Siirry sisältöön
Förstå pre-infusion för att ta din espressobryggning till nästa nivå - Barista och Espresso

Ymmärrä esipuhdistus ottaaksesi espressohaudontasi seuraavalle tasolle

Esipuhdistus on prosessi, jossa varovasti liotetaan jauhettua kahvijauhetta portafilterissä ennen kuin sovelletaan täyttä haluttua keittopainetta. Tavoitteena on varmistaa, että vesi kulkee tasaisesti läpi keittopäätteen varmistaakseen, että koko kahvijauhe saa saman määrän vettä, joka virtaa sen läpi ennen uuttamisen alkamista. Käytännössä tämä toimii erittäin hyvin. Kun olemme testanneet espresso esipuhdistuksella verrattuna espresso esipuhdistukseen, huomaamme merkittävästi vähemmän kanavointitapauksia - se on hetki, jolloin vesi löytää matalan vastuksen ja virtaa sen läpi. Tämä etu on yhtä hyödyllinen uusille kotibaaristeille kuin se on ammattilaisille. Tietoja olet juuri aloittanut, auttaa sinua saamaan jotain, joka tasoittaa mahdollisia epäjohdonmukaisuuksia kahvin jakelussa portafilter. Vaikka olet viettänyt vuosia barista, ei ole syytä olla käyttämättä tekniikkaa, joka auttaa varmistamaan, että saat johdonmukaisen uuttamisen joka kerta.

Löydät esipuhdistuksen sen yksinkertaisimmassa muodossa koneista, joissa on klassinen E61 ryhmäpääsuunnittelu, kuten meidän Profitec Pro 700. Nostamalla keittovipua osittain avautuu tie koneen vesiliitännän ja ryhmäpään välille - mutta tärkeää on, että pumppu ei käynnisty. Tämä mahdollistaa passiivisen linjapaineen veden vesiletkussa työntää vettä kattilasta kahvijauheeseen ryhmäpään kohdalla. Tämä linjapaine on huomattavasti alhaisempi kuin 9 baaria, jonka pumppu soveltaa, tasaisesti ja varovasti mitaten jauhetta. Useimmat baaristit soveltavat esipuhdistusta jossain 2 ja 8 sekunnin välillä ennen kuin he nostavat vipua kokonaan ja käynnistävät pumpun.

Tämä menetelmä toimii vain suoraan liitetyissä koneissa. Espresso-koneet, joissa on sisäinen tuorevesisäiliö, eivät hyödy linjapaineesta ja niiden on käytettävä erilaisia menetelmiä saavuttaakseen esipuhdistuksen. Ota esimerkiksi Profitec Pro 400, yksi harvoista espresso-koneista, joissa on sisäinen vesitankki ja joka sisältää esipuhdistuksen. Se käyttää erityisesti suunniteltua kammiota, jossa on mäntä ja jousi, joka yhdistyy umpipäähän kattilan ja ryhmäpään välillä. Kun käynnistät laukauksesi, tie kattilan ja ryhmäpään välillä avautuu ja pumppu käynnistyy aloittaakseen veden työntämisen. Osa tästä vedestä kulkee alas umpipäähän ja työntää mäntää, mikä katkaisee osan pumpun paineesta kahvijauheesta. Kun esipuhdistusaika päättyy, umpipää sulkeutuu ja täydellinen paine kohdistuu sitten pumppuun. Vaikka Tietoja menetelmä täällä on hyvin erilainen, lopputulos on sama varovainen esipuhdistus, jonka saisit suoraan liitetyllä koneella. 

Manuaaliset flair espressokeittimet tarjoavat etuna sen, että sinulla on täysi kontrolli keittämisestä, mukaan lukien esipuhdistus. Tällaisella keittimellä voit helposti kokeilla erilaisia tekniikoita ja saada juuri haluamasi tulokset. Suositeltu manuaalinen flair espressokeitin on Flair 58 ja Flair Pro 2 , joka sekä tarjoaa korkealaatuista että upeaa espresso shot. Manuaalisella flair espressokeittimellä voit saavuttaa lopullisen keittokokemuksen ja luoda ainutlaatuisia makuyhdistelmiä.

Esipuhdistuksen ulkopuolella on monimutkaisuuden ja kokeilun maailma. Asiat kuten "virtausprofiili" tai "paineprofiili" voidaan nähdä seuraavana askeleena esipuhdistuksen evoluutiossa. Nämä tekniikat antavat vielä enemmän hallintaa veden virtausnopeuteen ja paineeseen keittämisen aikana, mikä voi auttaa saavuttamaan vielä parempia tuloksia ja ainutlaatuisia makuja. Tietoja jos haluat viedä espressokeittosi seuraavalle tasolle ja kokeilla erilaisia makuja, suosittelemme harkitsemaan päivitystä virtausprofiili-koneeseen tai ostamaan virtausprofiili-päivityspaketin. Nämä ovat yhteensopivia kaikkien Profitec espressokoneiden kanssa, joissa on E61 ryhmäpää, ja voivat antaa sinulle sen tarkkuuden ja hallinnan, jota tarvitset saavuttaaksesi uusia korkeuksia espressokeittossasi.

vanhempi postaus
Uudemmat viestit

Ostoskärry

Ostoskorisi on tällä hetkellä tyhjä

Osta nyt