Siirry sisältöön
Vår recension av Rocket Appartamento - Barista och Espresso

Arvostelumme Rocket Appartamento

Sen jälkeen kun Rocket Appartamento julkaistiin, se on ollut yksi myydyimmistä espressokoneista italialaiselta espressokonevalmistajalta Rocket Espresso Milanosta. Se on kompakti, antaa ylellisen tunteen ja kriitikot sanovat, että se keittää erittäin hyvää espresso ottaen huomioon sen houkuttelevan hinnan. Tässä artikkelissa jaamme kokemuksiamme ja mielipiteitämme Tietoja Rocket Appartamento, ja toivottavasti voimme antaa sinulle hyvän kuvan siitä, mihin tämä espressokone kykenee.

Rocket Espresso on ollut olemassa vuodesta 2007 ja valmistaa käsintehtyjä premium-luokan espressokoneita sekä kaupalliseen käyttöön että kotikäyttöön. Kaikissa yksityiskohdissa on korkea viimeistely ja ne on huolellisesti suunniteltu kestämään koko eliniän. Kyllä! Nämä espressokoneet voivat hyvällä hoidolla kestää koko elämän. Rocketsin kaupallisten espressokoneiden sisäisillä komponenteilla voit saada kahvilalaatuisen espresso kotonasi.

Espressokone tulee hyvin pakattuna. Koneen mukana tulee useita lisävarusteita, kuten kaksi portafilter, yksi yhdellä ulostulolla ja toinen kahdella ulostulolla, yksittäinen/kaksoiskuuppa, backflush-puhdistukseen tarkoitettu leipuri, mikrokuituliina Rocket -merkinnällä, puhdistustabletit, veden kovuuden testiliuska, alumiininen tamper ja harja. Mukana tulee myös USB-muistitikku, jossa on syvällisempää tietoa Tietoja espressokoneen käytöstä sekä hyvin harkittu käyttöohjekirja.

Ensivaikutelmamme Rocket Appartamento oli erittäin hyvä, mutta yksi huomionarvoinen asia oli, että kupinalustan kisko on valmistettu muovista, mikä tuntui erittäin halvalta, kun otetaan huomioon, että kaikki muu tuntui erittäin ylelliseltä ja hyvin tehdyltä. Onneksi jälkimarkkinoilla on saatavilla metallisia kiskoja, jotka voi ostaa.

Appartamento tulee kahdella erillisellä venttiilillä kuumalle vedelle ja höyrylle. Jotkut muut valmistajat jättävät kuumavesiulosoton pois kustannusten säästämiseksi. Rocket on aina ollut suuria ja käyttäjäystävällisiä säätimiä kuumalle vedelle ja höyrysauvalle, joissa on klassinen R vasemmassa säätimessä.

Parasta espressokoneessa on, että siinä on E61-ryhmä, joka antaa viileän ulkonäön ja sillä on tärkeä tehtävä espresson keittämisessä. Nostamalla vasenta vipua avaat kolmitieventtiilin ja aktivoit pumpun. E61-ryhmä kierrättää jatkuvasti kuumaa vettä pumpusta keittopäähän ja siten tarjoaa vakaan keittolämpötilan. Vinkki! Tietoja et pidä tarrasta, joka varoittaa sinua Tietoja keittopäästä tulee erittäin kuuma, poista se ennen ensimmäistä käyttöä, koska se on paljon helpompi poistaa.

Mikä meidät pettyi, oli se, että Appartamento:ssa on vain yksi painemittari. Tämä painemittari näyttää vain keittimen paineen eikä varsinaista keittopainetta. Etuna keittimen paineen tietämisessä on, että voit korreloida keittimen paineen keittolämpötilaan ja nähdä Tietoja kone on valmis keittämään vai ei. Kuitenkin tästä huolimatta olisimme toivoneet, että he olisivat lisänneet ylimääräisen painemittarin itse keittämistä varten, koska se voi näyttää Tietoja oletko painanut kahvipuristimen hyvin tai onko kupissa oikea määrä kahvia. Painemittarin muotoilu näyttää todella hyvältä.

Hyvä ominaisuus Appartamento:ssa on, että se varoittaa sinua, kun vesisäiliö alkaa olla tyhjä, vilkuttamalla vihreää diodia espressokoneen etuosassa. Edessä on myös Rocketsin kyltti, joka muistuttaa sinua Tietoja olet ostanut premium-laatuisen espressokoneen.

