Siirry sisältöön
Hur man gör rent sin kaffekvarn - Barista och Espresso Hur man gör rent sin kaffekvarn - Barista och Espresso

Kuinka puhdistaa kahvimylly

Kahvi- tai espressomyllyn puhdistaminen

Kun olet asentanut jauhimesi oikein, sen puhdistaminen ja huolto on helppoa. Helpoin tapa puhdistaa kahvi- tai espressomylly on käyttää Urnex Grindz, mutta näytämme myös, miten voit puhdistaa sen manuaalisesti.

Puhdistus Urnex Grindz

Helpoin tapa puhdistaa jauhin on käyttää Grindz-jauhetta joka toinen kuukausi. Seuraavat ohjeet ovat peräisin yhteistyökumppaneiltamme osoitteessa Urnex:

  1. Tyhjennä myllyn papusäiliö vanhasta kahvista ja säädä jauhatusastetta 3–4 asentoa karkeammaksi.
  2. Lisää 35 grammaa jauhimen puhdistustabletteja tyhjään jauhimeen.
  3. Jauha koko pakkaus jauhimessa ja hävitä se.
  4. Lisää papusäiliöön 40 grammaa (noin 4–5 ruokalusikallista) vanhaa kahvia.
  5. Jauha kahvia niin, että mahdolliset jäljelle jääneet Grindz-jauheet puristuvat ulos jauhimesta, ja hävitä ne.

Siivous ilman Grindziä

Puhdistukseen ilman Grindziä suosittelemme seuraavia työkaluja: paineilmapullo, harja, puhdas ja kuiva pyyhe sekä pölynimuri suutinsovittimella (valinnainen).

  1. Irrota papusäiliö ja tyhjennä se kahvipavuista.
  2. Pyyhi papusäiliön sisäpuoli puhtaalla, kuivalla pyyhkeellä. Vältä kostean pyyhkeen käyttöä, sillä jauhimen kosteus voi saada kahvin tarttumaan jauhatuslevyihin ja aiheuttamaan tukoksia.
  3. Puhdista jauhin kahvijäämistä ja jauhatuskanavasta paineilmalla ja harjalla. Peitä jauhimen yläosa pyyhkeellä, jotta kahvin leviäminen ilmaan on mahdollisimman vähäistä.
  4. Tietoja Jos sinulla on pölynimuri, jossa on suutinsovitin, käytä sitä irtonaisen kahvin puhdistamiseen jauhatuslevyistä, jauhatuskanavasta ja työtasosta.
  5. Aseta papusäiliö takaisin paikalleen ja avaa papusäiliön suuaukko.
  6. Nauti juuri puhdistetusta jauhimestasi!

Näitä ohjeita noudattamalla voit pitää kahvi- tai espressomyllysi puhtaana ja huippukunnossa varmistaen, että saat aina parhaan mahdollisen makuelämyksen kahvistasi.

Back to top