Espresso ja sen uuttosuhde: Miksi se on niin tärkeä!
Jan 07, 2022
Johdanto
Yksi espresson valmistuksen olennaisista osista on jauhetun kahvin ja veden määrän suhde eli valmistuksessa käytetyn veden määrä. Mikä on tupla-annos? Onko määrällä väliä? Mitä ristretto tai lungo tarkoittavat? Miksi ihmiset valitsevat toisen toisen sijaan? Mitä eroa niillä on maussa? Kaikki nämä kysymykset liittyvät valmistussuhteeseen. Tässä artikkelissa käsittelemme jauhetun kahvin ja veden määrän välistä valmistussuhdetta ja sitä, miten se voi vaikuttaa makuun ja lopputulokseen. Englantilainen kirjailija, barista, paahtimo omistaja, entinen maailmanmestaruuden voittaja Barista Vuoden 2007 mestaruuskilpailut ovat merkittävä hahmo espresson valmistuksessa, James Hoffmann on selittänyt yksityiskohtaisesti Youtube-videollaan Tietoja vain oluen valmistusolosuhteet:
Punnitse määrä tilavuuden ja painon mukaan

Aiemmin espresso mitataan aina tilavuutena, jossa yksittäinen espresso Shotti oli noin 30 ml ja tuplaespresso oli kaksinkertainen, noin 60 ml. Tämäntyyppinen mittaus ei kuitenkaan ole riittävän tarkka sen ymmärtämiseksi, kuinka hyvä tai huono tulos oli. Koska tilavuus ei voi näyttää Tietoja 60 ml:n tulos espresso tulee 18 grammasta jauhettua kahvia tai 20 grammasta jauhettua kahvia. Mikä on suuri ero.
Toinen syy, miksi sinun pitäisi punnita määrä espresso volyymin osalta puute on se, että se on lähes TietojaSamanlaisia tuloksia on mahdollista saada tämän tyyppisellä mittauksella. Koska ajan myötä kahvi vanhenee ja siksi papujen hiilidioksidin määrä vähenee. Tämä puolestaan johtaa siihen, että pavun pinnalle muodostuu vähemmän cremaa. espresso Shotti. Vähemmän cremaa tarkoittaa, että vaikka tilavuus on sama 60 ml:ssa, paino voi vaihdella, joten mitä enemmän cremaa, sitä kevyempi ja terävämpi shotti on. Tietoja vähemmällä cremalla.

Painosuhde
Koska on tärkeää mitata määrä espresso painon mukaan perustuen kahvinkeittoon käytetyn jauhetun kahvin määrään painon mukaan. Punnitsemalla jauhetun kahvin paino ja käytetyn määrän paino espresso Suodattimen suhde on välttämätön ja olennainen työkalu saman tuloksen saavuttamiseksi kupillinen toisensa jälkeen ja hyödyllinen työkalu espressokoneen säätämiseen papujen mukaan.
Miksi parisuhde on niin tärkeä?

Hauduttamalla tietyllä suhteella voit saavuttaa samat tulokset. Et ainoastaan voi luoda samaa espresso on tärkeä tekijä kahvin uuttosuhteen seuraamisessa. Mitä enemmän vettä käytetään haudutuksessa, sitä enemmän uutetaan ja siksi kahvijuoman vahvuus laskee ja juomasta tulee laimeampi. Joten löytämällä oikean suhteen voit saada tasapainoisen espresso joka ei ole hapan eikä karvas.
Yleisimmät olosuhteet ja niiden merkitys
Yleisimmät kahviloissa käytettävät oluen valmistusolosuhteet ovat ristretto, Espresso ja Lungo. Ristretto tarkoittaa italiaksi rajoitettua ja se valmistetaan yleensä suhteessa 1:1 - 1:15. Perinteinen espresso valmistetaan yleensä suhteessa 1:2 - 1:2,5 ja Lungo 1:3.
Muista, että nämä suhteet eivät ole kiveen hakattuja sääntöjä, vaan yksinkertaisia ohjeita. Yleensä kannattaa aloittaa näillä ohjeilla oluen keittämistä varten ja sitten kokeilla, kunnes löydät itsellesi sopivan suhteen.