Siirry sisältöön
alla espressodrycker - Barista och Espresso

kaikki espressokahvit

Espresso on eräänlainen kahvi, joka valmistetaan puristamalla kuumaa vettä hienoksi jauhetun kahvijauheen läpi. Se on vahva, tiivistetty kahvi, joka on monien suosittujen kahvijuomien perusta. Tässä artikkelissa tutkimme joitakin suosituimpia espressojuomia ja mitä tekee niistä ainutlaatuisia.

Ensimmäinen ja perus espressojuoma on itse espresso. Tämä on pieni annos tiivistettyä kahvia, joka tarjoillaan yleensä demitasse-mukissa. Se on voimakas ja rohkea, rikkaan ja monimutkaisen maun kanssa.

Seuraava suosittu espressojuoma on Americano. Tämä tehdään lisäämällä kuumaa vettä yhteen annokseen espresso, mikä luo miedomman ja vähemmän intensiivisen maun. Se muistuttaa tavallista kahvikupillista, mutta siinä on vahvempi ja selkeämpi kahvimaku.

Cappuccino on toinen suosittu espressojuoma. Tämä tehdään lisäämällä vaahdotettua maitoa ja kerros vaahtoa yhteen annokseen espresso. Maito ja vaahto tasapainottavat voimakasta kahvimakua, luoden pehmeämmän ja kermaisemman juoman.

Latte muistuttaa cappuccinoa, mutta siinä on enemmän maitoa ja vähemmän vaahtoa. Se tehdään lisäämällä vaahdotettua maitoa yhteen annokseen espresso ja sitten päälle pieni määrä vaahtoa. Tämä luo juoman, joka on sileä ja kermaisa, hienovaraisella kahvimakulla.

Macchiato valmistetaan lisäämällä pieni määrä vaahdotettua maitoa yhteen annokseen espresso ja sitten merkitsemällä se pienellä määrällä vaahtoa. Se muistuttaa lattea, mutta siinä on vähemmän maitoa ja vahvempi kahvimaku.

Lopuksi mokka on suosittu espressojuoma, joka yhdistää kahvin ja suklaan maut. Se valmistetaan lisäämällä suklaasiirappia tai kaakaojauhetta yhteen annokseen espresso ja sitten lisäämällä vaahdotettua maitoa ja vaahtoa. Tämä luo juoman, joka on rikas ja dekadentti, erottuvalla suklaamaulla.

Yhteenvetona espresso on vahva, tiivistetty kahvi, joka on monien suosittujen kahvijuomien perusta. Jokaisella juomalla on oma ainutlaatuinen makunsa, voimakkaasta ja rohkeasta espressosta pehmeään ja kermaiseen latteen. Riippumatta siitä, Tietoja pidätkö kahvistasi vahvana ja mustana tai ripauksella maitoa ja vaahtoa, jokaiselle löytyy espressojuoma.
vanhempi postaus
Uudemmat viestit

Ostoskärry

Ostoskorisi on tällä hetkellä tyhjä

Osta nyt