Siirry sisältöön
Espressotillverkning: konsten att förvandla bönor till flytande guld (eller en bitter röra) - Barista och Espresso

Espresson valmistus: taito muuttaa papuja nestemäiseksi kullaksi (tai katkeraksi sotkuksi)

Espresson valmistus: Taito muuttaa papuja nestemäiseksi kullaksi
Täydellisen kupin tekeminen espresso on kuin esittäisi herkkää tanssia. Yksi virhe ja päädyt katkeraan, juomattomaan sotkuun. Mutta kun se tehdään oikein, tuloksena on runsas, maukas laukaus nestemäistä kultaa, joka saa sinut tuntemaan olosi kuninkaalliseksi.

Puhutaanpa ensin papuista. Paras espresso on valmistettu vastapaahdetuista, korkealaatuisista papuista. Älä houkuttele halpoja, valmiiksi jauhettuja tavaroita. Se on kuin käyttäisi päivän ikäistä leipää paahtoleivän valmistamiseen. Sillä ei vain ole samaa makua tai rakennetta.

Seuraavaksi sinun täytyy jauhaa pavut. Tässä asiat voivat mennä hankalaksi. Haluat jauhaa pavut mahdollisimman hienoksi, mutta ei niin hienoksi, että ne muuttuvat pölyksi. Se on kuin yrittäisi löytää täydellinen tasapaino jauheen ja kiven välillä.

Nyt on aika valmistella koneesi. Tässä sinun on kanavoitava sisäinen insinöörisi. Varmista, että koneesi on puhdas ja oikein kalibroitu. Jos et, saat laukauksen, joka on joko liian heikko tai liian voimakas. Se on kuin yrittäisi löytää täydellinen tasapaino kuiskauksen ja huudon välillä.

Kun koneesi on valmis, on aika painaa liipaisinta. Tämä on prosessin kriittisin osa. Sinun on kiinnitettävä erityistä huomiota virtausnopeuteen, lämpötilaan ja ajoitukseen. Se on kuin yrittäisi löytää täydellinen tasapaino sinfonian ja huutavan viulun välillä.

Lopuksi on aika nauttia kovalla työllä ansaitusta nestemäisen kullan annoksesta. Mutta älä juo sitä liian nopeasti! espresso on tarkoitettu nautittavaksi, ei chugged kuin veli poika tynnyrijuhlissa. Se on kuin yrittäisi löytää täydellinen tasapaino siemailun ja kulauksen välillä.

Lopuksi täydellinen kuppi espresso on herkkä tasapaino taiteen ja tieteen välillä. Mutta pienellä kärsivällisyydellä ja harjoituksella pystyt muuttamaan vaatimattomat pavut nestemäiseksi kullaksi, joka saa sinut tuntemaan olosi kuninkaalliseksi.
vanhempi postaus
Uudemmat viestit