Siirry sisältöön
Allt du behöver veta om espressobönor - Barista och Espresso

Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää Tietoja espressopavut

Johdanto

Päinvastoin kuin monet luulevat, ei ole espresso tietyntyyppinen papu. Kun monet näkevät sanan "espresso" Kahvipussiin kirjoitettu tarkoittaa, että paahtimo suosittelee espresson keittämistä menetelmänä, joka antaa parhaan tuloksen kahvipavun kanssa. Yleensä mitä tahansa kahvipapua voidaan käyttää mihin tahansa keittotapaan. 

Kahvipaputyypit

Kahvipavut ovat eri muotoisia, kokoisia, kofeiinipitoisuuksia, alueen todellista prosessointiprosessia ennen paahtamista. Kahvipavut voidaan kuitenkin jakaa kahteen eri tyyppiin; Arabica ja Robusta. OK, joten on olemassa kaksi eri tyyppiä, mutta mikä on paras? Monet ihmiset uskovat, että Arabica on laadukkaampi ja paremman makuinen, mutta maku on jotain abstraktia ja on täysin sinun mielipiteesi. Alla olemme kirjoittaneet erot Arabica- ja Robusta-papujen välillä:

  • Arabica - Historiallisesti monet ihmiset ovat olleet sitä mieltä, että arabica on laadukkaampi ja makuisempi. Arabicaa on kasvatettava korkeammilla korkeuksilla, kosteammassa ilmastossa ja sitä on vaikeampi kasvattaa. Robustaan verrattuna Arabicalla on alhaisempi happamuus, kofeiinipitoisuus ja yleensä pehmeämpi ja monimutkaisempi maku. Kevyesti paahdettu arabica voi antaa hedelmäisiä, kukkaisia ja makeita vivahteita. 

 

  • Kestävä - Monet ovat sanoneet, että Robusta on arabicaan verrattuna huonompi laatuinen paputyyppi, mutta sen etuna on, että se voi kasvaa useissa olosuhteissa korkeasta matalaan, erilaisiin ilmastoihin ja kestää paremmin säätä. Robustassa on korkeampi kofeiinipitoisuus (melkein kaksi kertaa enemmän) ja happamuus, mikä antaa makuprofiilin, joka voidaan kokea ankarammaksi. Noin 40 % kaikesta maailmassa kasvatetusta kahvista on Robusta-papuja. 

Mistä kahvi tulee?

Useimmiten kahvi on nimetty sen alueen mukaan, josta se tulee. Kahvin maut heijastavat myös aluetta, josta se tulee. Yleensä kahvi tulee näiltä kolmelta alueelta, Etelä- ja Keski-Amerikasta, Afrikasta ja Kaakkois-Aasiasta, jotka ovat lähellä päiväntasaajaa. Kahviviljelmät tarvitsevat kasvaakseen runsaan ja hedelmällisen maaperän, leudon lämpötilan, toistuvan sateen ja suojan auringolta ja korkealta.

Parhaat kahvipavut kasvavat 600-1850 metriä merenpinnan yläpuolella. Syynä on se, että mitä korkeampi on, sitä vähemmän happea on, mikä puolestaan voi hidastaa viljelyprosessia. Mitä pidempi viljelyprosessi on, sitä enemmän kahvilla on aikaa kypsyä ja muodostaa monimutkaisia makuja. Kun paahtajat kirjoittavat pussiin kahvin kasvupaikan korkeuden, se kertoo kuinka voimakkaita kahvin maut voivat olla.

Tietoja näet, että paahtajat kirjoittavat, että papuissa on shokeeratun, karamellin ja mustikan sävyjä, mikä tarkoittaa, että oikein keitettynä saat sellaiset maut esiin lisäämättä mitään. keittämään espresso ja näiden erityisten nuottien tunteminen voi olla vaikeaa ja viedä sinut oppimaan. Työskentelet aina kahvin mukana tulevaa luonnollista katkeruutta ja happamuutta vastaan. Temppu on löytää tasapaino katkeruuden ja happamuuden välillä, jotta kahvista saadaan ne hyvät tuoksut esiin noudattamalla yllä olevia suosituksia ja kokeilemalla.

Mitä paahtoprofiili tarkoittaa, miten se vaikuttaa kahvin makuun?

Ei ole asetettu standardia sille, kuinka tumma tai vaalea kahvi on paahdettu. Paahtoaste voi kuitenkin muuttaa voimakkaasti kahvipapujen tiheyttä, sitä, kuinka helposti kahvi voidaan uuttaa ja kuinka keitto on mukautettava papujen ominaisuuksiin. Mitä pidempään papua paahdetaan, sitä enemmän papu menettää rakenteensa ja kuivuu ja on siten tummempi paahtoprofiili. Sinulle, joka haudut espresso, on keskityttävä seuraaviin näkökohtiin; haudutuslämpötila, jauhatusaste eli kuinka hienoksi tai karkeaksi jauhat pavut ja viimeisenä mutta ei vähäisimpänä veden ja kahvin suhde. Tämän artikkelin alla kommenttiosiossa olemme jakaneet kolme erilaista espresso panimomenetelmät kolmelle eri paahtoprofiilille sekä suosittelemamme espressopavut kullekin paistotyypille. Tämä on yleinen suositus ja voi auttaa sinua oikealla tiellä.

vanhempi postaus
Uudemmat viestit

Ostoskärry

Ostoskorisi on tällä hetkellä tyhjä

Osta nyt