Siirry sisältöön
Typer av espressomaskiner som du behöver känna till! - Barista och Espresso

Espressokoneiden tyypit, jotka sinun on tiedettävä!

E61 sillanpää

E61 on italialaisen Faema-yhtiön vuonna 1961 lanseeraama espressokonen nimi. Tämä kone aloitti espressokoneiden uuden aikakauden. E61 ei ollut vain ensimmäinen kone, jossa oli lämmönvaihdin, mikä tarkoitti, että valmistukseen käytettiin makeaa vettä espresso kattilan veden sijaan. Se oli myös ensimmäinen, joka integroi pumpun luomaan painetta käsikäyttöisen vivun sijaan. E61 on legendaarinen panimoryhmästään, joka painaa 4–5 kg. E61 on valmistettu massiivisesta messingistä. Thermosyphon-järjestelmä kierrättää jatkuvasti kuumaa vettä haudutusyksikön läpi pitäen sen jatkuvasti lämmitettynä ja takaaen tasaisen lämpötilan. E61-keitinryhmän merkitys on keitinpäässä oleva mekanismi, joka mahdollistaa kiekon kyllästämisen ennen hauduttamista. Tämän esiinfuusioprosessin kautta haudutusvesi johdetaan hitaasti ja alennetulla paineella portafilteriin. Kaikkea tätä säätelee haudutuspäässä oleva esiinfuusiosylinteri, joka saa paineen nousemaan hitaasti. Tulos on täydellinen espresso.

Tuplakattila

Kaksikattilakoneessa on yksi kattila kahvin keittämiseen ja toinen höyryn ja kuuman veden poistamiseen. Molemmat kattilat ovat toisistaan riippumattomia ja kunkin kattilan PID:n avulla kattiloiden lämpötiloja voidaan säätää erikseen. Kahvinkeitin on yleensä pienempi kuin kuuman veden ja höyryn kattila. Syy siihen, miksi höyry- ja kuumavesikattila on suurempi, johtuu siitä, että sisältö kuluu paljon nopeammin kuin keittimet, koska höyrykattilan lämpötila on paljon korkeampi. Kaksikattilainen espressokeitin on lämpötilavakaampi kuin lämmönvaihtimen espressokeitin, koska voit säätää kahta kattilaa erikseen.

Etu: Voi sekä vaahdottaa maitoa että hauduttaa samanaikaisesti. PID:n avulla voit hallita täysin haudutuslämpötilaa ja höyryn lämpötilaa erikseen. Voi tuottaa suuremman määrän kahvia verrattuna lämmönvaihtimeen.

Haitta: Kalliimpi kuin lämmönvaihdin

Suositeltu espressokeitin: Profitec Pro 600, Rocket R Cinquantotto

Lämmönvaihdin

Lämmönvaihtimella varustetussa espressokoneessa on kaksi vedenkiertojärjestelmää. Koska pannu ei ole täysin täytetty vedellä, kattilan päälle voi muodostua höyryä. Haudutuksen aikana kone kierrättää makeaa vettä suuren kattilan läpi, jossa se lämmitetään optimaaliseen haudutuslämpötilaan ja ohjataan sitten keittoryhmään ja alas kahvikiekkoon. Siten haudutukseen käytetään aina makeaa vettä espresso. Koska E61-ryhmä kierrättää jatkuvasti haudutusvettä haudutuspään läpi, saat erittäin lämpötilankestävän haudutusveden. Maitoa vaahdotettaessa kattilan yläosassa aiemmin ollut höyry vapautuu ja nostaa uudelleen höyryn painetta

Etu: Halvempaa kuin espressokeittimet, joissa on kaksoiskeittiö ja ne voivat vaahdottaa maitoa ja keittää samanaikaisesti.

Haitta: Vähemmän keittolämpötilan hallintaa (paitsi lämmönvaihdin, jossa on PID) ja täytyy suorittaa niin sanottu "jäähdytyshuuhtelu" ennen jokaista haudutusta.

Suositellut espressokoneet: Rocket Huoneisto, Profitec Pro 500

Dipper järjestelmä

Käsivipuinen espressokeitin tekee sinusta todellisen ammattilaisen.

Suurin ero muiden tavallisten espressokoneiden välillä on itse keitinryhmä käsivivulla, jota kutsutaan myös "Bostonin vipuryhmäksi".

Dipper-järjestelmä on ainutlaatuinen tapa keittää espresso. Käsivivun vetäminen alas aloittaa esiinfuusion, jossa se syöttää haudutusvettä alhaisella haudutuspaineella, jotta kiekko kyllästyy hitaasti ja tasaisesti. Kuuma vesi kattilasta virtaa massiiviseen haudutusryhmään ja jäähtyy oikeaan lämpötilaan. Jos vapautat vivun ja annat sen palata alkuperäiseen asentoonsa, veden virtaus katkeaa ja mäntäjousi nousee hitaasti 9-10 barin keittopaineeseen ja laskee sitten hitaasti suodatuspainetta täyden syklin lopussa. . Tämä antaa bostonin käsivipuespressokoneille ainutlaatuisen espressomaun, joka koetaan yleensä pehmeämmäksi ja makeammaksi, koska se alentaa haudutuspainetta haudutuksen lopussa.

Etu: Luo espresso jota mikään muu espressokeitin ei pysty tarjoamaan. Tarjoaa ainutlaatuisen panimokokemuksen.

Haitta: Koska siinä on pitkä vipu, espressokeitin vie melko paljon tilaa. Se maksaa enemmän kuin lämmönvaihdin ja jotkut kaksinkertaiset kattilat.

Suositeltu espressokeitin: Profitec Pro 800  

Espressokeittimet tärinäpumpulla

Värähtelypumpun toi markkinoille 70-luvun alussa Ulka Co.

Koska se on muita pumppuja halvempi, se teki kodin espressokeittimistä paljon edullisempia. Tärinäpumpun teho on 15 baaria, joka voidaan pienentää 9-10 baariin paisuntaventtiilin avulla.

Painetta kohoaa kahvikiekon vastuksen avulla. Siksi on erittäin tärkeää löytää täydellinen jauhatus ja käyttää oikea määrä kahvia portafilterissä. Jos jokin näistä parametreista ei ole oikea, oikeaa painetta ei saavuteta.

Koska tärinäpumppu värähtelee paljon aktivoinnin aikana, se päästää melko paljon ääntä, minkä seurauksena valmistajat ovat eristäneet koko koneen kotelon. Tärinäpumpun etuna on, että se on helppo ja halpa korjata. Haittapuolena on, että espressokeittimiä, joissa on tärinäpumppu, ei voi liittää suoraan vesilähteeseen.

Espressokeittimet pyörivällä pumpulla

Pyörivä pumppu on suurempi ja raskaampi kuin tärinäpumppu, ja siinä on enemmän tehoa. Se voi antaa useille keittoryhmille tasaisen paineen, ja sitä käytetään useimmiten kaupallisissa espressokoneissa. Sen käyttöikä on pidempi, mutta se on kalliimpi ja vaikeampi korjata.

Pyörivän pumpun ainutlaatuinen piirre on, että se on lähes äänetön, mitä monet arvostavat. Pyörivällä pumpulla varustetut espressokeittimet voidaan myös liittää suoraan vesilähteeseen.

vanhempi postaus
Uudemmat viestit

Ostoskärry

Ostoskorisi on tällä hetkellä tyhjä

Osta nyt