Siirry sisältöön
Espressotillverkning: konsten att förvandla bönor till flytande guld (eller en bitter röra) - Barista och Espresso

Espresson valmistus: taide muuntaa pavut nesteeksi kullaksi (tai kitkeräksi mössöksi)

Espresson valmistaminen: Taide muuttaa pavut nesteeksi kultaa
Täydellisen kupin espresso tekeminen on suunnilleen kuin herkän tanssin esittäminen. Yksi väärä askel ja saat aikaan kitkerän, juomakelvottoman sotkun. Mutta kun se tehdään oikein, tuloksena on rikas, maukas shot nesteestä, joka saa sinut tuntemaan itsesi kuninkaalliseksi.

Ensinnäkin, puhutaan Tietoja pavuista. Paras espresso on valmistettu tuoreista, korkealaatuisista paahdetuista pavuista. Älä anna itsesi houkutella halvoista, valmiiksi jauhetuista tuotteista. Se on kuin käyttäisi päivää vanhaa leipää paahtoleivän tekemiseen. Siitä ei yksinkertaisesti tule samaa makua tai koostumusta.

Sitten sinun täytyy jauhaa pavusi. Tässä asiassa asiat voivat muuttua hankaliksi. Halutaan jauhaa pavut niin hienoksi kuin mahdollista, mutta ei niin hienoksi, että ne muuttuvat pölyksi. Se on kuin yrittäisi löytää täydellinen tasapaino jauheen ja kiven välillä.

On nyt aika valmistella koneesi. Tässä sinun täytyy kanavoida sisäinen insinööri. Varmista, että koneesi on puhdas ja oikein kalibroitu. Tietoja jos et tee niin, saat shotin, joka on joko liian heikko tai liian vahva. Se on kuin yrittäisi löytää täydellinen tasapaino kuiskauksen ja huudon välillä.

Kun koneesi on valmis, on aika vetää shot. Tämä on prosessin kriittisin osa. Sinun on oltava erittäin tarkka virtausnopeuden, lämpötilan ja ajoituksen suhteen. Se on kuin yrittäisi löytää täydellinen tasapaino sinfonian ja kirkuvan viulun välillä.

Viimein on aika nauttia hapanta, muunneltua shotia nesteestä kultaa. Mutta älä juo sitä liian nopeasti! Espresso on tarkoitettu nautittavaksi, ei kahlattavaksi kuin veljeskunnan poika tynnyrifestissä. Se on kuin yrittäisi löytää täydellinen tasapaino siemauksen ja hörppäyksen välillä.

Yhteenvetona, täydellisen kupin espresso tekeminen on herkkä tasapaino taiteen ja tieteen välillä. Mutta hieman kärsivällisyyttä ja harjoitusta myöten voit muuttaa vaatimattomat pavut nesteeksi kultaa, joka saa sinut tuntemaan itsesi kuninkaalliseksi.
vanhempi postaus
Uudemmat viestit

Ostoskärry

Ostoskorisi on tällä hetkellä tyhjä

Osta nyt