Siirry sisältöön
Steg-för-steg Guide: Perfekt Espresso med Sage Barista Express - Barista och Espresso

Askel-askeleelta Opas: Täydellinen Espresso kanssa Sage Barista Express

Kahvin Sage Barista Express hallitseminen tarkoittaa jokaisen vaiheen hienosäätöä valmistusprosessissa. Tässä on yksityiskohtainen opas, joka auttaa sinua saamaan parhaan irti kahvipavuistasi.

1. Kahvipapujen valinta ja valmistelu

  • Kahvipavut: Käytä aina tuoreita, korkealaatuisia papuja. Varmista, että pavuilla on paahtopäivämäärä pakkauksessa, ja ettei se ole vanhempi kuin 1-2 kuukautta. Jotkut tavoittavat kahvia, joka on paahdettu muutama viikko sitten.
  • Koneen esilämmitys: Käynnistä kone ja anna sen lämmetä. Vinkki on myös lämmittää portafiltteri. Voit tehdä tämän keittämällä muutaman kerran ilman kahvia tai laittamalla sen kuumaan veteen.

2. Kahvipapujen jauhaminen

  • Myllyn säätö: Aloita keskikarkealla säädöllä (noin 5-7). Säädä tulosten mukaan myöhemmin.
  • Punnitseminen: Käytä vaaka punnitaksesi 16-18 grammaa papuja kaksois espresso varten. Suosittelemme käyttämään kaksois espresso säilytintä, joka ei ole paineistettu.

3. Annos ja tamping

  • Jauha ja annostele: Jauha pavut suoraan portafiltteriin ja varmista, että sinulla on oikea määrä.
  • Tamping: Pakkaa kahvi tasaisesti ja riittävällä paineella. Pinnasta tulee olla tasainen ja tiivis. Tasaisen tampingin saavuttamiseksi pidä tamper suoraan ja käytä jatkuvaa voimaa.

4. Käytä vaaka valmistuksessa

  • Valmistelu: Aseta vaaka espressokupin alle mittaamaan määrä espresso joka uutetaan.
  • Aloita valmistus: Käynnistä kone ja aloita uuttaminen. Mittaa sekä aika että paino uuttamisessa. Tavoitteena on saada noin 36 grammaa espresso 18 grammasta papuja 20-30 sekunnissa.
  • Yleissääntö on pyrkiä saamaan 1:2 suhde jauhetun kahvin määrän ja saatujen espresso määrän välillä.

5. Ohjelmointiasetukset

  • Muokkaa ohjelmaa : Sage Barista Express mahdollistaa äänenvoimakkuuden säätämisen. Paina ensin ohjelman painiketta, sitten paina kerran tupla-shot painiketta aloittaaksesi keittämisen ja paina taas kun olet saavuttanut halutun määrän. (Nyt kone on muistanut keittoajan)
  • Uutoksen hienosäätö: Tietoja espresso valuu liian nopeasti, säädä myllyä hienommalle asetukselle. Tietoja se valuu liian hitaasti, valitse karkeampi asetus. Tämä tarkoittaa Tietoja että sait 36g espresso 20 sekunnissa, sinun on jauhettava hienommaksi. Tietoja jos sait 36g espresso yli 30 sekunnissa, sinun tulee jauhaa karkeammaksi. Tämä on tehtävä Tietoja kunnes saavut aika 25-30 sekunnin välillä.

6. Analyysi ja Säätö

Kun olet saavuttanut tietyn keittoajan, joka on 20-30 sekunnin sisällä, sinun on tehtävä jauhatussäätöjä maun mukaan.

