Siirry sisältöön
Förstå pre-infusion för att ta din espressobryggning till nästa nivå - Barista och Espresso

Ymmärrä esi-infuusio viedäksesi espresson valmistuksen seuraavalle tasolle

Esiinfuusio on prosessi, jossa jauhetut kahvijauheet liotetaan varovasti portasuodattimessa ennen täyden halutun haudutuspaineen käyttämistä. Tavoitteena on varmistaa, että vesi tunkeutuu tasaisesti keitinpäähän, jotta koko kahvikiekossa virtaa saman verran vettä, kun uutto alkaa. Käytännössä tämä toimii erittäin hyvin. Kun olemme testanneet yhden espresso ampui esiinfuusiolla verrattuna yhteen espresso ilman vedettynä havaitsemme huomattavasti vähemmän kanavointitapauksia - silloin vesi löytää alhaisen vastuksen reitin ja virtaa sen läpi. Tämä etu on yhtä hyödyllinen uusille kotibaristalle kuin ammattibaristalle. Jos olet vasta aloittamassa, auttaa jotain, joka tasoittaa mahdolliset epäjohdonmukaisuudet kahvin jakautumisessa portafilter. Vaikka olet viettänyt vuosia barista Ei ole mitään syytä olla käyttämättä tekniikkaa, joka auttaa varmistamaan, että saat johdonmukaisen uuton joka kerta.

Löydät esiinfuusion yksinkertaisimmassa muodossaan koneista, joissa on klassinen E61-ryhmäpäärakenne, kuten meillä Profitec Pro 700. Siltaohjausta nostamalla aukeaa osittain koneen vedenottoaukon ja ryhmäpään välinen reitti - mutta tässä on tärkeää, että pumppu ei käynnisty. Tämä mahdollistaa vesiletkun veden passiivisen linjapaineen ohjaamaan vettä kattilasta ryhmän päässä olevaan kahvikiekkoon. Tämä linjapaine on huomattavasti alhaisempi kuin 9 baaria, jonka pumppu kohdistaa, ja kyllästää kiekon tasaisesti ja hellästi. Useimmat baristat antavat esiinfuusiota 2–8 sekunnin ajan ennen kuin nostavat vivun kokonaan ylös ja käynnistävät pumpun.

Tämä menetelmä toimii vain suoraan kytketyille koneille. Sisäisellä makeavesisäiliöllä varustetuissa espressokoneissa ei ole linjapaineen etua, ja siksi niiden on käytettävä erilaisia menetelmiä esiinfuusion saavuttamiseksi. Otetaan esimerkiksi Profitec Pro 400, yksi harvoista espressokoneista, joissa on sisäinen vesisäiliö, jossa on sisäänrakennettu esiinfuusio. Se käyttää erityisesti suunniteltua kammiota, jossa on mäntä ja jousi, joka yhdistyy umpikujaksi kattilan ja ryhmäpään väliseen polkuun. Kun aloitat laukauksen, polku kattilan ja ryhmäpään välillä avautuu ja pumppu alkaa ajaa vettä. Osa vedestä kulkeutuu alas umpikujaan ja painaa mäntää vasten murtaen osan pumpun paineesta kahvikiekosta. Kun esiinfuusioaika päättyy, umpikuja suljetaan ja täysi paine ohjataan pumppuun. Vaikka menetelmä tässä on hyvin erilainen, lopputulos on sama hellävarainen esiinfuusio, jonka saisit suoraan kytketyllä koneella.

Manuaalinen flair espressokoneilla on se etu, että voit hallita täysin valmistusprosessia, mukaan lukien esiinfuusio. Tällaisella panimolla voit helposti kokeilla erilaisia tekniikoita ja saada juuri haluamasi tulokset. Suositeltava käsikirja flair espressokone on Flair 58 ja Flair Pro 2, jotka molemmat ovat korkealaatuisia ja tarjoavat fantastisia espresso ammuttu. Manuaalin kanssa flair espressokeitin, voit saavuttaa äärimmäisen keittokokemuksen ja luoda ainutlaatuisia makuyhdistelmiä.

Esiinfuusion lisäksi on monimutkainen ja kokeilujen maailma. Sellaisia asioita kuin "virtausprofilointi" tai "paineprofilointi" voidaan pitää seuraavana askeleena esiinfuusion kehityksessä. Nämä tekniikat tarjoavat entistä paremman hallinnan veden virtausnopeudelle ja paineelle haudutuksen aikana, mikä voi auttaa saavuttamaan entistä parempia tuloksia ja ainutlaatuisia makuja. Jos haluat viedä espresson valmistuksen uudelle tasolle ja kokeilla erilaisia makuja, suosittelemme harkitsemaan virtausprofilointikoneen päivittämistä tai virtausprofiloinnin päivityssarjan ostamista. Nämä ovat yhteensopivia kaikkien kanssa Profitec espressokeittimet, joissa on E61-ryhmäpää, ja ne voivat antaa sinulle tarvitsemasi tarkkuuden ja hallinnan päästäksesi uusiin korkeuksiin espresson valmistuksessa.

vanhempi postaus
Uudemmat viestit

Ostoskärry

Ostoskorisi on tällä hetkellä tyhjä

Osta nyt