Siirry sisältöön
Hur man väljer en kaffekvarn - Barista och Espresso

Kuinka valita kahvimylly

 

Ennen kuin aloitamme tämän artikkelin. Tiedätkö mitä eroa kahvin maussa on 20 000 kruunua maksavan espressokeittimen ja yli 50 000 kruunua maksavan espressokeittimen välillä? Vastaus ei ole kukaan. Uskokaa tai älkää molemmissa espressokeittimissä käytetään kestäviä materiaaleja, joiden laatu kestää koko loppuelämäsi. Ero on helppokäyttöisyydessä, lisävarusteissa ja ominaisuuksissa, paremmassa viimeistelyssä jne., mutta mitä tulee varsinaiseen espresson makuun, niitä ei voi erottaa. Espressomyllyn valinta ratkaisee sen, saatko monimutkaisia makuja, erilaisia vivahteita espressossa. Myllyn valinta määrittää, saatko papussa eri makuja. Mikä sitten tekee tehtaasta hyvän tai vähemmän hyvän? Kriteeri, joka on tärkeä huomioida, on olla ostamatta kahvimyllyä, joka tuottaa epätasaisia kahvihiukkasia staattisen energian ja lämmön kanssa.

3 tärkeää näkökohtaa kahvimyllyä valittaessa

  • Hiomalaikkojen koko
  • Hiomalaikkojen muoto
  • Moottorin teho

Hiomalaikkojen koko

Jauhatuslevyjen koko on helpoin tapa erottaa eri kahvimyllyt toisistaan. Yleensä sanotaan, että mitä isommat levyt, sitä parempi, mutta se ei ole koko totuus. Mitä isommat jauhatuslaikat, sitä suurempi leikkauspinta on kiekkojen jauhaamassa kahvipavut. Joten levyjen suurempi halkaisija tarkoittaa myös sitä, että se voi jauhaa pavut nopeammin verrattuna halkaisijaltaan pienempään levyyn, joka joutuu jauhamaan saman määrän papuja, kun kiekkoja pyöritetään enemmän. Tämä tarkoittaa, että suuremmat kiekot vaativat vähemmän kierroksia ja voivat jauhaa pavut nopeammin kuin mylly, jossa on pienemmät jauhatuskiekot. Lisää kierroksia tarkoittaa myös sitä, että se luo staattista energiaa ja lämpöä, mitä emme halua kahviin. Staattista energiaa sisältävä kahvi luo epätasaisuuksia ja usein paakkuuntumista, mikä johtaa huonoon espresson uuttoon. Tästä syystä voidaan päätellä, että isommat hiomalaikat ovat aina parempia, mutta niissä on myös kalliimpi hintalappu.

Kartiomaiset tai litteät hiomalaikat

Hiomalaikkojen muoto kulkee käsi kädessä hiomalaikkojen muodon kanssa. Kartiomaisilla hiomalaikoilla on suurempi leikkauspinta verrattuna saman halkaisijan omaaviin tasaisiin hiomalaikoihin. Kartiomaisten jauhatuslevyjen etuna on, että niiden ei tarvitse pyöriä yhtä nopeasti kuin litteät jauhatuskiekot, koska ne eivät ole riippuvaisia keskipakovoimasta, jota litteät jauhatuskiekot tarvitsevat kahvin annostelemiseen. Joten voitko päätellä, että kartiomainen on parempi kuin litteä? Ei, toisin kuin hiomalaikkojen koko, hiomalaikkojen muoto ei määrää kumpi on parempi kuin toinen, vaan se on henkilökohtainen valinta. Koska kartiomaisilla hiomalaikoilla on suurempi leikkauspinta työstettäväksi, syntyy enemmän erittäin hienojakoisia hiukkasia. Pienet hiukkaset liukenevat kupissa nopeammin ja antavat kevyemmän, kukkaisemman maun. Kartiomaisilla hiomalaikoilla ei kuitenkaan ole vain etuja. Haittapuolena on, että se aiheuttaa epätasaisuuksia jauhamiseen verrattuna litteään ja voi aiheuttaa epätasaisen uuton ja muodostaa kanavia kahvikiekkoon. Toisin kuin kartiomaiset, litteät hiomalaikat antavat tasaisemman hiontatuloksen ja siten tasaisemman hiukkaskoon. Litteät hiomalaikat tarjoavat yleensä tasaisemman poiston ja tasaisemman tuloksen. Tämä antaa perinteisemmän ja tasapainoisemman espresson maun.

Moottorin teho

Yksinkertaisesti sanottuna, mitä suurempi moottori ja suurempi teho, sitä parempi espressotulos.

Yhteenveto

Vaikka monet ihmiset ottavat meihin yhteyttä espressokeittimensä päivittämiseksi, suosittelemme kahvimyllyn päivittämistä ensin. Koska mitä parempi kahvimylly, sitä enemmän vivahteita ja monimutkaisempia makuja voit kokea papuista tarkemmalla turvallisella espressomyllyllä. Kun ostat kahvimyllyn, yritä käyttää noin 40 % kokonaisbudjetistasi kahvimyllyyn.

vanhempi postaus
Uudemmat viestit

Ostoskärry

Ostoskorisi on tällä hetkellä tyhjä

Osta nyt