Rocket on aina ollut pieniä tippakaukaloita, mikä tarkoittaa, että ne on tyhjennettävä säännöllisesti, koska Appartamento on espressokone, jossa on lämmönvaihdin ja painesäädin, sinun täytyy huuhdella vettä ennen jokaista keittämistä. Hieno kosketus, jonka Rocket on tehnyt, on magneetit tippakaukalossa, mikä varmistaa, että kaukalo pysyy kunnolla paikallaan ja asettuu aina oikeaan paikkaan. 

Rocket Appartamento on suunniteltu kotikäyttöön ja siksi rakennettu mahdollisimman kompaktiksi matalilla ja leveillä jaloilla, toisin kuin muut mallit, joilla on korkeat ja kapeat jalat. Koska Appartamento:ssa on kattila, jossa on värinäpumppu, konetta ei voida liittää suoraan veteen, vaan siinä on 2,5 litran makean veden säiliö. Etuna veden säiliössä on, että voit sijoittaa espressokoneen minne tahansa. Koneen pohjassa on vihreä nappi, jolla voit aktivoida Eco-tilan. Eco-tila tarkoittaa, että kone sammuu 90 minuutin kuluttua viimeisestä keittämisestä. Tämä voi olla hyödyllistä, jos Tietoja unohdat sammuttaa koneen ennen kuin lähdet kotoa. Henkilökohtaisesti käyttäisin ajastinta, jota voi ohjata sovelluksella, sillä kone tarvitsee noin 20-30 minuuttia lämmetäkseen täysin. Käyttämällä ajastinta sovelluksella sinulla on mahdollisuus käynnistää kone milloin tahansa ja luoda päälle/pois-aikataulu, jotta kone on aina lämmin ja valmis. 

Käyttö

Jauhaminen, puckin painaminen ja keittäminen. Koko keittoprosessi Appartamento:lla on erittäin yksinkertainen ja sujuva. Yksi asia, joka on otettava huomioon keittämisen aikana, on huuhtoa vettä keittimestä, koska kun kone on ollut päällä jonkin aikaa, erittäin kuumaa vettä voi kerääntyä keittimeen. Huuhtomalla veden jäähdytät keittoveden oikeaan lämpötilaan. Jos Tietoja keität yli 3 kahvijuomaa kerralla, Appartamenton kattila saattaa tarvita palautumisaikaa, mikä voi kestää muutaman minuutin.

Maitovaahdotus

Rocket Appartamento:n höyrytoiminto toimii erittäin hyvin odotetusti, mutta tuntui hieman heikolta verrattuna Rocketin muihin malleihin. Syynä on, että Appartamento:ssa on pienin kattila Rocketin mallisarjassa. Kaikesta huolimatta et tule pettymään Appartamenton maitovaahdotukseen, ja se on täysin kykenevä vaahdottamaan cappuccino- ja lattemaidon täydellisellä koostumuksella. Lattemaidon vaahdottaminen on taidetta ja vaatii harjoittelua. Appartamento tulee höyryputkella, jossa on kaksi reikää, mutta jos Tietoja haluat vaahdottaa maidon nopeammin, suosittelemme vaihtamaan höyryputken pään sellaiseen, jossa on 3 tai 4 reikää.

Rocket Appartamento:ssa on painesäädin, mikä käytännössä tarkoittaa, että lämmityselementti kytkeytyy päälle tai pois kattilan paineen perusteella. Tätä tekniikkaa on käytetty vuosia, ja se on erittäin turvallinen menetelmä, joka on aina toiminut. Jos Tietoja haluat muuttaa keittolämpötilaa, sinun on tehtävä se säätämällä koneen sisällä olevaa painesäädintä.

Mielipiteemme Rocket Appartamento:sta

Rocket:n espressokoneet ovat aina olleet suosikkejamme, ja Appartamento ei tule pettymään. Appartamento on espressokone, joka on jokaisen pennin arvoinen sekä ainutlaatuisen ulkonäönsä että toiminnallisuutensa ansiosta. Tällaisen espressokoneen omistaminen on kuin italialainen taideteos keittiössä. Appartamento on erittäin yksinkertainen kone verrattuna muihin Rocket:n malleihin, joissa on kaksoiskattilat ja jotka voidaan liittää suoraan veteen jne., mutta todellisuudessa useimmat ihmiset eivät tarvitse koneita, jotka voivat tuottaa kuin kaupallinen espressokone keittiössään.