  • Maistaminen: Maista espressoa ja huomioi maku. Jos on kitkeriä sävyjä, säädä karkeammaksi jauhatusta. Kitkeryys viittaa siihen, että kahvi on yliuuttunut. Jos on happamia sävyjä, kokeile hienompaa jauhatusta. Happamuus viittaa siihen, että kahvi on aliuuttunut.
  • Rakenne: Yritä pitää mahdollisimman monet muuttujat vakioina, kuten; jauhetun kahvin määrä, haluttu espresso määrä ja kuinka puristat kahvia. Muuten et tiedä, mikä vaikuttaa makuun. Säädä vain yhtä muuttujaa kerrallaan. Esimerkiksi suosittelemme säätämään uuttoaikaa jauhatusasteen avulla, kunnes saavutat tasapainoisen maun.
  • Lisävinkit: Tietoja jos tunnet olevasi hyvin lähellä, mutta et aivan oikeassa paikassa, voit pitää kaikki muuttujat kuten keittoaika, jauhatuksen määrä, tilavuus espresso ja jauhatusaste. Sen sijaan säädä keitto lämpötilaa. Tietoja jos sinulla on tummapaahtoisia papuja ja tunnet, että kahvi on hieman kitkerää, voit laskea keitto lämpötilaa. Tietoja jos sinulla on vaaleapaahtoisia papuja, keitto lämpötilan nostaminen voi parantaa makua. Katso käyttäjän käsikirjaa lisäohjeita Tietoja miten se tehdään.

Lisätietoa: Puutteellinen puhdistus voi vaikuttaa kahvin makuun dramaattisesti

  • Puhdistus: Puhdista portafiltteri, tamper ja muut osat säännöllisesti. Kahvin jäämät, kahviöljy ja kalkkisaostumat voivat vaikuttaa makuun negatiivisesti. Puhdistus tableteilla ja kalkinpoisto voi tehdä suuren eron maussa ja parantaa koneen suorituskykyä, mikä monilta unohtuu. Varmista, että kone on säännöllisesti puhdistettu.
  • Veden laatu: Käytä suodatettua vettä välttääksesi mineraaliasetuksia ja parantaaksesi kahvin makua. Varmista, että vaihdat vesitankin suodattimen kolmen kuukauden välein.
  • Kokeile: Kokeile erilaisia papuja ja säätöjä löytääksesi täydellisen tasapainon makusi mukaan.

Ongelma: Syyt ja toimenpiteet

Kahvi valuu liian nopeasti, vaikka jauhan sen hienoimmalla asetuksella:

  • Se voi johtua siitä, että käyttämäsi kahvi on liian vanhaa tai ei ole tarkoitettu espresso:lle. Suodatinkahvin ja espresso-kahvin välillä on suuri ero. Vanha kahvi ei sisällä tarpeeksi hiilidioksidia, joka luo paksun ”crema”-rakenteen, ja sen sijaan se on vetistä. Kokeile vaihtaa kahvia ja varmista, ettei se ole liian vanhaa. Paikalliset paahtimot ovat vahva suositus!
  • Sage Barista Express:llä on myös sisäinen jauhatusasetukset. Kokeile säätää sitä hienommalle. Yksi askel sisäisessä asetuksessa vastaa noin 2 napsautusta ulkoisessa asetuksessa. 

Paineanturi ei saavuta korkeaa painetta keittämisen aikana: 

  • Se voi johtua siitä, että et jauha tarpeeksi hienoksi luodaksesi vastusta kahvin ja espressokoneen välille. Kokeile jauhaa hienommaksi. 
  • Tietoja jos olet jauhanut erittäin hienoksi mutta silti et saavuta painetta, se voi johtua siitä, että kahvi on vanhaa. Kokeile vaihtaa tuoreempaan paahdettuun kahviin. 
  • Tietoja jos olet tehnyt kaiken edellä ja silti et saavuta painetta, se voi johtua koneen viasta. Diagnosoidaksesi voit laittaa sisään pehmeän suodatin/puhdistusalustan (kumista) yksinkertaisella espresso suodattimella ja kokeilla keittää ilman kahvia. Tämä suodatin luo 100% vastuksen ja Tietoja paineanturi näyttää toimivan, se johtuu kahdesta ensimmäisestä syystä edellä. Tietoja jos paineanturi ei liikahda ollenkaan, ota ystävällisesti yhteyttä kauppaan, josta ostit espressokoneen. Tietoja jos olet ostanut meiltä, ota heti yhteyttä, niin autamme sinua. Ota yhteyttä: info@barista-espresso.se

Noudattamalla näitä yksityiskohtaisia vaiheita voit varmistaa, että jokainen kuppi espresso omasta Sage Barista Express:stäsi on mahdollisimman hyvä. Onnea keittämiseen!

vanhempi postaus
Uudemmat viestit

Ostoskärry

Ostoskorisi on tällä hetkellä tyhjä

Osta nyt