Siirry sisältöön
Typer av espressomaskiner som du behöver känna till! - Barista och Espresso

Espressokoneiden tyypit, joista sinun on hyvä tietää!

E61 keittopää

E61 on nimi espressokoneelle, joka lanseerattiin vuonna 1961 italialaisen Faema-yhtiön toimesta. Tämä kone aloitti uuden aikakauden espressokoneissa. E61 ei ollut vain ensimmäinen kone, jossa oli lämpövaihdin, mikä tarkoitti, että tuoretta vettä käytettiin espresso tekemiseen sen sijaan, että käytettäisiin pannuvettä. Se oli myös ensimmäinen, joka integroi pumpun paineen luomiseksi sen sijaan, että käytettäisiin käsikäyttöistä vipua. E61 on legendaarinen sen keittoryhmän vuoksi, joka painaa 4-5 kg. E61 on valmistettu massiivisesta messinkistä. Thermosyphon-järjestelmä kierrättää jatkuvasti kuumaa vettä keittoryhmän läpi ja pitää sen jatkuvasti lämpimänä, mikä antaa vakaan lämpötilan. E61 keittoryhmän merkitys on mekanismi keittopäässä, joka mahdollistaa purun kyllästämisen ennen keittämistä. Tämän esikäsittelyprosessin aikana keittovesi johdetaan hitaasti ja vaimealla paineella portafiltteriin. Kaikki tämä säädetään esikäsittelysylinterillä keittopäässä, mikä mahdollistaa paineen nousun hitaasti. Tuloksena on täydellinen espresso.

Kaksipannu

Kaksipannuisessa koneessa on keitin, jota käytetään kahvin valmistamiseen, ja toinen höyryn ja kuuman veden ottamiseen. Molemmat pannut ovat toisistaan riippumattomia, ja PID:n avulla kummassakin pannussa lämpötiloja voidaan säätää erikseen. Keittopannu on yleensä pienempi kuin kuuman veden ja höyryn pannu. Syynä siihen, että höyry- ja kuumavesipannu on suurempi, on se, että sisältö kulutetaan paljon nopeammin kuin keittopannu, koska höyrypannun lämpötila on paljon korkeampi. Kaksipannuiset espressokoneet ovat lämpötilavakaampia verrattuna lämpövaihdin koneisiin, koska voit säätää kahta pannua erikseen.

Etuna: Voit vaahdottaa maitoa ja keittää samanaikaisesti. Sinulla on täydellinen hallinta keittolämpötilasta ja höyrylämpötilasta erikseen PID:n avulla. Voi tuottaa suuremman määrän kahvia verrattuna lämpövaihtimeen.

Haittana: Kalliimpi kuin lämpövaihdin.

Suositeltu espressokone: Profitec Pro 600, Rocket R Cinquantotto

Lämpövaihdin

Espressokone, jossa on lämpövaihdin, tarkoittaa, että siinä on kaksi vesikiertojärjestelmää. Koska pannu ei ole täysin täynnä vettä, höyryä voi syntyä pannun yläosassa. Keittämisen aikana kone kierrättää tuoretta vettä suuren pannun läpi, jossa se kuumennetaan optimaaliseen keittolämpötilaan ja johdetaan sitten keittoryhmään ja alas kahvipurulle. Näin ollen tuoretta vettä käytetään aina espresso valmistamiseen. Koska E61-ryhmä kierrättää jatkuvasti keittovettä keittopään läpi, saat erittäin lämpötilavakaata keittovettä. Maidontäytteessä vapautuu höyry, joka on aiemmin ollut pannun yläosassa, ja se rakentaa uudelleen höyrypainetta.

Etuna: Halvempi kuin kaksipannuiset espressokoneet ja voi vaahdottaa maitoa ja keittää samanaikaisesti.

Haittana: Vähemmän hallintaa keittolämpötilasta (poikkeuksena PID:llä varustetut lämpövaihtimet) ja vaatii niin sanotun "Cooling flushin" ennen jokaista keittämistä.

Suositellut espressokoneet: Rocket Appartamento, Profitec Pro 500

Dipper-järjestelmä

Käsiohjattu espressokone tekee sinusta todellisen ammattilaisen.

Suurin ero muiden tavallisten espressokoneiden välillä on itse keittoryhmä käsiohjattavalla vivulla, jota kutsutaan myös "Boston-vivuksi".

Dipper-järjestelmä on ainutlaatuinen tapa valmistaa espresso. Vetämällä alas käsivivusta aloitat esipuhdistuksen, jossa keittovesi johdetaan matalalla keittopaineella, jotta pucki kostuu hitaasti ja tasaisesti. Kuuma vesi kattilasta virtaa massiiviseen keittoryhmään ja jäähdytetään oikeaan lämpötilaan. Tietoja kun vapautat vivun ja annat sen palata alkuperäiseen asemaansa, veden virtaus sulkeutuu ja jousi, jossa on mäntä, nousee hitaasti 9-10 baarin keittopaineeseen, ja sitten vähitellen laskee keittopainetta koko syklin lopussa. Tämä antaa Boston-käsivivun espressokoneille ainutlaatuisen espressomaku, joka usein koetaan pehmeämmäksi ja makeammaksi, koska se laskee keittopainetta keittämisen lopussa.

Edut: Tuottaa espresso sellaista, jota mikään muu espressokone ei voi tarjota. Tarjoaa ainutlaatuisen keittokokemuksen.

Haitat: Koska siinä on pitkä vipu, espressokone vie melko paljon tilaa. Se maksaa enemmän verrattuna lämpövaihtimeen ja joihinkin kaksoiskeittimiin.

Suositeltu espressokone: Profitec Pro 800  

Espressokoneet tärinäpumpulla

Tärinäpumppu lanseerattiin 70-luvun alussa Ulka Co:n toimesta.

Koska se oli halvempaa kuin muut pumput, se teki espressokoneista kotikäyttöön paljon edullisempia. Tärinäpumpussa on tehoa 15 baaria, joka voidaan vähentää 9-10 baarin välille laajennusventtiilin avulla.

Paine rakentuu kahvipuckin vastuksen avulla. Siksi on erittäin tärkeää löytää täydellinen jauhatus ja käyttää oikeaa kahvimäärää portafiltterissä. Tietoja jos jokin näistä parametreista ei ole oikein, oikeaa painetta ei saavuteta.

Koska tärinäpumppu tärisee paljon aktivoidessaan, se aiheuttaa melua, ja siksi valmistajat ovat eristäneet koko koneen kotelon. Tärinäpumpun etu on, että se on helppo ja halpa korjata. Haittana on, että espressokoneet tärinäpumpulla eivät voi olla suoraan liitettynä vesilähteeseen.

Espressokoneet pyöröpumpulla

Pyöröpumppu on suurempi ja painavampi kuin tärinäpumppu, ja sillä on enemmän tehoa. Se voi antaa useille keittoryhmille tasaisen paineen ja sitä käytetään useimmiten kaupallisissa espressokoneissa. Sillä on pidempi käyttöikä, mutta se on kalliimpi ja vaikeampi korjata.

Yksi pyöröpumpun ainutlaatuinen piirre on, että se on lähes äänetön, jota monet arvostavat. Espressokoneet pyöröpumpulla voidaan myös liittää suoraan vesilähteeseen.

vanhempi postaus
Uudemmat viestit

Ostoskärry

Ostoskorisi on tällä hetkellä tyhjä

Osta nyt