Tärkeitä asioita, jotka kannattaa ottaa huomioon ennen ensimmäisen espresson keittämistä!
Jan 07, 2022
Kahvipapujen valikoima

Espresso on eräänlainen valmistusmenetelmä, jossa hienoksi jauhettuja kahvipapuja altistetaan jopa 9 baarin paineelle, jolloin saadaan pieni, tiivistetty kahvijuoma, jolla on monimutkaiset maut. Tällaisten monimutkaisten makujen saavuttamiseksi papujen valinta on tärkein ja ratkaisevin tekijä. Tietoja sinun espresso maistuu joko uskomattomalta tai täysin juomakelvottomalta.
- Aloita valitsemalla kokonaisia espressopapuja, jotka ovat mahdollisimman tuoreeltaan paahdettuja. Vanhaa kahvia on vaikeampi keittää ja sillä on usein hyvin kitkerä maku. Kokonaiset pavut kannattaa valita siksi, että valmiiksi jauhettu kahvi ei koskaan anna yhtä hyvää tulosta kuin kokonaiset pavut. Menetät myös mahdollisuuden valita oma jauhatusaste, mikä on tärkeä tekijä hyvän kahvikupillisen saamisessa. espresso.
- Valitse aina kokonaisia kahvipapuja, joita paahtimo suosittelee espresson valmistukseen. Tämä lukee yleensä kahvipussissa. Tietoja Se, että paahtimo suosittelee kahvia espresson valmistukseen, tarkoittaa yleensä sitä, että kahvin potentiaali on korkeimmillaan juuri kyseisen valmistustavan avulla.
- On erittäin tärkeää, että pavut jauhetaan juuri ennen keittämistä, jotta kahvi ei menetä hyviä makujaan ja aromejaan.
Jauha espressopavut

Espresson jauhatus tarkoittaa, että kahvi on jauhettava paljon hienommaksi kuin keitetty kahvi. Siksi on tärkeää, että itse kahvimylly on suunniteltu espresson valmistukseen. Monet hiomakoneet käytetään kahvinkeittoon, eikä se yleensä pysty jauhamaan yhtä hienoksi kuin espresso vaatii. Siksi ennen espressokoneen ostamista varmista, että sinulla on jauhin, joka voi jauhaa kahvia espresson valmistukseen. Monissa kotikäyttöön tarkoitetuissa espressokoneissa on yleensä integroitu jauhin, kuten Sage Barista Express, Sage Barista Pro ja Sage Barista Touch mikä on yksi suosituimmista vaihtoehdoista. Tällaisissa tapauksissa sinun ei tarvitse huolehtia.
Espressomyllyjä on kahdenlaisia. Ensimmäinen on kartiomaisilla jauhatuslevyillä varustettu jauhin. Toinen on litteä jauhatuslevy, ja sitä käytetään useimmiten kaupallisissa espressokoneissa ja kalliissa kotikäyttöön tarkoitetuissa espressokoneissa. Molemmilla on hyvät ja huonot puolensa, mutta molemmat tyypit antavat erittäin hyviä tuloksia kahvin maun suhteen.
Paina kiekkoa ennen keittämistä

Espresson valmistuksessa sana "tamppaa" tarkoittaa jauhetun kahvin puristamista kuppiin tiiviiksi kiekoksi. Tietoja Jos jauhettu kahvi ei ole tasaisesti jakautunut kuppiin, se voi johtaa epätasaiseen kahvinkeittoon ja jättää kahviin sekoituksen kitkerää ja hapanta makua. Siksi on tärkeää muistaa jakaa kahvi tasaisesti kuppiin ennen kiekon painamista.
Haudutuslämpötila
Keitettävän veden lämpötila on tärkeä osa prosessia. Yleissääntönä on aloittaa noin 93 asteen keittolämpötilalla. Espressokeittimet on yleensä asetettu oikeaan keittolämpötilaan tehtaalla, mutta Tietoja Jos ne eivät ole mittauksen jälkeen, voit muuttaa useimpien espressokoneiden keittolämpötilaa. Tummapaahtoista kahvia suositellaan yleensä keitettäväksi alhaisemmassa lämpötilassa, lähempänä 90 astetta, kun taas vaaleapaahtoinen kahvi vaatii korkeamman lämpötilan, jopa 96 astetta.Tietoja haluat tietää lisää Tietoja Miten uuttolämpötila vaikuttaa kahvin makuun ja miten voit hyödyntää sitä, lue artikkelimme: Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää Tietoja espresso.