Siirry sisältöön
Hur man väljer en kaffekvarn - Barista och Espresso

Kuinka valita kahvimylly

 

Ennen kuin aloitamme tämän artikkelin. Tiedätkö, mikä ero on kahvin maussa kahvinkeittimellä, joka maksaa 20000 kr, ja kahvinkeittimellä, joka maksaa yli 50000 kr? Vastaus on ei mitään. Usko tai älä, molemmat kahvinkeittimet käyttävät kestäviä materiaaleja, joiden laatu kestää koko loppuelämäsi. Ero on käytettävyyden, lisävarusteiden ja ominaisuuksien, paremman viimeistelyn jne. osalta, mutta kun puhutaan varsinaisesta espresso-mausta, ne eivät eroa toisistaan. Se, mikä määrittää Tietoja saatko monimutkaisempia makuja, eri vivahteita espresso niin on kahvimyllyn valinta. Myllyn valinta määrittää Tietoja saatko pavusta erilaisia makuja. Mikä sitten tekee myllystä hyvän tai huonon? Tärkeitä kriteereitä, joita on hyvä miettiä, on olla ostamatta kahvimyllyä, joka tuottaa epätasaisia kahvipartikkeleita staattisen energian ja lämmön kanssa.

3 tärkeää näkökohtaa kahvimyllyn valinnassa

  • Terien koko
  • Terien muoto
  • Moottorin teho

Terien koko

Terien koko on helpoin tapa erottaa erilaiset kahvimyllyt. Yleisesti sanotaan, että mitä suuremmat terät, sitä parempi, mutta se ei ole koko totuus. Suuremmat terät tarkoittavat suurempaa leikkuupintaa, jolla pavut voidaan jauhaa. Toisin sanoen, suuremman halkaisijan terät voivat myös jauhaa pavut nopeammin verrattuna pienemmän halkaisijan teriin, jotka tarvitsevat enemmän kierroksia jauhaakseen saman määrän papuja. Tämä tarkoittaa, että suuremmat terät vaativat vähemmän kierroksia ja voivat jauhaa pavut nopeammin verrattuna myllyyn, jossa on pienemmät terät. Useammat kierrokset tarkoittavat myös, että se luo staattista energiaa ja lämpöä, jota emme halua kahviin. Kahvi, jossa on staattista energiaa, luo epätasaisuutta ja usein paakkuuntuu, mikä johtaa huonoon uuttoon espresso. Siksi voidaan päätellä, että suuremmat terät ovat aina parempia, mutta niillä on myös kalliimpi hintalappu.

Kartiomaiset vai litteät terät

Terien muoto kulkee käsi kädessä terien koon kanssa. Kartiomaisilla terillä on suurempi leikkuupinta verrattuna litteisiin teriin, joilla on sama halkaisija. Kartiomaisten terien etu on se, että niiden ei tarvitse pyöriä yhtä nopeasti kuin litteiden terien, koska ne eivät luota keskipakoisvoimaan, jota litteät terät tarvitsevat kahvin annosteluun. Voiko siis päätellä, että kartiomaiset terät ovat parempia kuin litteät? Ei, toisin kuin terien koko, terien muoto ei määritä, mikä on parempi kuin toinen, vaan se on ennemminkin henkilökohtaisia mieltymyksiä. Koska kartiomaisilla terillä on suurempi leikkuupinta, ne tuottavat useita erittäin hienoja partikkeleita. Nämä pienet partikkelit liukenevat nopeammin kupissa ja antavat kirkkaampia ja kukkaisempia makuominaisuuksia. Kuitenkin kartiomaiset terät eivät tule vain eduista. Haittapuoli on, että ne luovat epätasaisuutta jauhamisessa verrattuna litteisiin ja voivat aiheuttaa epätasaista uuttoa ja luoda kanavia kahvipuristeeseen. Toisin kuin kartiomaiset, litteät terät tarjoavat tasaisempaa jauhamistulosta ja siten yhdenmukaisempaa partikkelikokoa. Litteät terät antavat yleensä tasaisemman uuton ja johdonmukaisemman tuloksen. Tämä antaa perinteisemmän ja tasapainoisemman espresso-maun.

Moottorin teho

Yksinkertaisesti sanottuna, mitä suurempi moottori ja korkeampi teho, sitä parempi espresso-tulos.

Yhteenveto

Vaikka monet ottavat meihin yhteyttä päivittääkseen espressokoneensa, suosittelemme ensisijaisesti kahvimyllyn päivittämistä. Mitä parempi kahvimylly, sitä enemmän vivahteita ja monimutkaisempia makuja voit kokea pavusta tarkemmin ja varmemmin espressomyllyllä. Kun ostat kahvimyllyn, yritä käyttää noin 40% kokonaisbudjetistasi kahvimyllyyn.

vanhempi postaus
Uudemmat viestit

Ostoskärry

Ostoskorisi on tällä hetkellä tyhjä

Osta nyt