettuna ”sokealla” suodattimella. Kun olemme valmiita aamulla, teemme nopean huuhtelun ja pyyhimme sen puhtaaksi. Tietoja jos haluat olla erityisen huolellinen, voit myös pyyhkiä loput koneesta.

2-4 viikon huolto

Joka toinen tai joka neljäs viikko sinun tulisi tehdä perusteellinen puhdistus. Tämä tarkoittaa suihkuverhon (Showerscreen) poistamista ja sekä verhon että portafilter-korin liottamista Puly Caff plus puhdistusjauhe:lla tai vaihtoehtoisesti Puly Caff plus puhdistustabletit. Käytä harjaa ryhmäpään harjaamiseen ja tee täydellinen takapuhdistus puhdistusaineella joko jauheena tai tablettina.

Joka kuudes kuukausi

Joka kuudes kuukausi on tärkeää puhdistaa myllysi ja höyryputki (Tietoja kun käytät sitä). Kaksi tuotetta tekee tämän erittäin helpoksi: Puly maitopuhdistusaine ja Urnex Grindz-tabletit myllylle. Voit tehdä puhdistuksen ilman näitä tuotteita, mutta ne tekevät prosessista nopean ja helpon. Liota höyryputkea Puly-aineella ja aja pieni määrä Grindz myllyn läpi. Tämä on myös hyvä hetki tarkistaa vedenpehmennysjärjestelmäsi suodatin ja vaihtaa se Tietoja tarpeen mukaan.

Kerran Tietoja vuodessa

Kerran Tietoja vuodessa on hyvä idea vaihtaa ryhmäpään tiiviste ja suojus. Tämä on helppo tapa varmistaa, että espressosi maistuu edelleen hyvältä ja että kone toimii hyvin pitkään tulevaisuudessa.

Noudattamalla näitä huoltorutiineja voit varmistaa, että espressokoneesi pysyy puhtaana ja toimii optimaalisesti. Tämä ei vain paranna kahvisi makua, vaan se myös pidentää koneesi käyttöikää ja vähentää kalliiden korjausten riskiä. Espressokoneesi puhdistus ja huolto ei tarvitse olla aikaa vievää tai monimutkaista, mutta se on tärkeä osa koneen ylläpitämistä huippukunnossa ja nauttimista parhaasta mahdollisesta espressosta joka päivä.

vanhempi postaus
Uudemmat viestit

Ostoskärry

Ostoskorisi on tällä hetkellä tyhjä

Osta nyt