Siirry sisältöön
Så navigerar du smakerna av espresso - Tips för att undvika sur eller bitter smak - Barista och Espresso

Näin navigoit makuja espresso - Vinkkejä hapokkaan tai karvaan maun välttämiseen

Espresso on juoma, jota monet rakastavat ympäri Tietoja maailmaa sen ainutlaatuisen maun ja aromin vuoksi. Mutta joskus espresso voi maistua happamalta tai kitkerältä, mikä voi vähentää tämän herkullisen juoman nautintoa. Tässä blogikirjoituksessa tarkastelemme, miten navigoida espresso makuja ja mitä toimenpiteitä voidaan tehdä, jos se maistuu happamalta tai kitkerältä.

Ensinnäkin on tärkeää ymmärtää, mitä voi aiheuttaa espresso maistumaan happamalta tai kitkerältä. Hapan espresso voi olla seurausta siitä, että pavut on paahdettu liian kauan tai liian vähän, tai että keittoaika on ollut aivan liian lyhyt. espresso alalla tätä kutsutaan aliekstrahdukseksi. Kitkerä espresso voi puolestaan johtua siitä, että pavut on paahdettu liikaa tai että keittoaika on ollut liian pitkä.

Ennen kuin siirrymme toimenpiteisiin, aloita aina käyttämällä samaa annosta joka kerta, jotta sinulla on vain yksi muuttuja, jota muutat kerrallaan. Tietoja on liian monta erilaista muuttujaa, kuten annos, keittoaika, keitto lämpötila ja jauhatusaste, on aivan liian vaikeaa ymmärtää, miksi espresso ei maistu hyvältä.

Tietoja espresso maistuu happamalta

Tietoja jos huomaat, että espresso maistuu happamalta, on olemassa joitakin toimenpiteitä, joita voit tehdä maun korjaamiseksi. Yksi tapa on käyttää korkealaatuisia papuja ja varmistaa, että ne ovat tuoreita. Tietoja jos pavut ovat liian vanhoja, ne voivat menettää luonnollisen makeutensa ja hapokkuutensa. Voit myös säätää jauhatusastetta saadaksesi espresso , joka on vähemmän hapan. Hienompi jauhatus voi auttaa vähentämään hapokkuutta.

Toimenpiteet

  • Jauha hienommaksi (auttaa pidempään keittoaikaan)
  • Korota keitto lämpötilaa (suositus 93-96 astetta)
  • Osta tummemmin paahdettuja espressopapuja (yleensä helpompi keittää tummemmin paahdetuilla pavuilla)

Napsauta tästä Tietoja tarvitset hyvää kahvia!

Tietoja espresso maistuu kitkerältä

Tietoja jos espresso maistuu kitkerältä, voit myös tehdä toimenpiteitä maun korjaamiseksi. Yksi tapa on käyttää korkealaatuisia papuja ja varmistaa, että ne ovat tuoreita. Tietoja jos pavut on paahdettu liikaa, se voi tehdä kahvista poltetun tai kitkerän makuista. Voit myös säätää jauhatusastetta saadaksesi espresso , joka on vähemmän kitkerä. Karkea jauhatus voi auttaa vähentämään kitkeryyttä.

Toimenpiteet

  • Jauha karkeammin (auttaa lyhyempään keittoaikaan)
  • Laske keitto lämpötilaa (suositus 93-90 astetta)

Napsauta tästä Tietoja tarvitset hyvää kahvia!

Yleisesti tuntemusta Tietoja keittämisestä

Saadaksesi parhaan mahdollisen irti espresso on myös tärkeää käyttää oikeaa kahvin ja veden määrää. Yleinen ohje on saada kaksinkertainen määrä espresso kuin käyttämäsi kahvin grammoja. Toisin sanoen normaali kaksoisespresso käyttää noin 18g tuoretta jauhettua kahvia, ja sillä yritä saada noin 36g espresso. Tietoja jos käytät liian paljon kahvia tai liian vähän vettä, se voi vaikuttaa espresso makuun ja tuntua aivan liian intensiiviseltä.

Kuinka keittoaika vaikuttaa

Its time to get your desired amount espresso plays a big role. Tietoja brewing time is too short, the espresso will taste sour, and Tietoja if the time is too long, it will taste bitter. A general guideline is that it should take somewhere between 20-30 seconds. So if Tietoja it took you under 20 seconds to extract 36g espresso, you should grind finer until you land between 20 and 30 seconds. 

Kuinka paljon kahvia minun pitäisi käyttää?

Sanomme yleensä noin 18 grammaa tuplaespressolle ja noin 10 grammaa yksittäiselle annokselle. Tietenkin suurempi ja pienempi määrä voi myös toimia, tässä on tärkeää pysyä tietyssä mittasuhteessa, jotta et tuo useita muuttujia, kun yrität saada hyvän tuloksen. 

Käytä vaa'aa!

Nopea tapa saada hyviä tuloksia on vaaka. Tällä tavalla voit mitata ja ymmärtää, mitä sinun pitäisi muuttaa. 

Vaihe vaiheelta opas: 

  1. Painaa 18g kahvia portafilteriin
  2. Aseta vaaka kahvikupin alle ja aloita uuttoprosessi ja ota aikaa!
  3. Kun olet saavuttanut 36g espresso, pysäytä uuttaminen ja ajastin.
  4. Tietoja aika oli alle 20 sekuntia. Jauha hienommaksi ja kokeile uudelleen. Tietoja aika oli yli 30 sekuntia. Jauha karkeammaksi ja kokeile uudelleen. 
  5. Kun olet saavuttanut hyvän ajan oikealla määrällä, mutta se silti maistuu happamalta, kokeile nostaa uuttolämpötilaa. Tietoja se maistuu kitkerältä, kokeile laskea uuttolämpötilaa. 

Koska kaikki riippuu siitä, kuinka hyviä papuja sinulla on, sinun on kokeiltava, mutta tämän oppaan avulla voit nopeasti päästä kohtuulliseen tulokseen ja sitten tehdä pieniä muutoksia saadaksesi mahdollisimman hyviä tuloksia. 

Napsauta täältä Tietoja tarvitset kahvivaakan!

Yhteenvetona on tärkeää käyttää korkealaatuisia papuja, varmistaa, että ne ovat tuoreita ja käyttää oikeaa määrää kahvia ja vettä saadaksesi parhaan mahdollisen irti espresso. Tietoja jos espresso maistuu happamalta tai kitkerältä, voit säätää jauhatusastetta tai uuttamisaikaa maun korjaamiseksi. Oikealla tekniikalla ja hieman kokemusta voit nopeasti tulla mestariksi täydellisen espresson valmistamisessa ja nauttia sen hienoista mauista ja aromeista.

vanhempi postaus
Uudemmat viestit

Ostoskärry

Ostoskorisi on tällä hetkellä tyhjä

Osta nyt