Siirry sisältöön

✓ 14 päivän peruuttamisoikeus ✓ 12 kuukauden takuu ✓Nopeat toimitukset ✓ Ilmainen toimitus yli 3500 SEK tilauksille Ruotsin sisällä

Så navigerar du smakerna av espresso - Tips för att undvika sur eller bitter smak - Barista och Espresso

Näin navigoit makujen välillä espresso - Vinkkejä happaman tai kitkerän maun välttämiseksi

espresso on juoma, jota monet rakastavat ympäri maailmaa ainutlaatuisen maun ja aromin vuoksi. Mutta joskus voi espresso maku hapan tai karvas, mikä voi vähentää tämän herkullisen juoman nautintoa. Tässä blogikirjoituksessa tarkastellaan, kuinka navigoida makujen välillä espresso ja mitä toimenpiteitä voidaan tehdä, jos se maistuu happamalta tai katkeralta.

Ensinnäkin on tärkeää ymmärtää, mikä voi aiheuttaa sellaisen espresso maistua hapan tai katkera. Hapan sellainen espresso voi johtua siitä, että pavut ovat paahdettuja liian kauan tai liian vähän tai haudutusaika on liian lyhyt. Sisällä espresso tätä kutsutaan yleensä alipuristetuksi. Katkera espresso toisaalta se voi johtua siitä, että pavut on paahdettu liikaa tai haudutusaika on liian pitkä.

Ennen kuin ryhdymme toimiin, aloita käyttämällä aina samaa annosta joka kerta, jotta sinulla on vain yksi parametri, jota muutat kerrallaan. Jos erilaisia muuttujia, kuten annostus, haudutusaika, haudutuslämpötila ja jauhatusaste, on liikaa, on liian vaikea ymmärtää, miksi espresso ei maistu hyvältä.

Jos espresso maistuu happamalta

Jos sinusta tuntuu, että sinun espresso maistuu happamalta, voit korjata makua muutamalla tavalla. Yksi tapa on käyttää korkealaatuisempia papuja ja varmistaa, että ne ovat tuoreita. Jos pavut ovat liian vanhoja, ne ovat saattaneet menettää luonnollisen makeutensa ja happamuutensa. Voit myös säätää jauhatusnopeutta saadaksesi sellaisen espresso joka on vähemmän hapan. Hienompi jauhatus voi auttaa vähentämään happoa.

Mitata

  • Jauha hienommaksi (pidentää haudutusaikaa)
  • Nosta haudutuslämpötilaa (suositus 93-96 astetta)
  • Osta tummempia paahdettuja espressopapuja (yleensä helpompi keittää tummemmilla paahdetuilla papuilla)

Klikkaus täällä, jos tarvitset hyvää kahvia!

Jos espresso maistuu katkeralta

Jos sinun espresso maistuu kitkerältä, voit myös korjata makua. Yksi tapa on käyttää korkealaatuisempia papuja ja varmistaa, että ne ovat tuoreita. Jos pavut on paahdettu liikaa, kahvi voi maistua palaneelta tai kitkerältä. Voit myös säätää jauhatusnopeutta saadaksesi sellaisen espresso joka on vähemmän katkera. Karkeampi jauhatus voi auttaa vähentämään katkeruutta.

Mitata

  • Jauha karkeammaksi (myötävaikuttaa lyhyempään panostusaikaan)
  • Laske haudutuslämpötilaa (suositus 93-90 astetta)

Klikkaustäällä, jos tarvitset hyvää kahvia!

Yleisiä tietoja panimosta

Saadaksesi parhaan hyödyn irti espresso on myös tärkeää käyttää oikea määrä kahvia ja vettä. Yleinen ohje on saada kaksinkertainen määrä espresso käyttämäsi kahvin grammoina. Eli normaali kaksoisespresso kuluttaa n. 18g tuorejauhetta kahvia ja sillä kannattaa pyrkiä saamaan n. 36 g espresso. Jos käytät liian paljon kahvia tai liian vähän vettä, se voi vaikuttaa makuun espresso ja tuntuu aivan liian intensiiviseltä.

Miten haudutusajalla on väliä

Todellinen aika, joka kuluu halutun summan saamiseen espresso näyttelee suurta osaa. Jos haudutusaika on liian lyhyt, espresso maistuu happamalta ja jos aika on liian pitkä, se maistuu kitkerältä. Yleinen ohje on, että sen tulisi kestää 20-30 sekuntia. eli jos kesti alle 20 sekuntia saada 36g ulos espresso pitäisikö jauhaa hienommaksi, kunnes loppuu 20-30 sekuntia.

Kuinka paljon kahvia minun pitäisi käyttää?

Yleensä sanomme noin 18 grammaa tuplaespressolle ja noin 10 grammaa yhdelle annokselle. Tietysti isommat ja pienemmätkin määrät voivat toimia, tässä on tärkeää pysyä mittasuhteessa, jotta ei oteta käyttöön useita muuttujia, kun yritetään saada hyvää tulosta.

Käytä vaakaa!

Nopea tapa saada hyviä tuloksia on vaaka. Näin voit mitata ja ymmärtää, mitä sinun on muutettava.

Vaiheittainen opas:

  1. Punnitse 18 g kahvia portafilteriin
  2. Aseta vaaka kahvikupin alle ja aloita hauduttaminen ja ota aikaa!
  3. Kun olet saavuttanut 36 g espresso lopeta hauduttaminen ja ajastin.
  4. Jos aika oli alle 20 sekuntia. Jauha hienommaksi ja yritä uudelleen. Jos aika oli yli 30 sekuntia. Jauha karkeaksi ja yritä uudelleen.
  5. Kun olet saavuttanut hyvän ajan oikean määrän kanssa, mutta maistuu silti happamalta, kokeile nostaa keiton lämpötilaa. Jos se maistuu kitkerältä, kokeile vuodehaudutuslämpötilaa.

Koska kaikki riippuu siitä, kuinka hyviä pavut ovat, joudut kokeilemaan, mutta tämän oppaan avulla pääset nopeasti kohtuullisen hyvään tulokseen ja tee sitten pieniä muutoksia saadaksesi parhaan mahdollisen tuloksen.

Klikkaus täältä, jos tarvitset kahvivaa'an!

Lopuksi totean, että on tärkeää käyttää korkealaatuisia papuja, varmistaa niiden tuoreus ja käyttää oikea määrä kahvia ja vettä saadaksesi parhaan hyödyn. espresso. Jos sinun espresso maistuu happamalta tai kitkerältä, voit säätää jauhatusastetta tai haudutusaikaa makua korjataksesi. Oikealla tekniikalla ja pienellä kokemuksella sinusta tulee nopeasti mestari valmistamaan täydellinen espresso ja nauttimaan sen herkullisista makuista ja aromista.

vanhempi postaus
Uudemmat viestit

Jätä kommentti

sulje (esc)

TILAA UUTISKIRJEEMME

Osallistu uutisiin, tarjouksiin ja kilpailuihin, kun tilaat uutiskirjeemme. Lähetämme jännittävää ja arvokasta tietoa aiheestaespresso.

Iän varmistus

Napsauttamalla Enter vahvistat olevasi tarpeeksi vanha juomaan alkoholia.

Hae

Lisätty ostoskoriin