Siirry sisältöön
Rengöring av espressomaskiner - Så backflushar du rätt - Barista och Espresso

Espressokoneiden puhdistus - Näin backflushaat oikein

mitä on espressokoneiden backflushing?

Backflushing on menetelmä, jolla puhdistetaan espressokoneen sisäisiä komponentteja, kuten suihkuverkkoa, keittoryhmää ja kolmoisventtiiliä. Menetelmä toimii vain koneilla, joissa on kolmoisventtiili, eli kaikilla espressokoneilla, joissa on E61 ryhmäpää. Tämä tarkoittaa kaikkia Profitec malleja, suurinta osaa Rocket espressokoneen malleista. Katso alla oleva kuva ymmärtääksesi, miltä E61 ryhmä näyttää. Venttiili on pieni venttiili, joka avautuu ja vapauttaa vesipaineen kahvista ja ohjaa sen tippakuppiin, kun keittoprosessi on valmis. Kun backflushamme, käytämme tätä painetta puhdistusaineen puhaltamiseen keittokomponentteihin. On tärkeää puhdistaa konetta säännöllisesti välttääksesi lian ja kalkkisaostumien kertymistä ajan myötä, mikä voi vaikuttaa kahvin makuun ja espressokoneen suorituskykyyn.

Miksi on tärkeää backflushata espressokoneesi?

Backflushing-puhdistus on tärkeää, koska se poistaa vanhat kahviöljyt ja saostumat, jotka voivat aiheuttaa kahvin maistuvan karvaalta ja pahalta. Se estää myös kahvin kertymistä suihkuverkkoon ja lopulta sen tukkeutumista. Tietoja Jos huomaat, että suihkuverkosta ei valu yhtä paljon vettä kuin ennen, tiedät, että se on tukkeutunut kalkkisaostumista ja liasta, mikä rajoittaa vesivirtausta. Joten ON AIKA BACKFLUSHATA!

Kuinka backflushata espressokoneesi

Prosessi on yksinkertainen. Ensinnäkin tulee suorittaa 5 backflush-sykliä puhdistusaineella ja sitten 5 sykliä pelkällä vedellä.

Backflushataksesi espressokoneesi tarvitset seuraavat työkalut:

Osta Puly Caff plus 900g puhdistusaine

Seuraa näitä vaiheita backflushataksesi espressokoneesi:

  1. Käynnistä kone ja varmista, että se on kuuma.
  2. Varmista, että sokkosuodatin on puhdas.
  3. Lisää puhdistusainetta sokkosuodattimeen noin 3g tai puoli teelusikallista.
  4. Asenna sokkosuodatin koneeseen ja käynnistä pumppu. Anna pumpun toimia 10 sekuntia ja keskeytä keitto, kun 10 sekuntia on kulunut.
  5. Anna koneen olla 5 sekuntia.
  6. Toista vaiheet 4 ja 5 viisi kertaa.
  7. Poista sokkosuodatin ja huuhtele se huolellisesti lämpimällä vedellä.
  8. Käynnistä kone ilman sokkosuodatinta muutamaksi sekunniksi huuhtaaksesi mahdolliset puhdistusainejäämät.
  9. Asenna sokkosuodatin takaisin ja suorita koko backflush-sykli uudelleen ilman puhdistusainetta 5 kertaa. Vinkki! Tietoja Jos vesi näyttää edelleen valkoiselta ja saippuaiselta, voit jatkaa backflushamista ilman puhdistusainetta, kunnes vesi näyttää kirkkaalta ja puhtaalta.
  10. Kun olet valmis, puhdista sokkosuodatin uudelleen, asenna tavallinen suodatin takaisin ja nyt olet valmis keittämään espresso!

Nariseva kahvinkeitin backflushauksen jälkeen

Jotkut kokevat, että kahvikoneen kahva voi alkaa narista sen jälkeen, kun backflush on suoritettu. Tämä on täysin normaalia ja johtuu siitä, että komponentit ovat kuivuneet puhdistusaineesta. Muutaman keittojakson jälkeen ongelman pitäisi ratketa itsestään, kun kahviöljyt tarjoavat jonkin verran voitelua. Tietoja Jos ongelma ei häviä, voit voidella kammiomekanismia elintarvikekelpoisella voiteluaineella. Suositeltu voiteluaineemme on Molykote 111 compound (silicone grease).

Kuinka usein backflush tulisi suorittaa?

Suositeltu taajuus voi vaihdella sen mukaan, kuinka usein käytät espressokonetta, ja valmistajasta riippuen. Tarkista ensin, mitä käyttöohjeessasi sanotaan.

Yleinen suosituksemme perustuu päivittäiseen käyttöön:  

  • Suorita 5 backflush-sykliä pelkällä vedellä. (Päivittäin)
  • Suorita koko backflush-prosessi puhdistusaineella. (4-6 viikon välein)

Vinkkejä espressokoneesi huoltamiseen

Jotta espressokoneesi pysyisi hyvässä kunnossa ja välttäisit ongelmat, jotka voivat vaikuttaa kahvin makuun ja laatuun, noudata näitä vinkkejä:

  • Käytä niin hyvää vettä kuin mahdollista.
  • Harjaa ja pyyhi suihkuverkko puhtaaksi. (Päivittäin)
  • Suorita 5 backflush-sykliä pelkällä vedellä joka päivä (niinä päivinä, kun käytät konetta/päivittäin).
  • Anna suodatinkorien ja portafilttereiden liota puhdistusaineessa ja lämpimässä vedessä (4-6 viikon välein)

Yhteenveto

Backflushing on tärkeä osa espressokoneesi puhdistamista ja sen hyvän kunnon ylläpitämistä. Suorittamalla backflushia säännöllisesti voit pitää koneesi puhtaana ja hyvässä kunnossa, samalla välttäen vanhojen kahvijäämien ja kertymien asettumista suihkuverkkoon ja estämästä veden virtausta. Siksi on tärkeää, että backflushaat espressokonettasi, jotta voit nauttia hyvästä ja luotettavasta kupillisesta espresso joka kerta, kun keität.

vanhempi postaus
Uudemmat viestit

Ostoskärry

Ostoskorisi on tällä hetkellä tyhjä

Osta nyt