Siirry sisältöön
5 vanligaste misstagen som en ny espressomaskinägare - Barista och Espresso

5 yleisintä virhettä uudella espressokoneen omistajalla

Virhe 1: Googlaaminen siitä, miten valmistaa espresso

Huomasimme, että monet verkossa olevat artikkelit, jotka käsittelevät espresso-valmistusta, antavat vääriä vinkkejä espresson valmistukseen. Sen sijaan suosittelemme lukemaan artikkeleitamme Tietoja espresson valmistuksesta tai ottamaan yhteyttä yrityksiin, jotka ovat asiantuntevia tällä alueella. Vaihtoehtoisesti kannattaa pysyä yhdessä lähteessä sen sijaan, että sekoittaa monia erilaisia valmistustekniikoita, sillä se harvoin tuottaa hyviä tuloksia. 

Virhe 2: Kahvipapujen valinta

Emme ymmärrä, miten jotkut uudet espressokoneen omistajat, jotka käyttävät tuhansia kruunuja espressokoneeseen, valitsevat käyttää halvimpiin papuihin, joita löytyy ruokakaupoista, tai papuja, jotka ovat yli kuukauden vanhoja tai papuja, joista ei näy lainkaan paahtamispäivää, vaan vain parasta ennen -päivämäärä. Tai käyttää suodatinkahvipapuja eikä espressopapuja, joilla on täysin erilainen paahtoprofiili, joka on suunniteltu juuri espresson valmistukseen. Ja uskovat, että se tuo tuloksia. Se on kuin ostaisi urheiluauton, mutta ostaisi vanhaa dieseliä, jota on löydetty vanhasta autotallista, ja toivoisi, että autoa voisi ajaa. 

On tärkeää käyttää papuja, jotka ovat tuoreita vähintään kuukauden sisällä, mieluiten 4–14 päivän sisällä paahtamisesta. 

Virhe 3: Vaakan käyttämättömyys

Suurin osa valmistusongelmista johtuu siitä, että arvioit kahvin jauhamisen määrää ja espresso tilavuutta silmämääräisesti ja teet muutoksia tämän perusteella. Käyttämällä vaaka näet heti, mikä ongelma valmistuksessasi on, ja voit tehdä oikeat muutokset sen sijaan, että sokeasti toivoisit, että korjauksesi parantaisi valmistustasi. Tietoja Alussa, kun käytät pientä vaaka, tulet myöhemmin kykenemään arvioimaan paljon paremmin ja tekemään oikeita arviointeja. 

Virhe 4: Epäsäännöllinen tamping

Tamping tarkoittaa, että puristat jauhettua kahvia tiiviiksi kiekoksi suodatinkorissa ennen kuin asetat sen espressokoneeseen. Tietoja Yrität koko ajan puristaa kiekkoa entistä kovemmin, koska näet, että espresso valuu ulos liian nopeasti, ja silloin olet ajatellut väärin. Tampata yhtä säännöllisesti ja puristaa se tasaiseksi eikä vinosti joka kerta on parempi lähestymistapa. Toinen ongelma ei ole yhtä ilmeinen, mutta Tietoja jos talossa on useita, jotka käyttävät espressokonetta ja eivät purista yhtä kovasti, voit ostaa kalibroidun tamper, joka puristaa tiettyyn paineeseen, jolloin voit varmistaa, että jokainen puristus on tasainen ja yhtä kova. 

Virhe 5: Puutteellinen puhdistus

Kahvi on elintarvike, jota kulutetaan, ja siksi Tietoja koneen puhdistamatta jättäminen voi aiheuttaa homeen ja bakteerien kasvua, joka ei maistu hyvältä. Se vaikuttaa myös terveyteesi erittäin kielteisesti. On ehkä mukavaa olla ajattelematta puhdistusta, mutta puhdistus tekee espresso maistuvammaksi ja myös pidentää sen käyttöikää. Kun espressokonetta ei puhdisteta säännöllisesti, kalkki- ja mineraalikerrostumia kertyy, mikä päätyy venttiileihin, letkuihin ja lopulta sähkökomponentteihin. Tämä johtaa koneen rikkoutumiseen. 

Toivottavasti nämä vinkit auttavat sinua matkallasi, jotta saat mahdollisimman hyviä tuloksia!

vanhempi postaus
Uudemmat viestit

Ostoskärry

Ostoskorisi on tällä hetkellä tyhjä

Osta nyt