Tarkka hallinta espresson valmistuksessa flow profiling -tekniikoilla
Jan 01, 2023
Yksi yleinen tekniikka, jota käytetään virtausprofiilointikoneiden kanssa, on "ramping pre-infusion", ja se tarkoittaa, että aloitetaan matalalla veden virtauksella ja lisätään ilmaa asteittain ensimmäisten kymmenen viidentoista sekunnin aikana uuttamisprosessia. Tämä auttaa vähentämään kanavoitumisen (epätasainen uuttaminen) todennäköisyyttä, ilmiötä, joka on vastuussa espressojen epäjohdonmukaisesta uuttamisesta, joilla on kirkkaita/sileitä makuja, sekoittamalla kahvijauhetta veteen.
Tekniikka, jossa virtausnopeutta lasketaan uuttamisprosessin loppuvaiheessa, on toinen yleinen sovellus virtausprofiilointikoneista. Koska kahvipapu muuttuu vähemmän vastustuskykyiseksi uuttamisprosessin aikana, veden virtaus luonnollisesti kasvaa prosessin lähestyessä loppuaan. Säilyttämällä vakaan virtausnopeuden virtausohjauksen avulla voidaan pyrkiä haluttuun tehoon riippumatta siitä, kuinka paljon jauhamista tehdään. Tämä antaa mahdollisuuden löytää uusia reseptejä ja makuja, joita et ehkä olisi voinut kokeilla muuten.
Jotkut virtausprofiilointikoneet, mukaan lukien Profitec Pro 700 ja Rocket R nine one, käyttävät lapaa tai nuppia säätämään venttiilin avautumista kattilan ja kattilahuoneen välillä. Tämä antaa välitöntä hallintaa ryhmän liikenopeudesta ja mahdollistaa myös napsautettavan kuvakkeen etupuolella pakkausta. Virtausprofiilointitekniikan avulla voit parantaa espressojen valmistuksen laatua ja johdonmukaisuutta. Voit saada vielä parempia tuloksia asentamalla virtausprofiilointipaketin, mikä on suositeltavaa Profitec-espressokoneille, joissa on E61-ryhmäpää.