Siirry sisältöön
Kostnad för att öppna en café - Barista och Espresso

Kustannus kahvilan avaamiselle

Kahvilan avaaminen on monien ihmisten unelma, mutta se on myös suuri investointi. On tärkeää ymmärtää kaikki kustannukset ennen kuin otat askeleen kahvilan avaamiseen varmistaaksesi, että sinulla on varaa pitkän aikavälin investointiin. Tässä on lista yleisimmistä kustannuksista, joita kohtaat avatessasi kahvilan.

Kahvilan perustaminen maksaa 250 000 - 3 miljoonaa kruunua riippuen siitä, millaista kahvilaa haluat avata. Ruokarekka, kioskit ja kahvilat voivat maksaa 250 000 - 750 000 kruunua, mutta jotkut pienemmät kahvilat ovat aloittaneet jopa 50 000 kruunulla. Perinteiset kahvilat, joissa on istumapaikkoja, vaativat kuitenkin lähemmäs 800 000 kruunua. Tilojen koko on ratkaiseva tekijä, sillä suuremmista paikoista vaaditaan korkeampia vuokrasopimuksia sekä enemmän sisustukseen ja henkilökuntaan.

Tilakustannukset

Pääasialliset kustannukset kahvilan avaamisessa ovat tilakustannukset. Näihin sisältyvät vuokra tilasta, mahdolliset muutokset, jotka on tehtävä tilassa, ja neuvonta Tietoja tilassa. Nämä kustannukset vaihtelevat tilan koon, sijainnin ja julkisen liikenteen saatavuuden mukaan.

Kalusteet ja varusteet

Seuraava suuri kustannus ovat kalusteet ja varusteet. Näihin sisältyvät pöydät, tuolit, kahvinkeittimet, astianpesukoneet, jääkaapit, pakastimet, lämmittimet, valot ja paljon muuta. On tärkeää investoida laadukkaisiin varusteisiin varmistaaksesi, että kahvilasi näyttää ja tuntuu ammattimaiselta.

Varastot

Varastot ovat välttämättömiä, kun avaat kahvilan. Näihin sisältyvät kahvi, tee, sokeri, maito, kupit, lautaset, aterimet ja paljon muuta. Sinun on myös laskettava, että sinun on uusittava varastosi säännöllisesti, jotta voit pitää kahvilasi toiminnassa.

Henkilökunta

Henkilökunta on toinen suuri kustannus, kun avaat kahvilan. Sinun on palkattava kokkeja, tarjoilijoita ja baarimikkoja. Sinun on myös laskettava, että sinun on maksettava palkkaa, vakuutuksia ja muita kuluja työntekijöillesi.

Markkinointi

Markkinointi on tärkeä osa kahvilan avaamista. Sinun on mainostettava uutta liiketoimintaasi houkutellaksesi asiakkaita. Tämä sisältää mainontaa paikallisissa sanomalehdissä, sosiaalisessa mediassa ja muilla verkkosivustoilla.

Aloita laatimalla suunnitelma

Ennen kuin otat askeleen kahvilan avaamiseen, on tärkeää laatia suunnitelma. Tämän suunnitelman tulisi sisältää yksityiskohtainen budjetti, markkinointistrategia, kuvaus kohderyhmästäsi ja kuvaus tuotteistasi ja palveluistasi. Laatimalla suunnitelman sinulla on selkeä kuva siitä, mitä haluat saavuttaa ja mitä vaiheita sinun on otettava sen saavuttamiseksi.

On tärkeää, että sinulla on yksityiskohtainen budjetti, kun avaat kahvilan, jotta sinulla on selkeä kuva kaikista kustannuksista ja voit valmistautua asianmukaisella tavalla. Tässä on yleiskatsaus joistakin tärkeimmistä kustannuksista, jotka on otettava huomioon:

Paikka-/tilakustannus

Tilakustannus on tärkeä tekijä, joka on otettava huomioon, kun avaat kahvilan. Haluat varmistaa, että et ylitä 15 % myyntiennusteistasi. On tärkeää löytää sopiva paikka, joka sopii kohderyhmällesi eikä ole liian kallis.

Kalusteet kahvilan pyörittämiseen

Välineet ovat toinen tärkeä kustannus, joka on otettava huomioon. Sinun on investoitava kaikkeen kahvinkeittimistä huonekaluihin ja kahvilan pyörittämiseen tarvittaviin välineisiin. Tämän välineistön kustannukset voivat ylittää 50 % koko budjetista. On tärkeää valita laatu määrän sijaan, jotta sinun ei tarvitse vaihtaa kaikkea liian pian. Tavaroiden, kuten kahvin, juomien ja maidon, ei tulisi ylittää 40 % myyntiennusteista.

Henkilöstökustannukset ja ammattilaispalvelut

Henkilöstökustannukset ja ammattilaispalvelut ovat toinen tärkeä kustannus, joka on otettava huomioon, kun avaat kahvilan. Näihin sisältyvät työntekijäsi ja urakoitsijat. Haluat varmistaa, että palkkaat pätevimmät ihmiset varmistaaksesi, että kahvilasi toimii mahdollisimman tehokkaasti.

Verot

Verot ovat toinen tärkeä tekijä, joka on otettava huomioon, kun avaat kahvilan. Yleisesti ottaen ne ovat noin 35 % liiketuloksesta. Haluat varmistaa, että ymmärrät kaikki verosäännökset ja -määräykset välttääksesi yllätyksiä myöhemmin.

Muut kulut

Muut kulut sisältävät luvat ja lisenssit, vakuutukset, huollon, tarvikkeet kuten mukit, tikut, lasit jne. Haluat varmistaa, että sisällytät kaikki nämä kustannukset budjettiisi, jotta sinulla on täydellinen

Yhteenveto

Kahvilan avaaminen on suuri investointi, ja on tärkeää ymmärtää kaikki kustannukset ennen kuin otat askeleen. Suurimmat kustannukset ovat tilakustannukset, huonekalut ja laitteet, inventaario, henkilökunta ja markkinointi. Ennen kuin aloitat kahvilasi avaamisen, on tärkeää laatia suunnitelma, joka sisältää yksityiskohtaisen budjetin, markkinointistrategian, kuvauksen kohderyhmästäsi ja kuvauksen tuotteistasi ja palveluistasi.

vanhempi postaus
Uudemmat viestit

Ostoskärry

Ostoskorisi on tällä hetkellä tyhjä

Osta nyt