Siirry sisältöön
Rengöring av espressomaskiner - Så backflushar du rätt - Barista och Espresso

Espressokoneiden puhdistus - kuinka huuhtelu suoritetaan oikein

Mikä on espressokoneen vastahuuhtelu?

Takaisinhuuhtelu on tapa puhdistaa espressokeittimesi sisäosat, kuten suihkuseinä, kahviyksikkö ja kolmitieventtiili. Menetelmä toimii vain koneissa, joissa on kolmitieventtiili, eli kaikissa espressokoneissa, joissa on E61-ryhmäpäärakenne. Tämä tarkoittaa kaikkia Profitec malleja, suurin osa Rocket Espressokoneiden mallit. Katso alla oleva kuva ymmärtääksesi, miltä E61-ryhmä näyttää. Venttiili on pieni venttiili, joka avautuu ja vapauttaa veden paineen kahvista ja laskee sen tippakaukaloon, kun haudutusprosessi on valmis. Kun huuhtelemme takaisin, käytämme tätä painetta puhaltaaksemme puhdistusnestettä keittimen osiin. On tärkeää puhdistaa keitin säännöllisesti, jotta vältytään ajan myötä kertyviltä lialta ja kalkkikertymiltä, jotka voivat vaikuttaa kahvin makuun ja espressokeittimen suorituskykyyn.

Miksi on tärkeää huuhdella espressokeitin takaisin?

Takahuuhtelupuhdistus on tärkeää, koska se poistaa vanhat kahvirasvat ja kerrostumat, jotka voivat saada kahvin maistumaan kitkerältä ja eltaantuvalta. Se myös estää kahvia kerääntymästä suihkuseinään ja lopulta tukkimasta sitä. Jos huomaat, että suihkuseinästä ei virtaa ulos niin paljon vettä kuin ennen, tiedät, että sen tukkii kalkki ja lika, joka rajoittaa veden virtausta. SITTEN ON AIKA PALAUTTAA FLUSH!

Kuinka espressokeitin huuhdellaan takaisin

Prosessi on yksinkertainen. Suorita ensin 5 vastahuuhtelujaksoa pesuaineella ja sitten 5 sykliä pelkällä vedellä.

Tarvitset seuraavat työkalut espressokeittimen huuhteluun:

Osta Puly Caff plus 900g puhdistusainetta

Noudata näitä ohjeita espressokeittimen takaisinhuuhtelemiseksi:

  1. Käynnistä kone ja varmista, että se on lämmin.
  2. Varmista, että sokkosuodattimella varustettu portasuodatin on puhdas.
  3. Lisää puhdistusainetta portafilteriin noin 3g tai puoli teelusikallista.
  4. Aseta portasuodatin koneeseen ja käynnistä pumppu. Anna pumpun käydä 10 sekuntia ja lopeta suodatus, kun 10 sekuntia on kulunut.
  5. Anna koneen seistä 5 sekuntia.
  6. Toista vaiheet 4 ja 5 viisi kertaa.
  7. Irrota portafilter ja huuhtele huolellisesti lämpimällä vedellä.
  8. Käynnistä kone muutamaksi sekunniksi ilman portasuodatinta huuhtelemaan pois pesuainejäämät.
  9. Vaihda portafilter ja suorita täysi vastahuuhtelu uudelleen ilman pesuainetta 5 kertaa. Kärki! Jos uskot, että vesi näyttää edelleen valkoiselta ja saippualta, voit jatkaa huuhtelua ilman pesuainetta, kunnes vesi näyttää kirkkaalta ja puhtaalta.
  10. Kun olet valmis, puhdista portasuodatin uudelleen, aseta tavallinen suodatinkori takaisin sisään ja nyt olet valmis hauduttamaan espresso!

Naiseva kahva takaisinhuuhtelun jälkeen

Jotkut ihmiset huomaavat, että kahva voi alkaa vinkua takaisinhuuhtelun jälkeen. Tämä on täysin normaalia ja johtuu siitä, että komponentit ovat kuivuneet puhdistusaineen vaikutuksesta. Muutaman haudutuksen jälkeen ongelman pitäisi ratketa itsestään, koska kahviöljyt antavat jonkin verran voitelua. Jos ongelma jatkuu, voit voidella nokkamekanismin elintarvikekelpoisella voiteluaineella. Suosittelemme voiteluaineena Molykote 111 -yhdistettä (silikonirasva).

Kuinka usein takaisinhuuhtelu tulisi suorittaa?

Suositeltu tiheys voi vaihdella sen mukaan, kuinka usein käytät espressokeitintä ja valmistajasta toiseen. Siksi tarkista ensin, mitä käyttöoppaassasi on kirjoitettu.

Päivittäiseen käyttöön perustuva yleinen suosituksemme:

  • Suorita 5 vastahuuhtelujaksoa pelkällä vedellä. (Päivittäin)
  • Suorita koko takaisinhuuhtelu pesuaineella. (4-6 viikon väli)

Vinkkejä espressokeittimen huoltoon

Pidä espressokeittimesi hyvässä kunnossa ja vältä ongelmia, jotka voivat vaikuttaa kahvin makuun ja laatuun, noudattamalla näitä vinkkejä:

  • Käytä mahdollisimman hyvää vettä.
  • Harjaa ja pyyhi puhtaaksi suihkuseinä. (Päivittäin)
  • Suorita 5 vastahuuhtelujaksoa pelkällä vedellä joka päivä (päivinä, jolloin käytät konetta/päivittäin).
  • Jätä suodatinkorit ja portafilterit pesuaineeseen ja kuumaan veteen (4-6 viikon välein)

Yhteenveto

Vastahuuhtelu on tärkeä osa espressokeittimen puhdistamista ja sen hyvässä kunnossa pitämistä. Huuhtelemalla espressokeittimesi säännöllisesti, voit pitää sen puhtaana ja hyvässä kunnossa samalla, kun estät vanhoja kahvinporoja ja kerrostumia laskeutumasta suihkuseinään ja estämästä veden virtausta. Siksi on tärkeää, että huuhtelet espressokeittimesi, jotta espressokeitin pysyy puhtaana ja hyvässä kunnossa, jotta voit nauttia hyvästä ja luotettavasta kupista. espresso joka kerta kun haudut.

vanhempi postaus
Uudemmat viestit

Ostoskärry

Ostoskorisi on tällä hetkellä tyhjä

Osta nyt