Siirry sisältöön
Hur man väljer en espressomaskin för hemmet - Barista och Espresso

Kuinka valita espressokeitin kotiin

Jos haluat oppia lisää kahvista, harkitset todennäköisesti espressokeittimen hankkimista kotiin. Mutta se voi olla hämmentävää, koska vaihtoehtoja on niin monia ja niiden hinta vaihtelee niin paljon. Täältä löydät kaikki tiedot, joita tarvitset tehdäksesi tietoisen päätöksen kotikäyttöön tarkoitetun espressokoneen ostamisesta, mukaan lukien vinkit parhaista saatavilla olevista malleista.

Mikä on ominaista laadukkaalle espressokeittimelle kotikäyttöön?

Tässä on tärkeimmät ominaisuudet, jotka on otettava huomioon ostaessasi espressokonetta kotikäyttöön, kun otetaan huomioon laaja valikoima ominaisuuksia.

Portafilterin koko

Portafilterin koko on tärkeä huomioitava tekijä. Vakiokoko 58mm helpottaa lisävarusteiden, kuten annostelutyökalujen ja peukaloiden hankkimista ja portafilterin päivittämistä pohjattomaan tai jopa sellaiseen, jossa on puukahva ja sen kori.

Kaksikattilaiset espressokeittimet

Sinun ei tarvitse odottaa, että espressokeitin saavuttaa espresson keittämisen ja maidon vaahdottamisen samanaikaisesti, jos valitset espressokeittimen, jossa on kaksoiskeitin. Yhden kattilan koneet käyttävät höyrytikkua ja ryhmäpäätä samassa kattilassa, joten jos höyrytät maitoa, sinun on odotettava, kunnes kone on palautunut paineeseen ennen espresson keittämistä. Kaksikattilakoneessa sekä höyrysauvalla että ryhmäpäällä on kuitenkin omat kattilat ja ne toimivat erikseen, mikä parantaa työnkulkua ja varmistaa luotettavammat juomat. Ainoa haittapuoli on, että kahden kattilan koneet ovat usein kalliimpia.

Suoran yhteyden mahdollisuus

Olisiko ollut helpompaa, jos espressokeitintä ei koskaan tarvinnut täyttää vedellä? Sitten espressokeitin, jossa on mahdollisuus liittää suoraan veteen, on ilmeinen valinta sinulle! Useimmissa koneissa on vesisäiliö, mutta kaikkia ei voida kytkeä vesijohtoon. Tämä on erityisen hyödyllistä, jos haluat usein vastaanottaa vieraita tai juoda paljon espressoa. Muista vain, että saatat haluta palkata jonkun asentamaan sen puolestasi, jos sinulla ei ole pientäkään kokemusta putkitöistä.

PID ja digitaalinen lämpötilansäätö

Espressokeittimet, joissa on PID (Proportional, Integral, Derivative Controllers) ja digitaalinen lämpötilansäädin, pitävät veden vakiolämpötilassa sen sijaan, että ne antaisivat sen vaihdella tietyn lämpötilan ylä- ja alapuolella. Ihanteellinen veden lämpötila on 90-96 astetta, mutta on paljon parempi, jos voit joustavasti muuttaa sitä makusi ja käyttämiesi kahvien mukaan.

Budjetti ja muita huomioitavia asioita, kun ostat espressokeittimen kotikäyttöön

Mitä tulee espressolaitteisiin, hinnalla on todella väliä. Lisäksi mallin valinta voi olla vaikeaa, koska hintaluokka on laaja, muutamasta sadasta tuhansiin kruunuihin. Lisävarusteiden, kuten hiomakoneiden, peukaloiden, kannujen, koputuslaatikoiden, levitystyökalujen jne. hintaa kannattaa harkita. Nämä ovat välttämättömiä lisävarusteita nauttiaksesi laadukkaasta espressosta, joten sinun tulee varmistaa, että budjettisi sallii ne.

Aika

Aika ja vaiva, jonka olet valmis käyttämään kuhunkin juomaan, tulee ottaa huomioon päätettäessä, mikä kone sopisi sinulle parhaiten. Espressokuihkun keittämisen ja maidon vaahdotuksen jälkeen yksikattilakoneet tarvitsevat palautumisaikaa palautuakseen keittopaineeseen. Siksi harkitse kahden kattilan malleja, jos aika on ongelma.

Huolto

Kahvinkeittimiin verrattuna espressokeittimet vaativat huomattavasti enemmän huoltoa ja puhdistusta. Jotta saat järjestelmästäsi kaiken irti, sinun on suoritettava joitain tehtäviä, kuten kalkinpoisto, vastapesu ja puhdistus. Mutta se ei ole suuri ongelma, kun osaa tehdä sen, eikä se todellakaan ole vaikeaa.