Kuka espressokone on tarkoitettu?

  • Joku, joka haluaa viedä espressonvalmistuksensa seuraavalle tasolle. Erittäin vakava mutta yksinkertainen kone.
  • Joku, joka haluaa omistaa toisen espressokoneensa tai tarvitsee espressokoneen toimistolleen tai kesämökilleen.
  • Joku, joka etsii pientä ja kompaktia espressokonetta, joka toimii yhtä hyvin kuin suuret. 

Edut:

  • Pieni ja kompaktipaketti, Appartamento sopii useimpiin keittiöihin.
  • Mukana tulee poikkeuksellisen hyvät lisävarusteet ja tarvikkeet, joissa on tamper kokometallia, mikä ei ole yleistä muissa merkeissä.
  • Siinä on sekä höyryputki että kuumavesiliitäntä. Tämä ei ole aina käytettävissä kompakteissa espressokoneissa.
  • Lämmönvaihdin mahdollistaa maidon vaahdottamisen ja espresso valmistamisen samanaikaisesti, mikä on ainutlaatuinen etu espressokoneessa, jossa on kattila.

Haitat:

  • Siinä on vain yksi painemittari. Lisäpainemittari valmistusta varten olisi jotain, mitä toivoisi näkevän tulevaisuudessa Rocket Appartamento:n kanssa.
  • Kuppitelineen kisko tuntui halvalta.
  • Koska kone on kompakti, kuppeja ei ole paljon tilaa kuppitelineessä.
  • Tippa-alusta voisi olla suurempi.
  • Ennen jokaista valmistusta on suoritettava lyhyt huuhtelu, jotta keitinpää jäähtyy.

Hyvä tietää Tietoja Appartamento

  • Siinä on tärinäpumppu. Voi tuntua meluisalta.
  • Sisäinen 2,5 litran vesisäiliö on täytettävä melko säännöllisesti. Muista käyttää laadukasta vettä kalkkivaurioiden välttämiseksi.
  • Appartamento on pieni kompakti lämmönvaihdin. Se ei siis ole suunniteltu kaupallisiin ympäristöihin, mutta se pystyy täysin valmistamaan koko perheelle.
  • Appartamento:ssä on pressostaatti, joka säätelee valmistuslämpötilaa toisin kuin modernimmat PID-lämpötilan säätöjärjestelmät, jotka ovat parempia ja vakaampia säätöjärjestelmiä. Jos etsit samanlaista espressokonetta, jossa on PID, voimme suositella Rocket Cronometro V:amme.

Hyvä muistaa Tietoja harkitessasi Appartamento:n ostamista

  • Varmista, että ostat hyvän kahvimyllyn Tietoja harkitessasi kalliin espressokoneen ostamista. Voimme suositella Eureka Mignon Specialita tai Rocket Faustino. Espressokone voi tuottaa vain niin hyvää kuin mylly pystyy, joten on tärkeää, että mylly on kykenevä.
  • Osta pohjaton portafilter! Se on yksi tyydyttävimmistä asioista espressonvalmistuksessa, kun näet espresson valuvan alas portafiltteristä. Kyllä, se saattaa kuulostaa hieman nörtiltä.  
  • Jos aiot juoda maitokahvijuomia, suosittelemme ostamaan maidonvaahdotuskannun. Tarjoamme kannuja Rocket, mutta mikä tahansa maidonvaahdotuskannu sopii.
  • Tamping-matto saattaa tuntua tarpeettomalta, mutta usko minua. Kun olet käyttänyt sitä, muutat mieltäsi. Tamping-matto suojaa pintaa vaurioilta ja helpottaa kahvikakun valmistusprosessia.
  • Knock Box on ehdoton! Sen sijaan, että istuisit ja koputtelisit kahvikakkua ulos keittiön kompostin vieressä, knock box on täydellinen ratkaisu ongelmaan ja tulee olemaan helpottaa ehdottomasti elämääsi.
  • Pidä aina mikrokuituliina mukanasi, jotta espressokoneen hieno peilimäinen pinta pysyy aina puhtaana.
vanhempi postaus
Uudemmat viestit

Ostoskärry

Ostoskorisi on tällä hetkellä tyhjä

Osta nyt