Siirry sisältöön

Siksi on tärkeää puhdistaa espressokeitin!

"Kuinka usein sinun tulee puhdistaa espressokeitin?"

Se on jotain, mitä meillä on barista ja espresso ovat usein saaneet kysymyksiä aiheesta.

Olet juuri ostanut kalliin espressokeittimen ja haluat hypätä suoraan espresson valmistukseen, mutta huomaat nopeasti, että kone likaantuu muutaman jauhetun kahvin, maidon jne. käytön jälkeen. Pidemmän käytön jälkeen muodostuu kalkkikerrostumia ja "saostumaa", jotka ovat sisäkomponentteihin ja letkuihin muodostuvia mineraalijäämiä. Jos tätä ei poisteta säännöllisellä puhdistuksella, koneen suorituskyky ja kahvin maku heikkenevät huomattavasti ja johtavat lopulta mekaanisiin ongelmiin, jos niitä ei käsitellä. Siksi säännöllinen puhdistus on tärkeää!

Tämä vaikuttaa kaikkiin sage espressokoneiden mallit:

  • barista Ilmaista
  • Duo temp (Pro)
  • Bambino Plus
  • barista Pro
  • barista Kosketus
  • Kaksoiskattila
  • Oraakkeli
  • Oracle Touch

Mitä puhdistusaineita on saatavilla espressokeittimeen? Espressokoneen puhdistukseen käytetään puhdistustabletteja, kalkinpoistoainetta, maidonpuhdistusainetta ja tavallista vedensuodattimen vaihtoa.

#1 Puhdistustabletit

Haudutusmäärän jälkeen kone ilmoittaa, milloin on aika puhdistaa puhdistustableteilla. Puhdistustabletitpoistaa kahvin öljyt ja jäämät. Pitää koneen hyvässä kunnossa ja säilyttää kahvin hyvän maun. Päällä barista Expressissä on valo nimeltä "Clean me" ja pro:ssa näytöllä on teksti "Flush". Kaikissa koneissa on erilaisia tapoja muistuttaa sinua, mutta kaikissa on esiohjelmoitu puhdistusohjelma, joka on aloitettava puhdistustabletista. Katso käyttöohje. Jos konetta ei puhdisteta tableteilla, kahvisi suorituskyky ja maku heikkenevät.

#2 Kalkinpoistoaine

Useiden lämmitys- ja jäähdytyskierrosten jälkeen järjestelmään muodostuu kalkkia ja "kalkkia", jotka saavat kahvin katkeran jälkimaun ja heikentävät koneen suorituskykyä. Suosittelemme puhdistamista kalkinpoistoaineella kerran kuukaudessa. Täydellinen puhdistusohjelma on saatavilla koneissa, lue käyttöohje.

# Maidon puhdistus

Jos tykkäät juoda lattea tai cappuccinoa säännöllisesti, maidon vaahdotussauvan puhdistaminen on välttämätöntä! Useiden maidon vaahdotuskierrosten jälkeen järjestelmään voi muodostua vanhaa maitoa. Jotta höyrytikku pysyy huippukunnossa, suosittelemme höyryn puhaltamista ulos jokaisen käytön jälkeen ja pyyhkiä höyrytikku maidon jäännöksistä kostealla liinalla, jotta maito ei pala. Suosittelemme puhdistamaan höyrysauvan maidonpuhdistusaineella vähintään kahden kuukauden välein tai jopa kerran kuukaudessa. Katso ohjeet käyttöoppaasta.

# Vedensuodatin

Suosittelemme aina käyttämään hyvin suodatettua vettä espresson valmistukseen parhaan tuloksen saavuttamiseksi. Suurin osa espressokeittimen ostajista ei kuitenkaan aio asentaa ylimääräistä suodatinjärjestelmää keittiöhanaan, ja siksi on erityisen tärkeää vaihtaa koneen vedensuodatin säännöllisesti! Mitä kovempaa vesi on, sitä huonompi se on koneelle ja sitä nopeammin suodatin likaantuu. Suosittelemme suodattimen vaihtoa vähintään kolmen kuukauden välein.

 

Taulukko puhdistusvälistä:

 

Joka kuukausi

3 kuukauden välein

Puhdistustabletit

(kone puhuu)

 

Kalkinpoisto

X

 

Maidon puhdistus

X

 

Vedensuodattimen vaihto

 

X

 

Summaus

Puhdistamalla espressokeitin säännöllisesti poistat kahviöljyn, kalkin, mineraalien ja palaneen maidon jäämät. Mikä puolestaan pitää kahvin hyvyyden poissa ja ylläpitää espressokeittimen suorituskykyä.

vanhempi postaus
Uudemmat viestit

Ostoskärry

Ostoskorisi on tällä hetkellä tyhjä

Osta nyt