Siirry sisältöön
Viktigt att tänka på innan din första espressobryggning! - Barista och Espresso

Tärkeää miettiä ennen ensimmäistä espresson valmistusta!

Kahvibohvien valinta

Espresso on eräänlainen valmistusmenetelmä, jossa hienoksi jauhettu kahvijauhe altistuu korkealle keittopaineelle, jopa 9 baarille, jotta saadaan pieni, tiivistetty kahvijuoma monimutkaisilla makuilla. Saadaksesi tällaisia monimutkaisia makuja, kahvibohvien valinta on kaikkein tärkeintä ja on ratkaiseva tekijä Tietoja sinun espresso maistuu upealta tai täysin juomakelvottomalta. 

  • Aloita valitsemalla kokonaisia espressopapuja, jotka ovat mahdollisimman tuoreita. Vanha kahvi on vaikeampaa valmistaa ja antaa usein erittäin kitkerän maun. Syynä siihen, miksi sinun tulisi valita kokonaisia papuja, on se, että valmiiksi jauhettu kahvi ei koskaan anna yhtä hyviä tuloksia kuin kokonaiset pavut. Menetät myös mahdollisuuden valita oman jauhatusasteesi, mikä on tärkeä tekijä hyvän espresso saamiseksi. 
  • Valitse aina kokonaisia kahvipapuja, joita paahtimo suosittelee espressovalmistukseen. Se on usein merkitty kahvipakkaan. Tietoja Paahtimo, joka suosittelee kahvia espressovalmistukseen, tarkoittaa usein, että kahvilla on suurin potentiaali juuri kyseisessä valmistustavassa. 
  • On erittäin tärkeää, että pavut jauhetaan juuri ennen valmistusta, jotta kahvi ei menettäisi hyviä makujaan ja aromejaan. 

Jauha espressopavut

Espressovalmistukseen jauhaminen tarkoittaa, että kahvi on jauhettava paljon hienommaksi verrattuna suodatinkahviin. Tästä syystä on tärkeää, että itse kahvimylly on suunniteltu espressovalmistukseen. Monet hiomakoneet suodatinkahville tarkoitetut myllyt eivät useinkaan kykene jauhamaan niin hienoksi kuin espresso vaatii. Siksi kannattaa miettiä ennen espressokoneen ostamista, että sinulla on mylly, joka voi jauhaa kahvia espressovalmistukseen. Monet kotikäyttöön tarkoitetut espressokoneet sisältävät usein integroidun myllyn, kuten esimerkiksi Sage Barista Express, Sage Barista Pro ja Sage Barista Touch, jotka ovat yksi suosituimmista vaihtoehdoista. Tällöin sinun ei tarvitse olla huolissasi. 

On olemassa kahta erilaista espressomyllyä. Ensimmäinen on mylly, jossa on kartiomaiset jauhamiskivet. Toinen on litteät jauhamiskivet, joita käytetään usein kaupallisissa espressokoneissa ja kalliissa kotikäyttöön tarkoitetuissa espressokoneissa. Molemmilla on omat etunsa ja haittansa, mutta molemmat tyyppit antavat erittäin hyviä tuloksia kahvin maun osalta. 

Purista kahvijauhe ennen valmistusta

Sana "Tamp" tarkoittaa espressovalmistuksessa jauhetun kahvin puristamista kupissa tiiviiksi puikoksi. Tietoja Jos jauhettu kahvi ei ole tasaisesti jakautunut kupissa, se voi johtaa epätasaiseen valmistukseen ja jättää kahviin sekoituksen kitkerää ja hapanta makua. Siksi on tärkeää miettiä, että saat kahvin jakautumaan tasaisesti kupissa ennen puikon puristamista. 

Keitto lämpötila

Veden lämpötila, jolla keität, on tärkeä osa prosessia. Yleisenä sääntönä kannattaa aloittaa keittolämpötilasta noin 93 astetta. Yleensä espressokoneet on jo tehtaalla asetettu oikeaan keittolämpötilaan, mutta Tietoja jos ne eivät ole sitä mittauksen jälkeen, voit muuttaa keittolämpötilaa useimmissa espressokoneissa. Tummapaahtoa suositellaan yleensä keitettäväksi matalammissa lämpötiloissa, lähellä 90 astetta, kun taas vaaleapaahto vaatii korkeampaa lämpötilaa, jopa 96 asteeseen. Tietoja Jos haluat tietää lisää Tietoja siitä, miten keittolämpötila vaikuttaa kahvisi makuun ja miten voit käyttää sitä hyödyksesi, lue ystävällisesti artikkelimme: Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää Tietoja espresso. 

vanhempi postaus
Uudemmat viestit

Ostoskärry

Ostoskorisi on tällä hetkellä tyhjä

Osta nyt