Siirry sisältöön

Siksi on tärkeää puhdistaa espressokoneesi!

"Kuinka usein kahvinkeittimen puhdistus pitäisi tehdä?"

Se on jotain, mistä me Barista Espresso olemme usein saaneet kysymyksiä. 

Olet juuri ostanut kalliin kahvinkeittimen ja haluat hypätä suoraan espressojen valmistukseen, mutta huomaat nopeasti, että kone likaantuu helposti muutaman käytön jälkeen jauhetuista kahvijäämistä, maidosta jne. Pidemmän käytön jälkeen kertyy kalkkijäämiä ja "Scale", joka on mineraalijäämiä, jotka muodostuvat sisäisiin komponentteihin ja letkuihin. Tietoja Jos näitä ei poisteta säännöllisellä puhdistuksella, koneen suorituskyky ja kahvin maku laskevat dramaattisesti ja lopulta johtavat mekaanisiin ongelmiin Tietoja jos niitä ei käsitellä. Siksi säännöllinen puhdistus on tärkeää! 

Tämä koskee kaikkia Sage kahvinkeitinmalleja:

  • Barista Express
  • Duo temp (Pro)
  • Bambino Plus
  • Barista Pro
  • Barista Touch
  • Dual Boiler
  • Oracle
  • Oracle Touch

Millaisia puhdistusaineita kahvinkeittimelle on saatavilla? Kahvinkeittimen puhdistamiseen käytetään puhdistustabletteja, kalkinpoistoaineita, maitopuhdistusaineita sekä säännöllistä veden suodattimen vaihtoa. 

#1 Puhdistustabletit

Useiden keittojen jälkeen kone ilmoittaa, kun on aika puhdistaa puhdistustableteilla. Puhdistustabletit poistavat kahviöljyjä ja jäämiä. Pitää koneen hyvässä kunnossa ja säilyttää kahvin hyvä maku. Barista Expressissä on lamppu, joka kutsuu "Clean me" ja pro-mallissa näyttöön tulee teksti "Flush". Kaikissa koneissa on erilaisia tapoja muistuttaa sinua, mutta kaikissa on valmiiksi ohjelmoitu puhdistusohjelma, joka tulee käynnistää puhdistustabletin kanssa. Katso käyttöohje. Tietoja Jos konetta ei puhdisteta tableteilla, kahvisi suorituskyky ja maku heikkenevät.

#2 Kalkinpoistoaine

Useiden lämmitys- ja jäähdytyssykleiden jälkeen järjestelmään kertyy kalkkia ja "Scale", mikä johtaa katkerampaan jälkimakuun kahvissasi ja heikentää koneen suorituskykyä. Suosittelemme puhdistamista kalkinpoistoaineella kerran kuukaudessa. Koneissa on valmiiksi ohjelmoitu puhdistusohjelma, lue käyttöohje. 

# Maitopuhdistus

Tietoja rakastat juoda latte tai cappuccino säännöllisesti, höyryputken puhdistaminen maitovaahtoa varten on pakollista! Monien Tietoja höyryttämiskertojen jälkeen järjestelmään voi muodostua kalkkia ja vanhaa maitoa. Jotta höyryputki pysyisi huippukunnossa, suosittelemme puhaltamaan höyryputken tyhjäksi jokaisen käytön jälkeen sekä pyyhkimään höyryputki maitotähteistä kostealla liinalla, jotta maito ei pala kiinni. Suosittelemme puhdistamaan höyryputken maitopuhdistusaineella vähintään joka toinen kuukausi tai jopa kerran kuukaudessa. Katso käyttöohjeet ohjeita varten.

# Vedenpuhdistin

Suosittelemme aina käyttämään hyvin suodatettua vettä espresson valmistukseen parhaan tuloksen saavuttamiseksi. Kuitenkin suurin osa ihmisistä, jotka ostavat espressokoneen, eivät mene niin pitkälle, että asentaisivat ylimääräisen suodatinjärjestelmän keittiöhanalle, ja siksi on erityisen tärkeää vaihtaa vedenpuhdistin koneessa säännöllisesti! Mitä kovempaa vesi on, sitä huonompi se on koneelle ja sitä nopeammin suodatin likaantuu. Suosittelemme vaihtamaan suodattimen vähintään kerran kolmen kuukauden välein.

 

Puhdistusvälin taulukko:

 

Joka kuukausi

Joka 3. kuukausi

Puhdistustabletit

(Kone ilmoittaa)

 

Kalkinpoisto

X

 

Maitopuhdistus

X

 

Vedenpuhdistimen vaihto

 

X

 

Yhteenveto

Puhdistamalla espressokoneesi säännöllisesti poistat kahviöljyn, kalkin, mineraalit ja palaneen maidon jäämät. Tämä puolestaan säilyttää kahvin hyvän maun ja ylläpitää espressokoneen suorituskykyä. 

vanhempi postaus
Uudemmat viestit

Ostoskärry

Ostoskorisi on tällä hetkellä tyhjä

Osta nyt