Kuinka valita kahvimylly
Jun 17, 2022
Ennen kuin aloitamme tämän artikkelin. Tiedätkö, mikä ero on 20 000 kruunua maksavan ja yli 50 000 kruunua maksavan espressokoneen kahvin maussa? Vastaus on ei mikään. Usko tai älä, molemmat espressokoneet käyttävät kestäviä materiaaleja, joiden laatu kestää koko elämäsi. Ero on helppokäyttöisyydessä, lisälaitteissa ja -ominaisuuksissa, paremmassa viimeistelyssä jne., mutta varsinaisen espresson maun suhteen ne eivät eroa toisistaan. Mikä ratkaisee Tietoja saat monimutkaisia makuja, erilaisia vivahteita espresso sitten on kyse espressomyllyn valinnasta. Jauhimen valinta ratkaisee Tietoja saat pavussa olevat erilaiset maut. Mikä sitten tekee jauhimesta hyvän tai huonomman? Tärkeintä on välttää ostamasta kahvimyllyä, joka tuottaa epätasaisia kahvihiukkasia staattisen energian ja lämmön avulla.
Kolme tärkeää seikkaa kahvimyllyä valittaessa
- Hiomalaikan koko
- Hiomalaikkojen muoto
- Moottorin teho
Hiomalaikan koko
Jauhatuslevyjen koko on helpoin tapa erottaa eri kahvimyllyt toisistaan. Usein sanotaan, että mitä suuremmat levyt, sitä parempi, mutta se ei ole koko totuus. Mitä suuremmat jauhatuslevyt, sitä suurempi on levyjen leikkauspinta kahvipapujen jauhamiseen. Siksi levyjen suurempi halkaisija tarkoittaa myös sitä, että pavut voidaan jauhaa nopeammin verrattuna pienempien levyjen kanssa, joiden on jauhattava sama määrä papuja useammilla levyjen kierroksilla. Tämä tarkoittaa, että suuremmat levyt vaativat vähemmän kierroksia ja jauhavat pavut nopeammin verrattuna jauhimeen, jossa on pienemmät jauhatuslevyt. Useammat kierrokset tarkoittavat myös sitä, että se luo staattista energiaa ja lämpöä, mitä emme halua kahviin. Staattista energiaa sisältävä kahvi luo epätasaisuutta ja usein paakkuja, mikä johtaa huonoon kahvin uuttoon. espresso. Siksi voidaan päätellä, että suuremmat hiomalaikat ovat aina parempia, mutta niillä on myös kalliimpi hintalappu.
Kartiomaiset tai litteät hiomalaikat
Jauhatuslevyjen muoto kulkee käsi kädessä jauhatuslevyjen muodon kanssa. Kartiomaisilla jauhatuslevyillä on suurempi leikkauspinta verrattuna saman halkaisijan omaaviin tasaisiin jauhatuslevyihin. Kartiomaisten jauhatuslevyjen etuna on, että niiden ei tarvitse pyöriä yhtä nopeasti kuin tasaisten jauhatuslevyjen, koska ne eivät ole riippuvaisia keskipakovoimasta, jota tasaiset jauhatuslevyt tarvitsevat kahvin annostelemiseen. Voimmeko siis päätellä, että kartiomainen on parempi kuin tasainen? Ei, toisin kuin jauhatuslevyjen koko, jauhatuslevyjen muoto ei määritä, kumpi on parempi kuin toinen, vaan pikemminkin henkilökohtainen mieltymys. Koska kartiomaisilla jauhatuslevyillä on suurempi leikkauspinta, ne luovat erittäin hienojakoisia hiukkasia. Pienet hiukkaset liukenevat nopeammin kuppiin ja antavat kevyemmän, kukkaisemman maun. Kartiomaisilla jauhatuslevyillä ei kuitenkaan ole pelkästään etuja. Haittapuolena on, että ne aiheuttavat jauhatuksessa epätasaisuutta verrattuna tasaisiin jauhatuslevyihin ja voivat aiheuttaa epätasaista uuttamista ja luoda kanavia kahvipaahtoon. Toisin kuin kartiomaiset terät, litteät terät tarjoavat tasaisemman jauhatustuloksen ja siten tasaisemman hiukkaskoon. Litteät terät antavat yleensä tasaisemman uuttamisen ja johdonmukaisemman tuloksen. Tämä antaa espressolle perinteisemmän ja tasapainoisemman maun.
Moottorin teho
Yksinkertaisesti sanottuna, mitä suurempi ja tehokkaampi moottori, sitä parempi espressotulos.
Yhteenveto
Vaikka monet ottavat meihin yhteyttä päivittääkseen espressokoneensa, suosittelemme ensin kahvimyllyn vaihtamista. Mitä parempi kahvimylly, sitä enemmän vivahteita ja monimutkaisempia makuja saat pavuista tarkemmalla ja turvallisemmalla espressomyllyllä. Kun ostat kahvimyllyä, yritä käyttää noin 40 % kokonaisbudjetistasi kahvimyllyyn.