Siirry sisältöön
Hur man backspolar med rengöringsmedel för din espressomaskin - Barista och Espresso

Kuinka huuhdella espressokoneesi puhdistusaineella

Täydellisen espresso valmistaminen sisältää monia tekijöitä, kuten oikeiden papujen valitseminen, jauhatusasteen säätäminen, oikean määrän annostelu ja tasainen paine tampingissa. Mutta yksi usein unohdettu tekijä, joka on ratkaiseva herkullisen kupin saavuttamiseksi, on espressokoneesi puhtaus. Likainen kone voi pilata espresso makua, vaikka Tietoja kaikki muut muuttujat olisivat täydellisiä. Tässä on vaiheittainen opas espressokoneesi puhtaana ja huippukunnossa pitämiseksi.

Ryhmän pään puhdistus

Aloitamme vedellä ja puhdistusaineella varustetulla takaisinhuuhtelulla. Suosittelemme vesipuhdistusta joka päivä, kun konetta käytetään, mutta Tietoja voit myös tehdä sen vain kerran viikossa, se on myös hyvä. Puhdistusaineella varustettua takaisinhuuhtelua suosittelemme noin kerran joka toinen viikko kaikille koneille, paitsi niille, jotka käyttävät E61-ryhmän päitä, joissa suosittelemme kerran yhdestä kahteen kuukauteen.

Vaiheet takaisinhuuhteluun:

  1. Aseta sokkofiltteri ja lisää jopa 3 grammaa puhdistuspulveria tai espresson puhdistustabletteja (käytä vain espressokoneille tarkoitettuja puhdistusaineita, kuten Puly Caff plus puhdistuspulveria tai Caff plus puhdistustabletteja. Sulje sokkofiltteri ryhmän päässä.
  2. Aktivoi keittosyklit 10 sekunniksi ja anna koneen purkaa painetta. Toista 5-8 kertaa riippuen siitä, kuinka likainen ryhmän pää on. Yleensä toistetaan, kunnes vesi ei näytä enää ruskealta ja likaiselta.
  3. Poista sokkofiltteri. Aktivoi keittosyklit ja huuhtele sokkofiltteri vesivirran alla ryhmän päästä. Lopeta sykli.
  4. Aseta sokkofiltteri takaisin. Sulje sokkofiltteri ryhmän päässä uudelleen, tällä kertaa puhtaalla sokkofiltterillä ilman puhdistusaineita. Toista vaihe 2 huuhdellaksesi ja varmistaaksesi, ettei puhdistusaineita jää. Toista, kunnes ulos tuleva vesi näyttää kirkkaalta ja puhtaalta.
  5. Liota suodattimia ja sokkofiltterin metalliosaa (ei muoviosaa) 6 grammassa Puly Caff plus puhdistuspulveria litraa kohti kuumassa vedessä 30 minuutin ajan.
  6. Huuhtele vedellä ja laita suodattimet takaisin (vain puhdistusaineella varustetussa takaisinhuuhtelussa).

Säännöllinen Huolto

Kun olet sisällyttänyt takapuhdistuksen kuukausittaiseen huoltokäytäntösi, säästät viisi ylimääräistä minuuttia, jotka käytät koneesi puhdistamiseen, sekä makunystyröitäsi että lompakkoasi. Mutta edes säännöllinen takapuhdistus ei voi puhdistaa kaikkea suihkutusruudun toiselta puolelta. Pieni hinkkaus tai uusi suihkutusruutu voi tehdä suuren eron koneesi tuottaman espresso laadussa.

Suihkuruudun puhdistus

Jotta koneesi suorituskyky säilyisi ja varmistaisit tasaisen ja kirkkaan maun espresso , suosittelemme, että puhdistat suihkutusruudun joka viikko. Tässä ovat vaiheet erilaisten suihkutusruutujen poistamiseen, puhdistamiseen ja asentamiseen:

  1. Poista suihkutusruutu: Aloita sammuttamalla kone ja anna sen jäähtyä. Käytä ruuvimeisseliä tai sopivaa työkalua irrottaaksesi suihkutusruutua pitävät ruuvit. Ole varovainen, ettet vahingoita konetta tai ruutua prosessin aikana.
  2. Puhdistaminen: Liota suihkutusruutua lämpimän veden ja puhdistusaineen, kuten Cafizan tai Biocafin, liuoksessa vähintään 30 minuutin ajan. Käytä harjaa kaatereiden ja öljyjen puhdistamiseen, jotka saattavat olla tarttuneet ruutuun.
  3. Huuhteleminen: Huuhtele suihkutusruutu huolellisesti puhtaalla vedellä poistaaksesi kaikki puhdistusaineen jäämät. Kuivaa se kunnolla ennen kuin asennat sen takaisin.
  4. Asentaminen: Aseta suihkutusruutu takaisin koneeseen ja kiinnitä se ruuveilla. Varmista, että ruutu on kunnolla paikallaan eikä osia ole löysänä.

Säännöllisen huollon edut

Noudattamalla näitä puhdistusmenettelyjä voit varmistaa, että espressokoneesi toimii aina huipputasolla. Säännöllinen huolto auttaa estämään kahvirasvojen ja öljyjen kertymistä, jotka voivat vaikuttaa makuun ja uuttoon. Puhtaat koneet myös pidentävät laitteesi käyttöikää, mikä säästää rahaa pitkällä aikavälillä vähentämällä korjaustarvetta ja osien vaihtoa.

Lopuksi vinkkejä

Muista, että jopa paras espressokone vaatii säännöllistä huoltoa optimaalisen suorituskyvyn saavuttamiseksi. Investoimalla muutama minuutti joka viikko puhdistukseen ja huoltoon voit nauttia täydellisesti keitetystä espresso joka kerta. Lisäksi pidennät koneen käyttöikää ja ylläpidät johdonmukaista korkeaa laatua kahvijuomissasi. Hyvin hoidettu kone on avain onnistuneeseen kahvikokemukseen, joten varmista, että teet puhdistuksesta ja huollosta osan rutiiniasi.

vanhempi postaus
Uudemmat viestit

Ostoskärry

Ostoskorisi on tällä hetkellä tyhjä

Osta nyt