Espressokoneet: puoliautomaattinen vs. Automaattinen

Useimmiten törmäät automaattisiin ja puoliautomaattisiin laitteisiin. Sinun on vielä jauhattava kahvisi, painettava kiekkoa peukalolla ja täytettävä portasuodatin manuaalisesti.

Puoliautomaattiset espressokoneet

Yleisin konetyyppi on puoliautomaattinen keitin, jossa sinun on täytettävä ryhmäpäässä oleva portasuodatin, painettava painiketta espresson keittämisen käynnistämiseksi ja painamalla samaa painiketta uudelleen pysäyttääksesi sen halutessasi. tietty paino tai tilavuus. Useimmat kotipanimot etsivät puoliautomaattista konetta. Sitten se on joustava ja yksinkertainen.

Automaattiset laitteet

Ohjelmoitavalla automaattisella koneella voit täyttää portafilterin, käynnistää haudutuksen painamalla painiketta ja se lopettaa haudutuksen automaattisesti syöttämäsi painon tai tilavuuden kohdalla. Useimpien ihmisten kodin tarpeisiin automaattinen kone voi olla tarpeeton, koska se ei oikeastaan tarjoa mitään hyötyä, jos keität vain kahvia itsellesi.

Kapselikoneet

Kapselikone eliminoi hionta-, tiivistys- ja muiden vaiheiden tarpeen. Keurigin tapaan kapselikonetta käyttäessäsi sinun tarvitsee vain asettaa kapseli ja painaa painiketta juoman annostelemiseksi. Ennalta määrätty määrä paineistettua vettä pumpataan sitten kapselin läpi kuppiisi. Vaikka joissakin näistä koneista on uudelleentäytettäviä tyynyjä, jotta voit käyttää omaa kahviasi, luovut suuresta määrästä espresson laadun hallinnasta, kun käytät näitä koneita.

Sisäänrakennetun hiomakoneen plussat ja miinukset

Suosittelemme etsimään sisäänrakennettuja hiomakoneita, joissa on keraamiset tai ruostumattomasta teräksestä valmistetut hiomakoneet sekä erilaisia hionta- ja kalibrointivaihtoehtoja. Ihmiset, jotka etsivät all-in-one-ratkaisua, valitsevat useinSage Barista Touch, joka on erittäin suosittu vaihtoehto.

Tämän lisäksi tulet todennäköisesti katsomaan pitkälle automatisoituja laitteita, jotka voivat valmistaa espresson ja jauhaa kahvin samanaikaisesti. Kapselikeittimien tapaan nämä espressokoneet tarjoavat vähemmän hallintaa kahvin laatuun, mutta antavat sinulle silti juuri jauhetun kahvin edun.

Kolme parasta halpaa espressokeitin kotiin

Flair Classic

Täydellinen manuaalinen espressokone niille, jotka haluavat saada laadukkaan espressokotin joka aamu.

Osta yksi Flair Classic

Sage Barista Express

Suosituin aloitustason espressokeitin kotikäyttöön sisäänrakennetulla myllyllä.

Osta yksi Sage Barista Express

Sage Barista Touch

Suosituin lähtötason kotiespressokeitin, jossa on sisäänrakennettu mylly, mutta lisämukavuusominaisuuksia tehokkaammalla kattilalla.

Osta yksi Sage Barista Touch

3 parasta espressokeitintä kotiin

Ascaso Steel Dual PID musta

Jos ulkonäöllä on suuri merkitys ostoksessasi, Ascaso Steel Dual PID on sinua varten. Niissä on kaikki tarvitsemasi toiminnot ja ne on rakennettu laadukkaasti.

Osta Ascaso Steel Dual PID

Rocket R CInquantotto 

Jos pidät klassisesta italialaisesta muotoilusta, kyllä Rocket R CInquantotto kaksinkertaisilla kattiloilla PID-lämpötilasäädöllä ja kosketuspaneelilla jotain sinulle. Siinä on kaikki tarvitsemasi ominaisuudet erittäin hyvällä rakennuslaadulla, käsintehty Milanossa Italiassa. Tämä espressokeitin on todella malli, jota et tule katumaan!

Osta yksi Rocket R CInquantotto

rocket Huoneisto

Kuulinko, että tarvitsit kompaktin, tyylikkään ja tehokkaan espressokeittimen? Sitten on rocket Huoneisto on täydellinen sinulle. Kone, jossa on ainutlaatuisia muotoiluyksityiskohtia ja muita kompaktimpi, on espressokeitin, joka sopii hyvin keittiöösi!

Osta yksi rocket Huoneisto

vanhempi postaus
Uudemmat viestit

Ostoskärry

Ostoskorisi on tällä hetkellä tyhjä

Osta nyt