Siirry sisältöön
Espressotillverkning: konsten att förvandla bönor till flytande guld (eller en bitter röra) - Barista och Espresso Espressotillverkning: konsten att förvandla bönor till flytande guld (eller en bitter röra) - Barista och Espresso

Espresson valmistus: pavun muuttaminen nestemäiseksi kullaksi (tai katkeraksi sotkuksi)

Espresson valmistus: pavun muuttaminen nestemäiseksi kullaksi
Täydellisen kupin valmistaminen espresso on vähän kuin herkän tanssin esittäminen. Yksi väärä liike ja lopputuloksena on kitkerä, juomakelvoton sotku. Mutta oikein tehtynä tuloksena on rikas ja maukas nestemäistä kultaa, joka saa sinut tuntemaan olosi kuninkaalliseksi.

Puhutaanpa ensin. Tietoja pavut. Paras espresso valmistetaan vastapaahdetuista, korkealaatuisista pavuista. Älä anna halvan, valmiiksi jauhetun kahvin houkutella. Se on kuin paahtoleivän tekeminen päivän vanhasta leivästä. Siinä ei vain ole sama maku tai koostumus.

Seuraavaksi sinun täytyy jauhaa pavut. Tässä kohtaa asiat voivat mennä hankalammiksi. Jauhat pavut mahdollisimman hienoksi, mutta ei niin hienoksi, että ne muuttuvat pölyksi. Se on kuin yrittäisi löytää täydellisen tasapainon jauheen ja kiven välillä.

Nyt on aika valmistella koneesi. Tässä kohtaa sinun on käytettävä sisäistä insinööriäsi. Varmista, että koneesi on puhdas ja oikein kalibroitu. Tietoja Jos et tee niin, lopputuloksena on joko liian heikko tai liian voimakas laukaus. Se on kuin yrittäisi löytää täydellisen tasapainon kuiskauksen ja huudon välillä.

Kun koneesi on valmis, on aika painaa liipaisinta. Tämä on prosessin kriittisin osa. Sinun on kiinnitettävä tarkkaa huomiota virtausnopeuteen, lämpötilaan ja ajoitukseen. Se on kuin yrittäisi löytää täydellisen tasapainon sinfonian ja kirkuvan viulun välillä.

On vihdoin aika nauttia kovalla työllä ansaitusta nestemäisen kullan shotista. Mutta älä juo sitä liian nopeasti! Espresso on tarkoitettu nautittavaksi, ei kulauteltavaksi kuin opiskelijabileissä. Se on kuin yrittäisi löytää täydellisen tasapainon kulauksen ja kulauksen välillä.

Yhteenvetona, täydellisen kupin tekeminen espresso Se on herkkä tasapaino taiteen ja tieteen välillä. Mutta pienellä kärsivällisyydellä ja harjoittelulla pystyt muuttamaan nuo vaatimattomat pavut nestemäiseksi kullaksi, joka saa sinut tuntemaan olosi kuninkaalliseksi.
Back to top