Siirry sisältöön
Espresso Teknik 101: Grundläggande Tester - Barista och Espresso

Espresso Tekniikka 101: Perustestit

Työkalut, joita tarvitset

Varmistaaksesi, että espressokoneesi toimii normaalisti, seuraa näitä vaiheita sen perustoimintojen testaamiseksi. Tarvitset seuraavat työkalut:

  • Sekuntikello
  • Mitta-astia (355 ml) tai espressopunnituskuppi
  • Takapuhalluspimeä ja portafilter

Ennen kuin aloitat, varmista, että koneesi on päivitetty huollolla ja ryhmäpään puhdistuksella. Tietoja jos koneessasi on ohjelmoitava esipainotus, sammuta tai aseta se 0:aan ennen testien aloittamista. Poista kaikki suodattimet, suodattimet, pehmentimet tai pehmentävä pussit koneen vesitankista.

Testi 1: Virtausnopeus

  1. Poista portafiltteri koneesta.
  2. Aseta mitta-astia ryhmäpään alle tai aseta kuppi vaa'alle, nollaa vaaka ja aseta sitten kuppi ryhmäpään alle.
  3. Nosta uuttamispolkime tai paina sopivaa painiketta ja käynnistä sekuntikello, kun vesi alkaa virrata. Pysäytä "annos", kun sekuntikello näyttää 30 sekuntia.
  4. Kirjaa tulokset ja vertaa seuraaviin suuntaviivoihin:
    • Standardi E61-ryhmäpää: 235-355 g 30 sekunnissa.
    • Koneet, joissa on virtausohjaus: 175-235 g 30 sekunnissa.
    • Kyllästetyt ryhmäpään: 235-355 g 30 sekunnissa.

Testi 2: Ryhmäpään paine

  1. Asenna takapuhalluspimeä portafiltteriin ja lukitse se ryhmäpäähän.
  2. Nosta uuttamispolkime tai paina sopivaa painiketta aloittaaksesi uuttamisen. Tietoja jos koneessasi ei ole annosajastinta, käynnistä sekuntikello samanaikaisesti.
  3. Katso uuttamispaineen mittaria ja huomaa, kuinka kauan kestää, että neula saavuttaa asetetun paineen.
  4. Kirjaa tulokset. Neulan pitäisi saavuttaa koneen asetettu paine (9-10 Bar) 10 sekunnissa. Tietoja jos koneessasi on virtausohjaus, varmista, että lapio on täysin auki ja vertaa ryhmäpään paineenmittaria pumpun paineenmittariin. Niiden käyttäytymisen pitäisi korreloida.

Testi 3: Höyrytoiminto

  1. Anna höyrykattilan lämna ja saavuttaa täysi paine. Höyrypaineen mittarin tulee näyttää 1,25-1,75 Bar riippuen asetuksistasi.
  2. Avaa höyrytankki kuppiin ja tarkkaile höyrypaineen mittaria. Sen pitäisi laskea heti ja tasaisesti noin 0,50-0,75 Bar.
  3. Anna höyrytankin toimia 30 sekuntia. Sen pitäisi pysyä noin 0,5-1,0 Bar koko ajan. Pienet poikkeamat eivät ole huolestuttavia.
  4. Sammuta höyrytankki ja katso höyrykattilaa kun se lämpiää uudelleen. Höyrypaineen mittarin pitäisi palautua normaaliin lepotilaansa.
  5. Toista testi useita kertoja. Koneen pitäisi toimia melko johdonmukaisesti joka kerta.

Testi 4: Lämpötilan palautus höyrykattilalle

  1. Anna höyrykattilan lämmetä ja saavuttaa täysi paine. Höyrypaineen mittarin tulee näyttää 1,25-1,75 Bar riippuen asetuksistasi.
  2. Avaa kuuman veden hana tai paina painiketta annostellaksesi kuumaa vettä koneesta kuppiin.
  3. Annostele 235-355 ml kuumaa vettä ja tarkkaile höyrypaineen mittaria. Pumpun pitäisi käynnistyä heti täyttämään kattilaa.
  4. Pidä silmällä PID-lämpötilaa ja/tai höyrypaineen mittaria. Lämpötilan ja paineen pitäisi molempien nousta tasaisesti takaisin asetettuihin arvoihinsa.
  5. Toista testi useita kertoja. Koneen pitäisi toimia melko johdonmukaisesti joka kerta.

Ota Yhteyttä

Tietoja jos jokin näistä testeistä näyttää tuloksia, jotka ovat annetun alueen ulkopuolella, älä epäröi ottaa yhteyttä tekniseen tiimiimme saadaksesi lisäapua. Varmistaa, että espressokoneesi toimii oikein, on ratkaisevaa nauttiaksesi täydellisesti valmistetusta espresso joka kerta. Säännöllinen huolto ja koneen oikea käyttö pidentää sen käyttöikää ja parantaa kahvikokemusta.

vanhempi postaus
Uudemmat viestit

Ostoskärry

Ostoskorisi on tällä hetkellä tyhjä

Osta nyt