Näin paljon kahvilan perustaminen maksaa
Jan 29, 2023
Oman kahvilan perustaminen voi olla monen unelma, mutta ennen rahan ja ajan sijoittamista on tärkeää tietää, mitä se todella maksaa. Tänne olemme keränneet kaikki tiedot, joita tarvitset, jotta voit arvioida oman kahvilan perustamisen kustannuksia.
Kahvilan perustaminen maksaa 250 000–3 miljoonaa kruunua riippuen avattavan kahvilan tyypistä. Ruokaautot, kioskit ja kahvikojut voivat maksaa 250 000–750 000 kruunua, mutta jotkut pienemmät kahvikojut ovat alkaneet jo 50 000 kruunulla. Perinteiset kahvilat, joissa on istuimet, vaativat kuitenkin lähes 800 000 kruunua. Tilojen koko on ratkaiseva tekijä, sillä suurempiin tiloihin vaaditaan korkeampia vuokrasopimuksia ja enemmän sisätiloihin ja henkilökunnalle.
Tilat ja laitteet
Yksi kahvilan perustamisen suurimmista kuluista on tilojen etsiminen ja vuokraaminen. Tilan hinta vaihtelee sen sijainnin, koon ja tilan saatavuuden mukaan. Sinun pitäisi odottaa maksavasi 10 000 - 50 000 kruunua kuukaudessa tiloista riippuen näistä tekijöistä.
Kun olet löytänyt paikan, on aika ostaa kaikki tarvitsemasi laitteet. Tämä sisältää kaiken kahvinkeittimistä ja jääkaapeista tuoleihin ja pöytiin. Kaikkien tarvitsemiesi laitteiden hankintahinta on 100 000 kruunua tai enemmän.
Varasto ja raaka-aineet
Kahvilan pitämiseen tarvitaan myös raaka-ainevarasto. Tämä sisältää kaiken kahvista ja teestä leipään ja kekseihin. Sinun pitäisi odottaa 10 000 - 20 000 kruunua kuukaudessa, jotta varastosi pysyy hyvin varastossa.
Henkilökunta
Kahvila ei ole yhden miehen show, ja sinun on palkattava henkilökuntaa pitämään kaikki käynnissä. Sinun on palkattava yksi tai kaksi baristaa, kokki, jos aiot tarjoilla ruokaa. Sinun pitäisi laskea, kuinka paljon menee palkkoihin ja työnantajamaksuihin ja veroihin.
Markkinointi ja mainonta
Jotta kahvila erottuisi joukosta ja houkuttelee asiakkaita, on tärkeää, että sinulla on vahva markkinointistrategia. Sinun pitäisi odottaa 5 000 - 10 000 kruunua kuukaudessa markkinoinnista ja mainonnasta.
Raaka-aineiden kustannukset
Kahvilaa pyöritettäessä yksi suurimmista kuluista on raaka-ainekustannukset. Näitä ovat esimerkiksi kahvi, tee, maito, sokeri ja leivonnaiset sekä juomat ja hedelmät. Tuotteiden korkean laadun ja hyvän maun varmistamiseksi on tärkeää valita raaka-aineet luotettavilta ja laadukkailta toimittajilta. Raaka-aineiden hinta voi vaihdella sesongin, alueen ja toimittajan mukaan, joten on tärkeää vertailla hintoja ja valita toimittaja huolella.
On olemassa useita tapoja alentaa raaka-ainekustannuksia. Yksi tapa on sisällyttää ruokalistalle sesongin raaka-aineita, kuten mansikoita kesällä ja kanelipullia jouluna. Toinen tapa on valita kalliille raaka-aineille vaihtoehtoja, kuten käyttää leivonnaisissa mantelijauhon sijasta kaurapuuroa.
Muut kulut
Raaka-ainekustannusten lisäksi on monia muita kustannuksia, jotka on otettava huomioon kahvilaa perustaessa. Näitä ovat tilojen vuokraus, kalusteet, laitteet, markkinointi, henkilöstö ja vakuutukset. Kustannusten pienentämiseksi on tärkeää suunnitella huolellisesti ja valita tuotteet ja palvelut huolella.
Toinen tärkeä huomioitava tekijä ovat verosäännöt ja -maksut. On tärkeää selvittää, mitkä säännöt ja maksut koskevat liiketoimintaasi, ja suunnitella ne budjettiin.
Yhteenveto
Kahvilan perustamiskustannukset ovat mittavat ja sisältävät raaka-aine-, tilojen vuokra-, huonekalu-, laitteisto-, markkinointi-, henkilöstö- ja vakuutukset. Kustannusten pitämiseksi kurissa ja kannattavan liiketoiminnan varmistamiseksi on tärkeää suunnitella huolellisesti ja valita tuotteet ja palvelut huolella.